Home Documentatii Articole pe categorii Parchet si pardoseli Sistemul de incalzire in pardoseala si sistemul clasic de incalzire
Sistemul de incalzire in pardoseala si sistemul clasic de incalzire Print
Wednesday, 07 August 2013 13:32

incalzire in pardosealaSistemele de incalzire electrica prin pardoseala, cunoscute simplu ca incalzire in pardoseala, incep sa fie tot mai des utilizate, comparativ cu sistemele clasice. Principiul de functionare este urmatorul: conductorul, in acest caz cablul electric, in momentul in care este strabatut de curentul electric, degaja energia sub forma de caldura. Prin montarea cablului de incalzire sub pardoseala, nu mai este nevoie de sobe, centrale electrice, pe gaz sau pe lemne, calorifere sau alte elemente mobile sau imobile, care ”fura” din spatiul domestic.

Daca luam exemplul caloriferelor traditionale, acestea, cu greu depasesc temperatura de 60 grade Celsius. Aerul cald degajat, mult mai usor decat cel rece, tinde sa urce spre tavan, incalzind asadar mai intai partile inalte ale incaperilor. Prin urmare, spatiile interioare nu sunt niciodata incalzite uniform, avand mereu zone mai calde si zone mai reci.

Centralele clasice care functioneaza pe gaz, lemne sau curent, sunt putin eficiente, avand nevoie de o mare cantitate de combustibil pentru a regla temperatura ambientala la putin peste 19 grade. In plus, favorizand circulatia aerului, faciliteaza si circulatia microparticulelor de praf, extrem de daunatoare in special pentru persoanele cu probleme respiratorii (astm, alergii).

In ciuda costurilor ridicate, sistemele clasice de incalzire sunt inca frecvent utilizate si desigur ca motivele nu se datoreaza facturilor de electricitate sau gaz. Limitarea cheltuielilor este posibila numai prin limitarea timpului de functionare, adica prin pornirea si oprirea succesiva a intregului sistem, de-a lungul unei zile.

In ultimii ani, clasicele sobe si calorifere incep sa fie inlocuite rand pe rand, cu sisteme de incalzire electrice pe sub pardoseala, mult mai eficiente in vederea asigurarii confortului termic al spatiilor interioare. Caldura provenita direct din pardoseala se propaga in limitele a doi metri inaltime, adica tocmai acolo unde este necesar. Consumul caloric este redus, acestea functionand la o temperatura de cca 30 de grade, spre deosebire de sistemele traditionale, care au nevoie ca agentul termic sa atinga 60-70 de grade.

Sunt persoane, care din motive pur economice, isi fac tot felul de planuri pentru reducerea costurilor de instalare si mai apoi de functionare a sistemelor de incalzire electrica prin pardoseala Total Heat. De exemplu, contrar asteptarilor, consumarea mai putinor metri de cablu electric, posibil prin largirea serpentinelor, va fi imposibil sa echivaleze cu reducerea consumului energetic. Cablul de incalzire, redus ca dimensiune (doar cativa mm in diametru), cu greu va face fata incalzirii suprafetelor radiante (parchet, gresie, marmura), ceea ce va atrage dupa sine un consum energetic sporit si totodata, o factura mai ”voluminoasa”. Pentru a preintampina acest lucru, este necesar ca montarea cablului de incalzire sub pardoseala sa fie facut in asa fel incat serpentinele sa fie cat mai restranse.

Inainte ca aceasta tehnologie sa fie dezvoltata, se credea ca instalatiile de incalzire electrica  prin pardoseala  ar putea crea probleme de sanatate, mai exact de circulatie. Ulterior, datorita imbunatatirii materialelor si a metodelor de montaj, carentele sistemelor de odinioara sunt complet eliminate.

Un alt element favorabil metodelor de incalzire inovative, ca cele care folosesc tehnologia Raychem, este grosimea. Punand la socoteala sapa de baza, izolantul, cablul electric, adezivii si pardoseala, nu se depaseste grosimea de cativa centimetri. In plus, cablul electric si intregul sistem sunt usor de montat, fiind recomandate atat in cazul cladirilor in curs de finisare, cat si celor ale caror lucrari de constructie sau de renovare au fost deja finalizate.

Sistemele de incalzire electrice pun in umbra traditionalele calorifere sau oricare alt sistem ”imbatranit” deja, avantajele acestora fiind de departe evidente:

  • asigura economia energetica si totodata reducerea costurilor,
  • permit distribuirea omogena a caldurii,
  • asigura un confort termic sporit,
  • ocupa un spatiu restrans, permitand decorarea incaperilor dupa bunul plac,
  • reduc raspandirea micropulberilor in ambient,
  • cheltuieli reduse cu intretinerea instalatiei,
  • sunt ecologice, protejand si respectand ambientul intern si extern,
  • investitie optima in ce priveste costul de instalare, siguranta si durabilitatea.

logo total heat

Adresa: Witing nr 5 Bussines Centre birou 1 interfon 23
Bucuresti
Sector 1
Nr. tel: 0730 725 555
Ing. Ionete Alexandru
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Web: www.totalheat.ro

 

 

 

Last Updated on Thursday, 08 August 2013 14:11
 
Page Ranking Tool