Home Documentatii Articole pe categorii Parchet si pardoseli Rasini MAPEI utilizate la operatiunile de montare a parchetului
Rasini MAPEI utilizate la operatiunile de montare a parchetului Print
Wednesday, 04 January 2012 14:49
Pardoseala este un conglomerat de straturi ce trebuie sa conlucreze unitar. Montarea parchetului, este o ultima operatiune dintr-un sir intreg. Parchetul se poate monta prin lipire in doua situatii distincte, direct pe sapa de egalizare daca aceasta este plana si in cotele de nivel corespunzatoare sau pe sapa de egalizare peste care se aplica suplimentar, pentru corectarea diferentelor de nivel si o sapa autonivelanta. Intarirea si consolidarea sapei grosiere, precum si realizarea barierei de vapori (hidroizolatia), in ambele cazuri, se realizeaza cu diferite tipuri de materiale denumite generic rasini sau amorse.

Stratul suport este reprezentat de o sapa grosiera de egalizare, care poate fi pe baza de ciment sau pe baza de sulfat de calciu (ipsos). Cand aceste sape incorporeaza si sistemul de incalzire, reprezentat de tevi prin care circula agentul termic, se numesc si pardoseli incalzite.
Uneori, calitatea punerii in opera si a executiei sapei de egalizare (cote de nivel, planeitatea suprafetei, compactarea, lipsa fisurilor, etc.), fac imposibila montarea directa a parchetului, deoarece sapa grosiera are caracteristici mecanice de rezistenta la compresiune si la smulgere, slabe. In multe dintre cazuri, sapa grosiera poate avea si o umiditate crescuta in masa ei, umiditate care se va transmite in sapa autonivelanta sau in parchet, ducand la deteriorarea pardoselii din lemn. Remedierea deficientelor enumerate mai sus, se corecteaza prin utilizarea unor produse chimice, denumite generic rasini. In functie de natura chimica, rasinile sunt de mai multe feluri si pot fi utilizate in diverse moduri. Doar cunoscand proprietatile acestor materiale, le vom putea utiliza corect!

Caracteristicile mecanice, a unei sape grosiere de egalizare pe baza ciment pe care se va aplica o sapa autonivelanta sau pe care se va monta parchet masiv aplicat prin lipire, sunt urmatoarele: sa fie uscata, cu umiditate CM 2%, masurata cu higrometru cu carbid pe toata grosimea ei, cu o rezistenta la compresiune de 25-30 N/mmp, cu o rezistenta minima masurata la smulgere de 1,2 N/mmp, fara fisuri sau crapaturi, iar la ciocanire sa sune a plin!

Inainte de a aplica amorse sau rasini, indiferent de starea sapei grosiere, prima operatiune este aceea de slefuire a suprafetei, pentru a-i deschide porii, urmata de aspirarea si indepartare a prafului.
Ajungem astfel la o problema spinoasa si de mare actualitate pentru multi dintre parchetarii care vor sa execute acest tip de lucrari... alegerea amorselor sau a rasinilor. Sa vedem care sunt grupele si ce optiuni avem in ceea ce priveste alegerea tipului de rasini de la MAPEI.
Sistem montaj parchet pe sapa autonivelanta Sistem montaj parchet pe sapa autonivelanta

