Home Documentatii Articole pe categorii Utilaje si actionari mecanice pentru constructii TL358 și TL358+ noile încărcătoare telescopice compacte Bobcat pentru șantiere de construcții
TL358 și TL358+ noile încărcătoare telescopice compacte Bobcat pentru șantiere de construcții Print
Thursday, 27 August 2015 15:47

bobcat-incarcator-telescopicPentru cei care doresc să achiziționeze încărcătoare telescopice compacte, flexibile și usor de întreținut, Bobcat a prezentat la târgul Intermat 2015 noile modele TL358 și TL358+. La acest eveniment, organizat la Villepinte din Franța, a participat și echipa site-ului Machineryzone.ro, site de mică publicitate, destinat vânzărilor de utilaje și materiale de construcții, care a avut ocazia să vadă aceste utilaje pe standul producătorului Bobcat.

Cele două modele noi sunt destinate pentru șantiere de construcții și sunt concepute pentru utilizare intensivă. Firma Bobcat a introdus pe piață și modelul TL358 Agri +, destinat pentru lucrări agricole. Acest utilaj a fost prezentat la târgul SIMA 2015, organizat tot în Franța.

Ambele modele TL358 și respectiv TL358 + au o înălțime de ridicare maximă de 5,8 metri, și sunt dotate cu anvelope 20 inch. Pentru o mai bună tracțiune și o mai bună aderență pe teren, aceste utilaje pot fi echipate și cu anvelope 24 inch. Capacitatea de ridicare a încărcătorului Bobcat TL358 este de 2600 kg iar capacitatea modelului TL358 + ajunge la peste 3000 kg. Lățimea șasiului precum și înălțimea este de 2,1 de metrii, lungimea maximă de 4,5 metrii și raza virare a volanului este 3,77 de metrii. Înălțimea cabinei poate fi adaptată în funcție de lucrările efectuate de către operatorul, fiindcă cabina poate fi montată în două feluri diferite: în poziție joasă, la o înălțime de 2,1 m sau în poziție înaltă pentru o mai bună vizibilitate.

Pe lângă capacitate, Bobcat pune accent pe robustețea utilajelor fabricate. Ambele modele de încărcătoare telescopice sunt fabricate cu caroserii solide care, protejează mecanismul lor pe șantierele de construcții și pe terenuri dificile. Sub șasiu, și pe toată lungimea lui, o placă din armură întărește încărcătorul. Brațul din oțel și vârful acestuia este, de asemenea, foarte solid și adaptat pentru sarcini grele.
În ceea ce privește motorul, Bobcat a ales Deutz TCD 3.6 L4 cu o capacitate de 100 CP și cu 2300 rotații /min. Acest motor este fabricat conform standardelor de emisii așa-numită etapă IIIB / Tier IIIB. Încărcătoarele sunt dotate cu pedală ECO care permite menținerea performanței hidraulice optime în timpul reducerii puterii motorului. Acest mod de funcționare permite optimizarea performanței și reducerea consumul de combustibil.

Cabina panoramică are funcționalitați și sisteme noi care facilitează utilizarea de către operator. Astfel, operatorul poate controla cu ușurință viteza de deplasare a brațului, în funcție de tipul de muncă pe care efectuează cu ajutorul sistemului de manipulare Smart Handling System (SHS). Iar sitemul Fast System Connect (FCS) permite trecerea rapidă și ușoară de la un accesoriu hidraulic la altul cu ajutorul unui sistem integrat pentru reducerea presiunii.

Pentru a ușura munca operatorilor, modelele TL358 și TL358 + sunt dotate cu comandă dublă pentru selectarea direcției înainte, punctul mort sau înapoi. In acest scop operatorul poate folosi joystick-ul de pe tabloul de bord, sau cel de pe volan.

Datorită faptului că noile încărcătoare TL358 și TL358+, sunt compacte și îndeplinesc funcții multiple, ele completeză foarte bine gama telescopicelor Bobcat și anume modele TL360 și TL470.

Articol scris de machineryzone.ro

Last Updated on Thursday, 27 August 2015 16:03
 
Page Ranking Tool