Home Documentatii Articole pe categorii Sisteme de armaturi Izolarea termica si acustica a pardoselilor
Izolarea termica si acustica a pardoselilor Print
Tuesday, 02 June 2009 19:22
Suportul pardoselilor trebuie sa satisfaca multiple functii: repartizarea sarcinilor transmise de pardoseala catre structura, izolarea termica, izolarea acustica si atenuarea zgomotului de pasi, protejarea instalatiilor.
Solutia propusa constituie in crearea unei pardoseli flotante, mai precis desolidarizarea stratului suport de straturile izolatoare.

figfig-1 1

1. Ceramica
Strat superficial cu rol de finisaj

2. Sapa cu plasa de armare
Sapa, de grosime 6-7 cm si armata cu Tenax RF2, cuprinde instalatia electrica si sanitara, pozata pe stratul de separare si sigilare Tenax FL.
Sapa flotanta, ce desfasoara si functiile de strat de rigidizare si repartizare de sarcini, trebuie sa fie de o grosime minima de 3,5-4 cm. Tubulatura trebuie izolata si introdusa la cel putin 2 cm de stratul superior. Pentru grosimi ale sapei mai mici de 5 cm este indicata plasa Tenax RF1

3. Film in polietilena
Tenax FL satisface functia de strat de separare si antiumezeala, precum si de bariera de vapori.

4. Polistiren extrudat de mare densitate


Tenax FL

Film extrudat din polietilena de mica densitate (LDPE) ideal pentru utilizarea ca strat de separare, antiumezeala si protectie impotriva vaporilor.
Suprapunerea straturilor de diverse materiale pot determina aparitia fenomenelor de alunecare relativa, determinate de comportamentul diferit la dilatare, moul de elasticitate si de gradul de uscare al sapei. Filmul Tenax FL se comporta ca unĀ  strat separator ce permite evitarea transmiterii la pardosela finita a eventualelor tensiuni determinate de miscari diferentiate.

Avantaje

Introdus intre polistiren si sapa, Tenax FL evita ca stratul izolant si cimentul din stratul superior sa faca o legatura rigida.
Montarea filmului impiedica urcarea umiditatii din subsol si deshidratarea sapei prin absorbirea rapida a apei de catre stratul inferior, apa absorbita evaporandu-se in timpi succesivi.

Alte aplicatii

Pardoseli, altele decat cele in care pe langa vibratiile generate de zgomote (televiziune, voci ...)sunt solicitate si de trafic (comercial, industrial ...). Solutia propusa mai jos este constituita de o pardoseala flotanta realizata cu un strat de izolare acustica, ce permite amortizarea zgomotelor si controlarea transmiterii sunetelor intre diferite medii.

fig-2

fig-3

Montajul

Filmul Tenax FL va fi asezat, fara cute, pe suprafata plana si curata, marginea longitudinala a sulurilor adiacente trebuie suprapuse cel putin 15 cm, eventual inchise cu banda adeziva, pentru evitarea trecerii umiditatii. Sulurile trbuie sa formeze un plan comun.

menatwork
Constantin Jiga
Brand Manager

mobil 0722 538 525
mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Last Updated on Tuesday, 02 June 2009 20:04
 
Page Ranking Tool