B. Sistem montaj parchet complet Mapei crop B. Sistem montaj parchet complet Mapei crop

Rasina acrilica
Este un produs pe baza de rasini acrilice in dispersie apoasa, gata de utilizare. Este de retinut ca sunt mai multe tipuri de rasini acrilice, cu formule si proprietati diferite. In general amorsa acrilica se foloseste inainte de a turna sapa autonivelanta pe o sapa de egalizare aplicata desolidarizat sau flotant, sau pe o placa de beton, uscata, cu umiditate CM 2%. Suportul trebuie sa fie absorbant si rugos, pregatit prin sablare, frezare sau asperizare. Un suport compact si putin absorbant trebuie sa fie mai ales rugos, pregatit prin slefuire si asperizare ! Aceste amorse acrilice nu se folosesc daca parchetul se va lipi direct pe sapa grosiera! Pentru a penetra in suport rasina acrilica se dilueaza cu apa in raport de 1:2 - 1:4. Amorsa acrilica clasica se utilizeaza la lucrarile de nivelare cu sapa autonivelanta pe sape de egalizare pe baza de ciment sau sulfat de calciu (ipsos), inclusiv la pardoseli incalzite. La aplicare si dupa uscare are o foarte mica emisie de compusi organici volatili (VOC) si nu este periculoasa pentru aplicatori sau beneficiarul final. Astfel produsul este inscriptionat pe ambalaj si in Fisa tehnica cu marcajul GEV EMICODE/ EC 1.
Economic: este considerata amorsa cea mai accesibila. Consumul, de amorsa nediluata, este cca. 0,1-0,20 kg/mp. Materialul este gata preparat. Restul de material se poate folosi la alte lucrari.
Tehnic: utilizarea amorsei acrilice este deseori limitata deoarece nu consolideaza suportul si nu creaza bariera de vapori.
Generic aplicare amorsa acrilica Generic aplicare amorsa acrilica

Obs. Amorsa acrilica are rolul de a fixa praful foarte fin ramas in urma aspirarii si, mai ales, de a uniformiza si reduce absorbtia de apa a stratului suport, care nu trebuie sa absoarba apa de preparare din compozitia sapei autonivelante! Amorsa nu tebuie sa formeze un strat sau film la suprafata suportului. Legatura autonivelant / strat suport este foarte buna si se realizeaza datorita rugozitatii sapei grosiere de care se "prinde" sapa autonivelanta. Amorsa acrilica nu are rol de consolidare/ intarire; hidroizolatie/ bariera de vapori, iar turnarea sapei autonivelante se poate realiza la cateva ore de la uscarea amorsei.
Legislatie: Agrement Tehnic ICECON S.A. Bucuresti

Vezi fise tehnice:

Eco Prim T; Primer G

Vezi video aplicatii practice rasini acrilice:
Montaj parchet pe pardoseala din dale de ciment
Montaj parchet pe pardoseala incalzita
Montaj parchet triplustratificat - sistem ultrarapid


Rasina acrilica filerizata
Este un produs pe baza de rasini acrilice in dispersie apoasa, in amestec cu nisip special de cuart, gata de utilizare, cu rol de punte de aderenta. Nu se dilueaza si se aplica pe suport compact sau neabsorbant, tip placaj din gresie, piatra naturala, mozaic, etc, fara infiltratii de apa, cu suprafata rugoasa sau lisa, inainte de a turna sapa autonivelanta. Dupa uscarea rasinii se obtine o suprafata rugoasa, la care sapa autonivelanta are o foarte buna aderenta. Aceasta amorsa nu se foloseste daca parchetul se va lipi direct pe sapa grosiera sau pe o pardoseala ceramica! Amorsa acrilica filerizata se preteaza numai pentru lucrari de nivelare cu sapa autonivelanta pe toate tipurile de pardoseli compacte si putin absorbante.
Eco Prim Grip amorsa filerizata, aplicare Eco Prim Grip amorsa filerizata, aplicare
Acest tip de amorsa filerizata se poate da pe un strat intarit de rasina epoxidica sau poliuretanica (bariera vapori) si are rol de punte de aderenta, pe care se toarna in siguranta sapa autonivelanta. La aplicare si dupa uscare are o foarte mica emisie a nivelului de compusi organici volatili (VOC) si nu este periculoasa pentru aplicatori sau beneficiarul final. Astfel produsul este inscriptionat pe ambalaj si in Fisa tehnica cu marcajul GEV EMICODE/ EC 1.
Economic: este o amorsa economica datorita faptului ca nu impune suplimentar prelucrarea prin mijloace mecanice pentru a se asperiza suportul. Consumul este cca. 0,2-0,30 kg/mp. Materialul este gata preparat. Restul de material se poate folosi la alte lucrari.
Tehnic: utilizarea ei este limitata deoarece nu consolideaza suportul si nu creaza bariera de vapori, dar este o alternativa la folosirea si imprastierea nisipului de cuart, peste rasina epoxidica sau poliuretanica, ca strat de aderenta pentru sapa autonivelanta.

