PDF Print

Indiferent de specializarea în construcţii sau demolări, companiile din întreaga lume au avut şi au urmatoarele deziderate: 

   •  viteza în finalizare şi în adaptabilitate, indiferent de activitate;
   •  manevrabilitate simplă a materialelor;
   •  muncă intensă şi susţinută;
   •  salvarea timpului care devine tot mai preţios şi insuficient.

La toate acestea se adaugă tot mai imperativ următoarele restricţii care decurg din condiţiile care se impun rapid pretutindeni:

    •  reducerea spaţiilor de lucru (suprafete mici de asezare a constructiilor, lucrul in cladiri sau subterane, reabilitari si renovari partiale fara perturbari ale traficului, etc.);
    •  micsorarea gabaritica a echipamentelor si utilajelor care construiesc sau intretin in diverse zone;
    •  reducerea zgomotului, vibratiilor si noxelor (masuri care se impugn intr-un ritm alert);
    •  marirea sustinuta a pretului la otel si alte materii prime;
    •  consumuri tot mai scazute de carburanti;
    •  reducerea costurilor pentru intretinerea, repararea si depozitarea utilajelor si echipamentelor;
    •  eficienta lucrarilor pe masura ce obiectivele si finantarile devin strategii mondiale.

Concluzia finala este: necesitatea imperativa de controlare a costurilor si reducerea lor la minim.

Toate aceste deziderate au fost prevazute de companii care au cautat solutii de peste 50 de ani pentru realizarea unor utilaje simple, agile, usor de manevrat, care sa fie realizate respectand dezideratele de compactitate si multifunctionalitate, prin posibilitatea rapida a interschimbabilitatii echipamentelor specializate care transforma masina de baza intr-o masina specializata pentru un anumit fel de activitate.
O mare parte a problemelor legate de costuri, dimensiuni reduse si forta si precizie, au fost rezolvate prin utilizarea fortelor hidraulice de transmitere a miscarilor.
Rezolvarea tuturor acestor probleme s-a incercat cu succes si in sectoarul agricol unde au fost realizate tractoarele multifunctionale si in sectorul de productie unde au fost realizate centrele de prelucrare cu comanda numerica.

Compania noastra, BRETT Motors, are posibilitatea sa va ofere astfel de utilaje in care se regaseste experienta a peste 50 de ani de cercetare si productie investiti in acest concept de firmele:

Mustang Manufacturing Company • Thomas Equipment • Hanix
Toate motivatiile enumerate mai sus, au facut ca de cativa ani, majoritatea fabricantilor de utilaje si echipamente sa fie nevoiti sa-si reorienteze activitatea in functie de cererile din piata.

 
Partenerii nostri de afaceri realizeaza intr-un ritm sustinut (datorat si tehnologiilor avansate care se impun in ritm alert) noi modele de masini multifunctionale pe care noi le denumim generic incarcatoare sau excavatoare cu virare prin derapare.

Deja aceste incarcatoare constituie o grupa aparte in familia utilajelor de constructii, cunoscuta sub denumirea de « skid-steer loader » sau pe scurt « SSL ».

Pentru masina de baza, care reprezinta si generatorul hidraulic de actionare a diverselor echipamente specializate, producatorii realizeaza o gama larga de modele care sa raspunda tuturor conditiilor de lucru care pot sa fie intalnite.

Principalele preocupari ale fabricantului sunt:

    1. Caroseria, sasiul si axele realizate robust si echilibrat pentru a putea face fata oricarui tip de lucrare din santier. Astfel utilajul poate sa preia lucrari care necesita socuri, vibratii, stabilitate si rigiditate constructiva, siguranta pentru operator, etc.

    2. Motorizare este executata foarte atent astfel incat sa nu fie alese motoare supradimensionate cu consum mare (deplasarea hidrostatica a masinii si actionarea hidraulica a echipamentelor necesita o actionare cu putere redusa precum la actionarea unui cric hidrauilic, unde pot sa se dezvolte forte mari cu un efort minim). Motoarele selectionate sunt ale unor producatori prestigiosi precum Cummins, Kubota, Yanmar, care functioneaza intr-un regim limitat de turatie (intre 800 – max 3000) pentru obtinerea randamentului maxim cu un consum minim.

    3. Componente hidraulice utilizate de la prestigiosi fabricanti. Astfel, instalatia hidraulica (functie de modelul de masina) poate sa asigure pentru actionarea echipamentelor un debit intre 37 – 155 l/min, la o presiune ce poate sa fie 175-228 bar. Cilindrii de actionare a bratelor si echipamentelor au constructii speciale care sunt protejate de producator prin brevete.

    4. Deplasarea hidrostatica este realizata cu cate un hidromotor actionat independent pentru  fiecare parte. Actionarea axelor se realizeaza prin lanturi speciale care pot sa lucreze in conditii foarte grele si nu necesita reglare in timp. Viteza de lucru poate sa varieze intre 0 – 20 km/h.

    5. Deplasarea masinii poate sa se realizeze pe:

        - diverse tipuri de pneuri, avand amprente functie de teren, cu un numar variabil de straturi functie de conditiile de lucru si latimi diverse;     - senile din poliuretan sau otel care pot sa fie atasate pe pneuri;
        - senile speciale care pot fi montate pe axe dupa inlocuirea rotilor.


    6. Prin schimbarea echipamentelor, masina de baza poate sa:       

        - excaveze fundatii;
        - sape santuri pentru linii utilitare de canalizare, apa, gaze, comunicatii;
        - umple spatii unde s-au efectuat lucrari;
        - foreze gropi cu diametre si adancimi diverse;
        - frezari de asfalt si betoane;
        - manipuleze si sa incarce material paletizat;
        - incarce materiale diverse cu cupe adecvate;
        - niveleze si sa compactezdiverse materiale;
        - concaseze materiale rezultate din deseuri sau demolari;
        - penetreze pereti, placi, stanci prin spargere sau frezare;
        - realizarea si descarcarea sarjelor de betoane;
        - lucrari specifice anotimpului rece si zapezii;
        - execute o multitudine de lucrari specifice amenajarilor peisagistice;
        - execute lucrari agricole si silvice.

Astfel, printr-o investitie initiala in masina de baza si apoi prin achizitionarea treptata functie de lucrarile care intervin a echipamentelor necesare, putem sa fim dotati cu o masina multifunctionala care poate sa fie utilizata in orice anotimp pentru orice lucrari specializate.

O masina poate sa deserveasca succesiv diverse echipamente si daca lucrarea solicita mai multe masini ele pot sa utilizeze simultan diverse echipamente.

Aceste avantaje creeaza posibilitatea demararii unei afaceri a unor intreprinzatori mici dar poate sa asigure si un support pentru companiile puternice.

Companiile cu un parc de utilaje dezvoltat in varianta utilajelor pe care le comercializam rezolva si o problema crescanda a locului pentru depozitare si transport. Echipamentele pot sa fie depozitate si pe verticala castigand spatiu (echipamentele au inaltimi cuprinse intre 0,5 – 1m iar bratul de cuplare poate sa execute cuplari pana la o inaltime de peste 3 m). Acest sistem de depozitare asigura si posibilitatea unui transport rentabil in remorci mici (acestea putand fi denumite ateliere modile).

Salvati timp si bani cu produsele BETT MOTORS.

Va stam la dispozitie pentru alegerea optima in activitatea dumneavoastra. www.brett.ro

brett motors brett motors

brett motors brett motors
brett motors brett motors
brett motors brett motors
brett motors brett motors

 
Page Ranking Tool