Piscina de la A la Z - PISCINE SPERANTA SERVICE SRL Print
Saturday, 06 September 2008 17:16
Piscina de la A la Z - PISCINE SPERANTA SERVICE SRLscara inox piscina Piscine pentru o viata Pentru a construi o piscina din beton exterioara sau o piscina din beton interioara, cu sistem de recirculare-filtrare a apei cu skimmere, pentru utilizare privata sau cu luciu de apa pentru piscinele publice in varianta realizarii complete de catre societatea PISCINE SPERANTA SERVICE SRL,

Pentru a construi o piscina din beton exterioara sau o piscina din beton interioara, cu sistem de recirculare-filtrare a apei cu skimmere, pentru utilizare privata sau cu luciu de apa pentru piscinele publice in varianta realizarii complete de catre societatea PISCINE SPERANTA SERVICE SRL, dupa semnarea unui contract de executie, trebuie sa stiti ca se vor parcurge urmatorii pasi:

1.    SAPATURA-EGALIZAREA

Primul pas in executia unei piscine este stabilirea pe teren a pozitiei bazinului, a caminului tehnic si a cotei "0". Este foarte important sa se cunoasca prezenta sau nu a traseelor de curent electric, apa - canal, sau orice alte utilitati ce ar trece prin pamant in zona in care se va sapa. Se stabileste locul de acces al utilajului de sapat, al masinilor de transportat pamantul si locul unde se va depozita pamantul care trebuie sa ramana la lucrare pentru realizarea ulterioara a umpluturii in jurul bazinului. Se va stabili de asemenea locul de unde se vor conecta utilitatile necesare executiei: curent electric, apa, canal si locul de depozitare al gunoiului si molozului. Este important sa se asigure spatiu de depozitare pentru materiale si scule.

Se face trasarea coordonatelor gropii viitoarei piscine avandu-se in vedere 1 m in plus pe toate laturile pentru acces in jurul bazinului in vederea cofrarii cu cofraje metalice pe ambele fete. Se stabileste modul optim de sapare de incarcare si de transport al pamantului si se va pastra cantitatea de pamant necesara umpluturii pe 1 m de jur imprejurul piscinei. Atentie, se va  avea in vedere cota finita" 0"si straturile  de balast, egalizare si placa de beton ce vor fi pe fundul gropii pentru a respecta adancimea stabilita a piscinei. Caminul tehnic se va sapa de preferinta langa bazin cat mai aproape (daca este posibil chiar urmand sa aiba un perete comun cu bazinul), in partea mai adanca, si va fi sapat mai adanc cu 20-25 cm decat cea mai adanca cota a bazinului. In cazul in care canalizarea, in zona, nu este la acea cota, astfel incat la constructia caminului sa se monteze un sifon de pardoseala, se va sapa o basa in unul din colturile sapaturii caminului in vederea montarii unei pompe submersibile. Urmeaza asezarea stratului de balast (acolo unde este cazul) si compactarea acestuia, verificarea uniformitatii stratului si a bunei compactari pentru a se pastra cotele stabilite iar apoi turnarea egalizarii cu mentinerea cotei stabilite.

2.    ARMAREA STRUCTURII PISCINEI

Se poate trece la armarea placii de fund a bazinului si a peretilor cu respectarea dimensiunilor si cotelor stabilite si a legarii fierului conform normativului. Atentie trebuiesc in aceasta faza montate elementele incastrate ce vor fi legate de armatura in pozitiile stabilite: sifon, skimmere, elementele de trecere pentru insuflatoare, si daca sunt prevazute: faruri, priza de aspirator, regulator de nivel, alte accesorii.

ARMAREA STRUCTURII PISCINEI ARMAREA STRUCTURII PISCINEI
ARMAREA STRUCTURII PISCINEI ARMAREA STRUCTURII PISCINEI

 

3.    COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA

Urmeaza cofrarea fundului bazinului si montarea garniturii banda continua (fara si) petrecuta la inbinare, la rostul de turnare ce va aparea intre fundul bazinului si peretii acestuia. Apoi se poate trece la turnarea betonului pe fundul bazinului si vibrarea acestuia, cu verificarea acoperirii cu beton a armaturii, a pastrarii pozitiei garniturii de rost de turnare si a pozitiei sifonului avand in vedere sapa, hidroizolatia si finisajul ce urmeaza a fi facute. Se trece la cofrarea peretilor bazinului si verificarea fixarii ferme a acestora. Verificarea planeitatii cofrajelor, a unghiurilor drepte si a nivelului pana la care se va turna betonul este obligatorie. Se poate face turnarea betonului cu vibrarea foarte buna a acestuia, avand in vedere ca elementele incastrate sa ramana in pozitia fixata si sa fie bine inglobate in beton. Se va verifica sa nu apara deplasari ale cofrajelor, scurgeri de beton pe langa cofraje, sa nu fie miscate elementele incastrate, iar betonul sa acopere armatura si sa fie turnat la nivelul stabilit.
Urmeaza decofrarea si inspectarea peretilor pentru a se observa eventuale segregari, iar daca exista trebuiesc reparate cu materiale speciale, cu care de altfel se vor astupa si gaurile de tiranti ramase in pereti. Se vor verifica dimensiunile si cotele bazinului, planeitatea si unghiurile drepte dintre pereti si dintre pereti si fundul bazinului si pozitia elementelor incastrate, ce trebuiesc sa fie in limite normale de abatere conform standardului. Se va cofra si turna si caminul tehnic, avand in vedere sa fie prevazute trecerile pentru utilitatile ce trebuiesc aduse in camin de beneficiar: apa, canalizare, curent electric, tur-retur de la centrala termica daca este cazul, cablu pentru aprinderea farurilor din casa daca se doreste si trecerile pentru legatura camin - bazin ce vor fi trase de constructor: cablurile de la far, tevile de la sifon, insuflatoare, skimmere si alte accesorii daca este cazul. Betonul turnat va trebui sa se matureze intr-un termen de 28 de zile de la turnare, pana sa se treaca la etapa urmatoare de finisare a interiorului bazinului.
COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA
COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA
COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA
COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA COFRAREA-TURNAREA BETONULUI-DECOFRAREA
4.     RACORD INSTALATII BAZIN - CAMIN
Se vor face racordarile necesare de tevi si de cabluri de  faruri, de la bazin la camin avand in vedere prinderea ferma a acestora in vederea realizarii ulterioare a umpluturii pe langa bazin si camin. Se va face un capac la caminul tehnic, usor de deschis, conceput astfel incat sa nu intre apa din precipitatii in camin si in acelasi timp sa asigure o ventilatie naturala pentru aerisire. Se prevede accesul in camin pe o scara si optional, iluminatul acestuia daca se doreste. Se vor etansa trecerile tevilor si cablurilor in caminul tehnic si se vor monta robineti la tevile ce vin de la bazin si intra in caminul tehnic. Se va verifica ca presetupele de la oalele de far sa fie stranse pe cablu astfel incat sa poata fi facuta proba de inundare. Se va avea in vedere solutia de umplere si posibilitatea golirii ulterior probei de inundare.