Obs.
Amorsa acrilica filerizata, dupa aplicare, trebuie sa formeze "un strat bine definit" la suprafata suportului. Legatura autonivelant / strat suport este foarte buna si se realizeaza datorita suprafetei rugoase a amorsei uscate, de care se "prinde" sapa autonivelanta. Amorsa acrilica filerizata nu are rol de consolidare/ intarire; hidroizolatie/ bariera de vapori, iar turnarea sapei autonivelante se poate realiza de la cateva ore pana la cateva zile de la uscarea amorsei.
Legislatie: Agrement Tehnic ICECON S.A. Bucuresti

Vezi fisa tehnica: Eco Prim Grip

Rasina epoxidica bicomponenta

Sunt produse formate din doua componente, Comp. A, rasina epoxidica si Comp. B, intaritorul. Intarirea se realizeaza numai dupa amestecarea si omogenizarea componentelor, prin reactie chimica. Aceasta categorie de materiale este impartita in doua grupe, rasini cu solventi si rasini fara solventi!
Rasina epoxidica este cel mai utilizat tip de produs, pentru tratarea sapei grosiere, la lucrarile de montaj parchet.
Inainte de aplicarea rasinii sapa grosiera trebuie slefuita pentru a avea porii deschisi. Rasina se aplica pe sape pe baza de ciment sau sulfat de calciu (ipsos), inclusiv pe pardoseli incalzite. Este un produs versatil.
- Poate avea rol de Primer (de fixare a urmelor de praf), daca peste rasina se monteaza direct parchet, in maxim 24-36 ore de la aplicare si in acest caz se vor folosi doar adezivi reactivi epoxi-poliuretanici!
Atentie! Utilizarea de rasina epoxidica, la pardoseli cu sistem de incalzire incorporat se poate face doar cu rol de consolidare / intarire. Aceste pardoseli nu se pot hidroizola (rasina nu realizeaza bariera vapori).
Poate avea rol de consolidare si bariera de vapori. Pentru a fi utilizata si cu rol de punte de aderenta, pe ultimul strat de rasina prospata se imprastie, in exces, nisip uscat, sort 0,7-1,2 mm, obtinandu-se o suprafata rugoasa pe care se aplica in siguranta sapa autonivelanta.

Obs. Rasina epoxidica are cost relativ ridicat pe mp, dar rezolva multe aspecte tehnice care ar putea deteriora in viitor pardoseala din lemn. Odata aplicata, absorbita in suport si intarita, rasina epoxidica trebuie sa formeze un strat subtire la suprafata suportului, cu efect de consolidare, hidroizolare, deci bariera vapori. Prin impregnarea in structura sapei grosiere, rasina se comporta ca un liant suplimentar ce duce la cresterea substantiala a rezistentei la abraziune si la smulgere.
Umiditatea suportului poate fi de max. 5%, masurat CM, pentru a aplica rasina epoxidica.
Rasina epoxidica actioneaza asupra sapei grosiere ca material de: primer/ fixeaza urmele de praf ramas dupa aspirare; consolidare/ intarire; hidroizolatie/ bariera de vapori; impregnare/ consolidare si sistem antipraf.
Produsul epoxidic are un consum variabil/mp, in functie de starea mecanica a sapei de egalizare, impune efectuarea de manopere suplimentare, deoarece se aplica in doua straturi, iar pe ultimul se imprastie nisip de cuart, si inca o operatiune de aspirare a nisipului, si obliga aplicatorul la utlizarea amestecului preparat intr-un interval relativ scurt de timp (~ 40-50 minute).

