Home Documentatii Articole pe categorii Piscine Ce substante folosim pentru tratarea apei din piscine si spa-uri?
Ce substante folosim pentru tratarea apei din piscine si spa-uri? Print
Thursday, 22 May 2014 13:51

Ce-substante-folosim-pentru-tratarea-apei-din-piscine-si-spa-uriHobbit Concept RO este un constructor de piscine rezidentiale si publice, spa-uri si saune, fiind printre primele firme care au inceput sa produca saune in Romania. De aceea stim ca pentru cei care au o piscina sau un spa apare intrebarea: ce substante trebuie folosite pentru tratarea apei? 

Stabilirea unei rutine de curatare a apei din piscina sau din SPA-ul dumneavoastra este un pas vital pentru a va bucura de o experienta cat mai memorabila.

Pentru a mentine apa din piscina cat mai curata si dezinfectata este necesara respectarea cu strictete a anumitor pasi, ce impun utilizarea anumitor substante, precum: anti-calcar, substante impotriva algelor, dezinfectante sau floculanti. De asemenea, produsele utilizate la curatarea apei trebuie sa fie adaptate sezonului.

Regulatoare ale nivelului de pH

Deoarece este recomandat ca nivelul pH-ului apei din piscine sa fie mentinut la nivel usor bazic spre alcalin, intre 7.2 si 7.6, este necesara utilizarea regulatoarelor. Rolul acestui produs este de a creste alcalinitatea apei, pentru a evita un nivel coroziv al pH-ului apei din piscine. Regulatoarele pentru apa din piscina pot fi gasite sub forma de pulbere, cu pH minor sau plus.

Clor pentru dezinfectarea apei

Un produs ce poate fi gasit in aproape orice gospodarie, clorul, este absolut indispensabil in procesul de intretinere a apei din piscina sau SPA-ul dumneavoastra. Acesta este raspunzator pentru dezinfectarea apei, iar pe piata exista numeroase optiuni in ceea ce priveste tratarea apelor din piscine sau SPA-uri cu clor, precum Acid Disloroiscyanuric, Acid Tricloroizocianuric, Hipoclorit de Calciu sau Tablete de Clor. Aceste produse nu sunt combustibile si contin concentratii de clor variate.

Substante fara clor pentru dezinfectarea apei

Dezinfectarea apei din piscina sau SPA poate fi realizata si cu ajutorul unor substante ce nu contin clor in compozitie. Oxigenul activ este ideal pentru curatarea piscinelor private si este disponibil sub forma de lichid, comprimate sau granule. Acest produs are actiune multipla, fiind de ajutor si in prevenirea aparitiei algelor. Bromul este un alt produs ce nu contine clor, utilizat pentru dezinfectarea apei. Tabletele cu brom sunt o alegere inspirata, deoarece au un nivel ridicat de dezinfectare si oxidare, fara a raspandi mirosul de clor.

Algicid impotriva algelor

O problema care reuseste sa dea batai de cap celor care detin piscine sau SPA-uri este prezenta algelor. Prezenta acestora in piscine nu ofera doar un aspect neplacut, ci este si periculoasa. Algele dezvolta bacterii, iar suprafetele piscinelor devin un loc periculos datorita riscului ridicat de alunecare. Algicidul este produsul care contracareaza formarea acestor inamici. Exista numeroase variante ale acestui produs, precum: Algicidul cu inalbitor, care actioneaza ca si bactericid si fungicid; Algicidul concentrat sau Algicidul Extra, care are un nivel mai ridicat de eficienta si Algicidul prevazut pentru tratarea piscinelor de interior, care elimina atat algele din apa, cat si mirosurile neplacute provocate de acestea.

Floculanti pentru claritatea apei

Floculantii sunt substante utilizate pentru a obtine si mentine claritatea apei, cat si pentru a elimina eventuale elemente sau particule de clor ce ar putea avea efect iritant pentru ochi sau piele. Floculantul lichid si floculantul solid opereaza in acelasi mod, lasand in urma o piscina cu un nivel ridicat al claritatii apei, iar tabletele Claritab actioneaza pentru a obtine efectul de filtrare cu nisip. Aceste tablete sunt considerate a fi o optiune economica pentru ingrijirea apei din piscina si SPA.

Pentru orice produse de intretinere a piscinei, consultantii Hobbit Concept RO va stau la dispozitie cu informatii personalizate in functie de nevoile dumneavoastra.

Hobbit-Concept-RoDATE CONTACT COMPANIE:
Hobbit Concept RO - Str. Macarovici, Nr 23, sect. 6,
021 410 08 91, 0722 363 103,
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
http://www.hobbit-concept.ro/

 

Last Updated on Thursday, 22 May 2014 14:33
 
Page Ranking Tool