Home Documentatii Articole pe categorii Sisteme de armaturi Antifisurarea realizata in cazul incalzirii prin pardoseala
Antifisurarea realizata in cazul incalzirii prin pardoseala Print
Tuesday, 02 June 2009 18:44
In ultimii ani instalatiile stau sub semnul schimbarii legate de noua tehnologie, ceruta de confortul ambiental: sistemul de incalzire prin panouri radiante, bine proiectat si realizat, ofera conditii termo-higrometrice aproape ideale. Instalatiile prin pardoseala sunt indicate si in bioconstructii.

Antifisurarea realizata in cazul incalzirii prin pardoseala

1. Ceramica
O actiune antifisurare eficace evita creearea de tensiuni care pot duce la ridicarea placilor de ceramica

2. Sapa cu grosime de 4-5 cm
Este indicat ca sapa sa fie aditivata cu un fluidizant: amestecul trebuie uniformizat pentru a evita influenta temperaturii pardoselii. Conductivitatea termica este strans legata de gradul de compactare al cimentului.

3. Plasa antifisurare
Tenax RF este solutia antifisurare ideala pentru cateva tipuri de acoperire a pardoselii (lemn, PVC, cauciuc, mocheta) si pentru suprafete ample (institutii publice, birouri, scoli, centre sportive, hoteluri etc).

4. Profil de fixare si tuburi multistrat pentru incalzirea prin pardoseala

Prezenta tubulaturii in pardoseala face imposibila continuitatea stratului antifisurare in cazul utilizarii plasei sudate, a carei punere in opera poate aduce daune instalatiei. Usurinta si manevrabilitatea plasei Tenax RF rezolva problema

Tenax RF1

Plasa din polipropilena (PP) cu ochi rectangular, produsa prin extruziune si supusa unui proces de stirare la temperatura controlata in directie longitudinala si transversala.

Plasa de armare, introdusa in sapa, nu are (cum se crede de obicei) functiea de crestere a capacitatii portante a pardoselii.

Sarcina de armare este cea de limitare a fisurilor ce se produc prin efectul de contractie, in special acelea ce se formeaza in sectiunile imbinarilor de contractie: impiedica fisura sa se mareasca, armatura asigura transferul sarcinilor intre cele doua marginiale imbinarii fisurate

Avantaje

Caracteristica dimensionalaTenax RF1 asigura o distributie optima a armarii in sectiunea sapei pana la grosimi de maxim 5cm.

Procesul de sirare constituie in orientarea moleculara a materiei, conferind un produs cu valori ridicate de rezistenta la tractiune si oductilitate majora, fiind in masura sa suporte valori mari de deformare (>10%).


Aplicatii

Antifisurarea realizata in cazul incalzirii prin pardoseala

Bariera de vapori Tenax FL asigura integritatea stratului izolant, care ramane uscat si perfect functional. In cazul in care se cere realizarea unei grosimi mai mari, Tenax RF2 este adaptata pana la grosimi ale sapei de 7-8 cm. Pentru realizarea unei grosimi mai mari de 8 cm este indicata utilizarea sapei Tenax RF in strat dublu (una la 1/4 si cealalta la 3/4 din grosime).

menatwork
Constantin Jiga
Brand Manager

mobil 0722 538 525
mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Last Updated on Tuesday, 02 June 2009 18:58
 
Page Ranking Tool