*Daca rasina epoxidica este aplicata corect, in doua straturi si pe ultimul strat se imprastie nisip de cuart, dupa intarirea rasinii si aspirarea nisipului in exces, va rezulta o suprafata puternic rugoasa, care este ideala pentru turnarea de autonivelanta. Legatura autonivelant / strat suport este foarte buna si se realizeaza datorita rugozitatii stratului de rasina si nisip de cuart.

**Daca sapa grosiera este plana si dreapta si pe stratul de rasina epoxidica nu se mai imprastie nisip de cuart, este posibil sa se monteze direct parchet, in timp de 24-36 ore de la aplicarea rasinii, utilizand adezivi reactivi bicomponenti epoxi poliuretanici!

Generic aplicare rasini epoxidice bicomponente Generic aplicare rasini epoxidice bicomponente


Nisip cuart sort 0,7 1.2 Nisip cuart sort 0,7 1.2
***Daca pe stratul de rasina se imprastie nisip fin de cuart 0,1-0,3 mm, este posibil sa se monteze direct parchet, in timp de cateva saptamani de la aplicarea rasinii, utilizand adezivi reactivi monocomponenti poliuretanici, bicomponenti epoxi-poliuretanici sau monocomponenti silanici.

Principalele tipuri de rasini epoxidice MAPEI se incadreaza astfel:


Rasina epoxidica bicomponenta fara solventi

Amestecul componentelor, dupa intarire, reprezinta 100% rasina pura, este foarte fluid si de aceea nu trebuie diluat pentru ca are o buna capacitate de penetrare in suport. La aplicare si dupa intarire are o foarte mica emisie a nivelului de compusi organici volatili (VOC) si nu este periculoasa pentru aplicatori sau beneficiarul final. Astfel produsul este inscriptionat pe ambalaj si in Fisa tehnica cu marcajul GEV EMICODE/ EC 1R.

Vezi fisa tehnica: Primer MF EC Plus

Rasina epoxi 2 comp Primer MF EC Plus 5kg Rasina epoxi 2 comp Primer MF EC Plus 5kg
Rasina epoxidica bicomponenta cu solventi

Amestecul componentelor, dupa intarire, reprezinta cca. 20-30% rasina, este foarte fluid, nu se dilueaza si are o extraordinara capacitate si putere de penetrare in suport. Acest tip da rasina consolideaza suportul in grosimea lui (minim 35 mm). Aplicarea acestui tip de rasina se face obligatoriu in minim 2 sau mai multe straturi. Cu toate ca este un produs foarte performant, fiind pe baza de solventi nu poate fi certificat GEV EMICODE.

Vezi fisa tehnica: Primer EP
Rasina epoxi Primer EP A+B cu solvent Rasina epoxi Primer EP A+B cu solvent

Rasini poliuretanice monocomponente

Este un produs relativ nou, mai ales pe piata romaneasca. Nu sunt foarte multi adepti ai acestui produs inovator, dar pe masura ce montatorii descopera caracteristicile si avantajele rasinilor poliuretanice fara solventi, numarul lor creste.
Intarirea rasinii poliuretanice se face in contact cu umiditatea din sapa si din aer. Este un produs tot mai utilizat, pentru tratarea sapei grosiere, la lucrarile de montaj parchet!
Inainte de aplicarea rasinii sapa grosiera trebuie slefuita pentru a avea porii deschisi. Rasina se aplica pe sape pe baza de ciment sau sulfat de calciu (ipsos), inclusiv pe pardoseli incalzite. Este un sistem versatil.
Poate avea rol de Primer (de fixare a urmelor de praf), daca peste rasina se monteaza direct parchet, in timp de 24-72 ore, in functie de tipul de rasina folosit, si in acest caz se vor folosi doar adezivi reactivi !
Atentie ! Utilizarea de rasina poliuretanica, la pardoseli cu sistem de incalzire incorporat se poate face doar cu rol de consolidare / intarire. Aceste pardoseli nu se pot hidroizola (rasina nu realizeaza bariera vapori).

