Home Documentatii Articole pe categorii Sisteme de armaturi Solutie antifisurare la montajul parchetului
Solutie antifisurare la montajul parchetului Print
Monday, 22 June 2009 20:58
Principalele caracteristici cerute in mod traditional la fiecare pardoseala buna, care faciliteaza intinderea, durata in timp, aderenta, aspectul estetic, confortul termo-acustic si elasticitatea, sunt pe larg satisfacute de pardoselile din lemn.

Solutie abtifisurare la montajul parchetului

1. Pardoseala lemn cu elemente prinse in panouri din conglomerat lemnos (OSB)
Pentru unrezultat optim este indicata folosirea unor lamele de dimensiuni reduse si dispuse asimetric.

2. Panou OSB
Montajul parchetului pe un panou OSB permite exploatarea din plin a caracteristicilor de conductibilitate termica redusa si a capacitatilor izolante: pardoseala de lemn montata pe un panou OSB furnizeaza o mare contributie la economia energieisi cresterea confortului termic, determinand si scaderea zgomotului facut de pasi.

3. Film din polietilena
Panourile OSB sunt expuse deformarii in conditii de umiditate. Tenax FL constituie o bariera impotriva acesteia. Montajul TENAX FL determina protectia la uscarea sapei umede in primele zile de montaj.

4. Sapa de grosime 6-7 cm cu plasa antifisurare.
Distributia incarcarii depinde de tipul de pardoseala, o pardoseala inerta (PVC, cauciuc, mocheta ...) nu distribuie incarcarile uniform. Pe cand pentru pardoselile rigide este necesar un substrat cu o rezistenta de circa 80 kg/m2, si pentru pardoseli inerte si din lemn 130 Kg/m2.

TENAX RF2
Plasa din propilena (PP) cu ochi patrat produsa prin estruziune si supusa unui proces de stirare la temperatura controlata in directie longitudinala si transversala.
Introsa in sapa, Tenax RF2 determina descarcarea de-a lungul ochiului a fortei de fisurare, impiedicand formarea fisurilor. Caracteristica dimensionala a Tenax RF2 o face ideala pentru spa sau tencuieli cu grosimi de pana la 7-8 cm. In cazul in care este necesara realizarea unei grosimi inferioare, plasa TENAX RF1 este recomandata pana la grosimi de 5-6 cm.

Avantaje
Caracteristica dimensionala a Tenax RF2 asigura o distributie optima a armarii in sectiunea sapei de grosime max 7-8 cm.
Procesul de stirare, constituie in orientare moleculara a materialului, oferind produsului valori ridicate a rezistentei la tractiune si o ductilitate majora, facand ca plasa sa suporte si forte mari de deformare (>10%).

Montajul
Solutie abtifisurare la montajul parchetului
La punerea in opera a sapei trebuie data atentie la cotele de nivel pe laturile suprafetei, pentru suprafetele mari trebuie tinut cont si de cota de nivel din centru.
Pe santier uneori se pune plasa pe sol in timp ce cimentul este asezat cu ajutorul unor bare de fier, sau se afunda plasa in ciment. In ambele cazuri plasa nu va avea pozitie orizontala, lucru care ii va limita eficienta si capacitatea de a indeplinii functiile cerute.
Modul corect de a dispune plasa in pozitie orizontala este acela de a o dispune de-a lungul grosimilor cerute pe sapa ridicata, sau de a o poza dupa ce s-a turnat un strat intermediar de ciment, in acest mod plasa introducandu-se in treimea superioara.

Imbinarea intre plase se face prinsuprapunerea a doua randuri de ochiuri fixate intre ele cu sarma sau fasete de plastic.


menatwork
Constantin Jiga
Brand Manager

mobil 0722 538 525
Last Updated on Monday, 22 June 2009 21:06
 
Page Ranking Tool