5.    UMPLUTURA - COMPACTAREA IN JURUL PISCINEI
Se va face umplutura in jurul bazinului si caminului tehnic, in straturi successive, cu grija sa nu se rupa tevile sau sa iasa din elementele de trecere. Se va verifica ca toate tevile si cablurile sa ramana intregi in urma umpluturii si compactarii umpluturii.

6.    MONTAREA ECHIPAMENTELOR CE ECHIPEAZA PISCINA

Se vor monta echipamentele in caminul tehnic, astfel incat sa existe loc pentru acces in camin si in jurul acestora pentru operatiunile curente si pentru service si intretinere. Daca nu exista sifon racordat la canalizare pe fundul caminului, o pompa submersibila, se va monta in basa si va fi racordata la tabloul electric pentru alimentare permanenta, in vederea evacuarii apei ce poate aparea in caz de accident.
camin tehnic echipament de filtrare piscine camin tehnic echipament de filtrare piscine
camin tehnic filtrare incalzire automatizare piscine camin tehnic filtrare incalzire automatizare piscine
accesorii lumina piscine accesorii lumina piscine
robot curatat piscine robot curatat piscine
ccesorii tobogan piscina ccesorii tobogan piscina
scara inox piscina scara inox piscina
echipament aparat contra curent piscine echipament aparat contra curent piscine
aductiune tip cascada piscine aductiune tip cascada piscine
accesorii acoperire piscina accesorii acoperire piscina
7.    FINISAREA PISCINEI
Dupa terminarea perioadei de maturare a betonului, se va face tencuirea peretilor piscinei si turnarea sapei de panta pe radierul piscinei pentru a se pregati frontul de lucru pentru aplicarea hidroizolatiei si placarea bazinului cu placi ceramice. Tencuiala si sapa de panta trebuie de asemenea sa se matureze pentru a se putea trece la hidroizolatia piscinei. Se va monta o banda speciala cauciucata cu rol de etansare elastica si de hidroizolatie la imbinarea dintre peretii si fundul bazinului si apoi se va aplica hidroizolatia proprizisa, constand intr-un mortar bicomponent pe baza de ciment, armat cu plasa de fibra de sticla in doua straturi successive de 1 mm. Dupa maturarea hidroizolatiei, se poate face proba de etanseitate prin umplerea cu apa si urmarirea nivelului apei sau se trece la trasarea inaintea placarii si placarea bazinului si a rebordului acestuia. Se vor chitui rosturile placajului si se va curata suprafata finisata lasandu-se curata piscina. Se precizeaza termenul la care se poate face umplerea piscinei, tinand cont de tipul de adeziv folosit.
aplicare gresie piscine aplicare gresie piscine
aplicare gresie piscine aplicare gresie piscine
8.    PUNEREA IN FUNCTIUNE A ECHIPAMENTELOR CE DESERVESC PISCINA
Se va umple piscina cu apa si se va face punerea in functiune a echipamentelor, tratarea apei, realizarea probelor functionale, instruirea beneficiarului referitor la functionarea si intretinerea piscinei si predarea finala a lucrarii.

Durata de executie a unui bazin din beton poate fi de 8-10 saptamani datorita timpilor necesari de maturare a betonului, a tencuielilor, a sapei de panta si a hidroizolatiei. Conditiile meteo nefavorabile pot afecta termenul de executie al lucrarii.
Durata medie de viata a bazinului din beton ce constituie corpul piscinei este de 50 de ani. Garantia acordata de Speranta Club Impex SRL pentru placarea piscinei, este de 5 ani de la data predarii placarii si de 12 luni pentru echipamente, de la data punerii in functiune a acestora, in conditiile respectarii instructiunilor de utilizare si intretinere ce vor fi inmanate.
piscina functionala piscina functionala
piscina functionala piscina functionala
Ing. Sorin Curca

PISCINE SPERANTA SERVICE SRL, Str. Anastasie Panu nr 50, sector 3, Bucuresti
Tel/fax: +4021 321 02 00 / +4021 321 02 74
www.sperantaclub.ro
Last Updated on Monday, 17 October 2011 11:32
 
Page Ranking Tool