A Generic Eco PRIM PU 1K si adeziv parchet A Generic Eco PRIM PU 1K si adeziv parchet

Unii producatori indica faptul ca rasina poliuretanica se poata da ca primer, altii precizeaza ca formeaza doar bariera de vapori, iar altii va dau toate datele posibile despre produs si chiar compatibilitatea rasinii in functie de natura chimica a suportului si informatii despre compatibilitatea ei cu alte tipuri de materiale sau straturi care se aplica ulterior.

Obs. Rasina poliuretanica are pret comparativ egal cu rasina epoxidica dar un cost mai mic / mp vs. sistemul epoxidic. Odata aplicata, absorbita in suport si intarita, rasina poliuretanica nu trebuie sa formeze un strat la suprafata suportului. Are efect de consolidare, hidroizolare deci bariera vapori, iar prin impregnarea in masa sapei rasina se comporta ca un liant organic suplimentar ce duce la cresterea substantiala a rezistentei la abraziune si la smulgere.
Rasinile poliuretanice monocomponente se pot aplica pe suport cu umiditate de max. 5% CM.
Rasina poliuretanica actioneaza asupra sapei grosiere ca material de: primer/ fixeaza urmele de praf ramas dupa aspirare; consolidare/ intarire; hidroizolatie/ bariera de vapori; impregnare/ sistem antipraf.

Produsul poliuretanic are un consum relativ mare/mp, numai daca starea mecanica a sapei de egalizare este slaba, impune manopere suplimentare, deoarece se aplica in doua straturi, iar pe ultimul se imprastie nisip de cuart, si inca o operatiune de aspirare a nisipului, dar nu obliga aplicatorul la utilizarea intr-un anumit interval de timp, produsul fiind monocomponent.

*Daca rasina poliuretanica este aplicata corect, in doua straturi si pe ultimul strat se imprastie nisip de cuart sort 0,7-1,2 mm, dupa intarirea rasinii si aspirarea nisipului in exces, va rezulta o suprafata puternic rugoasa, care este ideala pentru turnarea de autonivelanta. Legatura autonivelant / strat suport este foarte buna si se realizeaza datorita rugozitatii stratului de rasina si nisip de cuart.

**Daca sapa grosiera este plana si dreapta si pe stratul de rasina nu se mai imprastie nisip de cuart, este posibil sa se monteze direct parchet cu adezivi reactivi. In functie de tipul de rasina poliuretanica utilizata, montarea parchetului se poate face, dupa minim 2 ore si maxim 24 ore in cazul aplicarii rasinii poliuretanice cu intarire rapida si dupa minim 24 ore sau maxim 72 ore de la aplicare, in cazul rasinii cu intarire lenta, utilizand adezivi reactivi monocomponenti poliuretanici, bicomponenti epoxi-poliuretanici sau monocomponenti silanici.
- Intarirea rasini poliuretanice este in stransa dependenta cu tipul de rasina utilizat si umiditatea din sapa si din aer.
- Intarirea celui de al doilea strat de rasina este dependent de umiditatea din aer, astfel ca iarna, in incaperi incalzite cu umiditate scazuta sau daca peste rasina s-a imprastiat si nisip de cuart, timpul de intarire se prelungeste!

***Daca pe stratul de rasina se imprastie nisip fin de cuart 0,1-0,3 mm, este posibil sa se monteze direct parchet, in timp de cateva saptamani de la aplicarea rasinii, utilizand adezivi reactivi.

****Rasina poliuretanica, indiferent ca este cu intarire lenta sau rapida, in comparatie cu rasina bicomponenta epoxidica, nu se poate da in strat gros pe suprafata sapei de egalizare, deoarece dupa intarire stratul in exces se umfla in volum, este friabil si are o slaba rezistenta mecanica. In acest caz suprafata se slefuieste si se da un strat nou foarte subtire (consum 50-70 g/mp).


