Home Documentatii Articole pe categorii Statii de epurare a apelor reziduale Bazin vidanjabil pentru folosirea apei la irigatii
Bazin vidanjabil pentru folosirea apei la irigatii Print
Friday, 25 September 2009 11:18

logo-en TUNELUL DE PERCOLARE "SICKER-TUNNEL 300"

Tunelul de percolare a apei în sol "SICKER-TUNNEL" a fost conceput, în primul rând, pentru proprietăţle situate in zonele suburbane şi pentru zonele rurale fara canalizare sau emisar natural (ape de suprafata, santuri sau canale de scurgere, vai cu scurgere asigurata natural) pentru evacuarea dar si stocarea apele pluviale sau a apelor uzate epurate in soluri nepermeabile. Sistemul de percolare, format din unul sau mai multe tuneluri si placi de capat (cate doua pentru fiecare sir de tuneluri, poate fi dimensionat si conformat functie de situatiile concrete. Montajul este realizat pe orizontală. Având doar 11 kg, este foarte uşor de montat timpul de instalare nedepasind 1 minut/bucata tunel.
Are proprietatea carosabilităţii (pentru autoturisme), rezistind la o greutate de ca. 3,5 t/m2.

imagine imagine
imagine imagine


Functie de situatia concreta, solicitati proiectantului d-vs sa stabileasca detaliile de executie a campului de percolare, localizarea si dimensiunile acestuia inclusiv numarul de tunele de percolare necesar. Functie de situatia concreta, solicitati proiectantului d-vs sa stabileasca detaliile de executie a campului de percolare, localizarea si dimensiunile acestuia inclusiv numarul de tunele de percolare necesar tinand cont de normativele in vigoare.

In general se folosesc pentru apa uzata epurata = 1 tunel pentru 1 l.e. iar pentru pentru apa pluviala = 1 tunel pentru 50-100 l apa pluviala /zi.

Capacitate de stocare înaltă
Tunelul de percolare GRAF are o capacitate de percolare pentru soluri nepermeabile (absortie a apei de catre sol) de de 5 ori mai mare decât cea a unui dren conventional cu teava de drenaj si pietriş, pe acelasi volum de excavatie . 1 modul SICKER-TUNNEL (11kg) substituie 36m de tub de drenaj si cca.800kg pietriş


Dimensionare la cerere
Tunelurile de percolare sunt montate liniar, aşa încât este uşor de obţinut capacitatea de depozitare dorită.

Montaj uşor
Montajul unui modul este realizat uşor şi repede, fără aportul unor utiaje grele- un modul Sicker-
Tunnel cântăreşte doar 11kg.

Retentie
Tunelul de percolare spre deosebire de teava de drenaj are posibilitatea de a retine 300 l apa /buc care poate fi folosita pentru udare, irigare sau filtrata pentru spalare.
Extragerea apei se poate efectua cu o pompa submesibila introdusa prin teava DN200.

Siguranta
Spre deosebire de sistemele cu teava de drenaj, nivelul apei din sistemul cu tunel poate fi supravegheat
prin teava DN200. In situatii de sol suprasaturat cu apa, datorita ploilor diluviene, o pompa cu senzor de nivel, montata permant prin teava DN200 va asigura functionarea in totala siguranta a sistemului fara a intrerupe sursa se apa uzata, cu clapeta antiretur, aceiasi pompa servind si pentru udare, irigatii, spalare

Trafic
Tunele sunt construite pentru a suporta incarcatura generata de traficul usor (autoturisme) putand fi amplasate sub parcari sau drumuri.

Materiale suplimentare pentru instalare:
- a. teava de aerisire,vizitare ,pompare, siguranta Dn 200 – 2 ml;
- b. membrana geotextil 1,5 ml/ tunel de infiltratie;
- c. pietris cu colturile rotunjite 7-15 mm : 0,2 mc /tunel;
- d. dimensiunile sapaturii/ tunel : L =1,40 m/buc; l =1,5 -2,00 m,adancimea 80 cm de la baza tevii de la statia de epurare sau de la colectorul de ape pluviale si >2,5 m distanta fata de excavatia pentru statia de epurare sau fosa septica.

SISTEM PENTRU APA UZATA EPURATA SAU COLECTARE INDIRECTA PLUVIAL

sistem sistem


SC AQUA-BIOTEC SRL
Bucureşti, Romania
Sector 6, C.P. 061424
Str. Sg Marcu Ion nr.23
Tel.: 021 440 25 72, 021 725 50 35
Fax: 021 440 25 73
Mobil: 0752 147 511, 0748 210 103
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.aqua-biotec.ro
Last Updated on Monday, 07 June 2010 14:07
 
Page Ranking Tool