Home Documentatii Articole pe categorii Solutii constructive din lemn Punte pietonala realizata in intregime din structuri prefabricate din lemn
PDF Print

O CONSTRUCTIE DE EXCEPTIE:

PUNTE PIETONALA REALIZATA IN INTREGIME DIN STRUCTURI PREFABRICATE DIN LEMN
 
Firma Bona Dea din Resita prin divizia sa de constructii din lemn-marca InTekWood, a inaugurat recent impreuna cu beneficiarul: Primaria Carasova- judetul Caras-Severin, prima punte pietonala realizata in totalitate din lemn cu tehnologia MiTek-structuri prefabricate din lemn asamblate cu placute multicui.

Situat la punctul de plecare al turistilor spre Cheile Carasului, aceasta punte pietonala cu deschidere de 25 de metri fara reazeme intermediare, a fost catalogata drept o bijuterie arhitectonica care se incadreaza perfect in contextul natural al zonei.

Constructiv, lucrarea este compusa din doua grinzi zebrelite duble in forma de arc de cerc, rigidizate transversal de alte structuri din lemn si o podina de asemenea din lemn de grosime 50 de mm. La cele 2 capete puntea este fixata de picioarele din beton armat cu ajutorul unor elemente metalice incastrate.
Inaltimea fata de cursul apei este de circa 5 metri pentru a evita eventualele probleme in situatia in care apele raului Caras isi cresc debitul peste limitele normale.

Aceasta varianta constructiva- structurile prefabricate din lemn imbinate cu placute multicui- poate solutiona cele mai diverse probleme legate de forma arhitecturala, toate acestea respectand reglementarile prevazute in normativele romanesti in vigoare. Pentru fiecare structura se realizeaza un proiect care satisface toate detaliile tehnice cu ajutorul unui soft specializat, acesta fiind cel care defineste forma generala a structurii, dimensioneaza si pozitioneaza elementele de rezistenta iar punerea in opera a lucrarii se face cu minimim de operatii.

Situat la 15 km de Resita, aceasta constructie spectaculoasa din lemn a devenit deja un punct de atractie pentru turistii care traverseaza zona.

  Bona Dea pod Carasova Bona Dea pod Carasova

Bona Dea pod Carasova Bona Dea pod Carasova
Bona Dea pod Carasova Bona Dea pod Carasova

 

Descarcati cataloagele Bona Dea Imex 

Pentru mai multe detalii despre producator si alte lucrari ale firmei realizate de InTekWood vizitati - www.bona-dea.ro

 
Page Ranking Tool