Home Documentatii Articole pe categorii Piscine Modalitatea de conservare a piscinelor pe perioada iernii
Modalitatea de conservare a piscinelor pe perioada iernii Print
Wednesday, 26 March 2008 23:32

logo


Conservarea sau iernarea piscinelor cu finisaje ceramice pretentioase, placate cu mozaic din sticla sau gresie portelanata, pe perioada iernii, contrar crezului popular "ca rezista la toate" nu se face prin golirea totala a apei din piscina.


Modalitatea corecta de iernare a piscinei este urmatoarea:

  • Golim piscina de o cantitate de apa, aprox 1/3 din volumul total de apa (cu circa 25 cm peste reflectoare in cazul in care le avem montate), pentru a face loc apelor provenite din precipitatii pe perioada cit piscina este conservata.
  • Punem in apa corpurile pentru iernare, -sunt obiecte din plastic tip bidon, cu 2 compartimente, cu dimensiunile de 50 x 30 x 5 cm, intr-unul din compartimente exista nisip sau pietris pentru a se scufunda sub apa, in celalalt compartiment se gaseste polistiren sau e gol, pentru a pluti deasupra apei, astfel impiedicindu-se scufundarea lor in totalitate.
  • Montajul lor se face inlantuit pe lungimea si pe latimea piscinei, in mai multe rinduri incit sa nu fie o distanta mai mare de 4 m intre rinduri, sau intre perete si primul rind.
  • Rolul lor este impiedicarea exercitarii de presiune, a ghetii formate pe suprafata apei, de pe un perete pe peretele opus, gheata apasind de pe perete pe aceste corpuri sau pe corpuri intre ele, grosimea lor de 5 cm preluind forta de apasare a ghetii, protejind finisajele de pe peretii piscinei.
  • Protejarea finisajelor de pe fundul piscinelor se face cu apa lasata in piscina, ea ne avind posibilitatea de a ingheta pe toata adincimea.
  • Pentru pastrarea curata a apei din piscina pe perioada iernii se adauga la apa ramasa in piscina o solutie pentru iernare, in cantitate de aprox. 0,6 l la fiecare 10 m3, calculat la tot volumul piscinei.
  • Odata cu venirea primavarii se goleste piscina in totalitate, se string corpurile pentru iernare si se depoziteaza pentru iernile urmatoare, se spala piscina si se umple cu apa curata pentru punerea ei in functiune.


Avantajul conservarii corespunzatoare a piscinei pe perioada iernii, ne scuteste de neplacerile provocate, la fiecare inceput de sezon, de reparatiile la finisajele din piscine (apar desprindere ale placilor din patul adeziv; apar fisurari si desprinderi partiale ale finisajelor), indiferent de calitatea adezivului cu care au fost lipite mozaicul sau gresia.

In multe dintre cazuri, nu calitatea adezivului este de vina pentru astfel de neplaceri, ele fiind cauzate de conservarea necorespunzatoare sau de neconservarea piscinei (doar golirea piscinei de apa), astfel creandu-se posibilitatea deteriorarii finisajelor datorita ciclurilor de inghet-dezghet (ca urmare apa ingheata si isi mareste volumul cu cca. 9%) din perioada "iernilor mai blande", cicluri cu o putere de distrugere maxima.

conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna

conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna
conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna
conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna

conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna

conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna
conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna
conservarea piscinei iarna conservarea piscinei iarna


Autor
Ing. Dan Zsolt
logoS.R.L. Tehnologia piscinei 440203 Satu Mare, Drumul Careiului nr.34/63
Telefon/fax: 0261 759370 ; 0261 746447 E-mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. , Web: www.aliterrakva.ro
Last Updated on Tuesday, 30 June 2009 20:58
 
Page Ranking Tool