Principalele tipuri de rasini poliuretanice MAPEI se incadreaza astfel:

Rasina poliuretanica cu intarire lenta

Este un produs pe baza de rasini poliuretanice, fara soventi, gata de utilizare, cu intarire lenta. Nu se dilueaza si se aplica pe suport absorbant, inainte de a lipi parchet. Are o foarte mica vascozitate si o buna fluiditate, cu putere mare de penetrare in suport. Consumul pe mp la primul strat, poate fi un indicator real despre starea mecanica a sapei de egalizare. Aplicarea de amorsa poliuretanica urmata de imprastiere de nisip de cuart, pe rasina proaspata, se preteaza pentru lucrari de nivelare cu sapa autonivelanta pe toate tipurile de sape de egalizare pe baza de ciment sau sulfat de calciu (ipsos), inclusiv pe pardoseli incalzite. La aplicare si dupa uscare are o foarte mica emisie a nivelului de compusi organici volatili (VOC) si nu este periculoasa pentru aplicatori sau beneficiarul final. Astfel produsul este inscriptionat pe ambalaj si in Fisa tehnica cu marcajul GEV EMICODE/ EC 1R.
Economic: este o amorsa economica pentru pregatirea suportului. Consumul este cca. 0,2-0,30 kg/mp pe strat. Materialul este gata preparat. Restul de material se poate folosi la alte lucrari.
Tehnic: utilizarea ei este tot mai accentuata pe masura ce firmele descopera avantajele acestui produs.
Obs. Amorsa poliuretanica, dupa aplicare, nu trebuie sa formeze un strat la suprafata suportului deoarece se umfla si se exfoliaza. In caz de baltire, pe produsul proaspat se imprastie nisip de cuart sort 0,7-1,2 mm !
Are rol de consolidare/ intarire; hidroizolatie/ bariera de vapori, iar turnarea sapei autonivelante pe rasina cu nisip se poate face la 2 zile de la aplicarea amorsei. Aceasta rasina, odata aplicata pe o sapa de egalizare, peste care se va lipi direct parchet, dupa intarire formeaza la suprafata o substanta uleioasa, specifica. Datorita ei, este posibil sa montam direct parchet cu adezivi reactivi in timp de 72 ore de la intarirea rasinii. Se va evita ca substanta uleioasa sa fie luata pe picioare si purtata pe parchet.

Legislatie: Agrement Tehnic ICECON S.A. Bucuresti

Vezi fisa tehnica: Eco Prim PU 1K

Vezi video aplicatii practice rasini acrilice:

Montaj parchet pe sapa cu umiditate ridicata

Eco Prim PU 1K amorsa poliuretanica, aplic Eco Prim PU 1K amorsa poliuretanica, aplic


Generic Eco PRIM PU 1K si adeziv parchet Generic Eco PRIM PU 1K si adeziv parchet

Rasina poliuretanica cu intarire rapida

Este un produs pe baza de rasini poliuretanice, fara solventi, gata de utilizare, cu intarire ultra rapida! Contine 100% rasina pura, este mai vascoasa fata de varianta cu intarire lenta, dar are o buna fluiditate si o buna putere de penetrare in suport. Odata aplicata pe suport, stratul de rasina se intareste si este pietonabil in cca. 40 minute. Stratul al doilea se usuca in doar 2 ore si apoi se poate lipi direct parchetul sau daca pe rasina s-a imprastiat nisip de cuart sort 0,7-1,2 mm, se poate turna sapa autonivelanta! Acest tip de rasina asigura o extraordinara rapiditate in executie si nu lasa dupa intarire, la suprafata, substante uleioase. Pentru a monta parchet pe suprafata acestui tip de rasina, se vor folosi adezivi reactivi monocomponenti poliuretanici, bicomponenti epoxi poliuretanici sau silanici, iar lipirea parchetului se face in maxim 24 ore de la aplicarea rasinii. In caz contrar, peste rasina se imprastie nisip fin de cuart sort 0,1-0,3 mm! La aplicare si dupa uscare are o foarte mica emisie a nivelului de compusi organici volatili (VOC) si nu este periculoasa pentru aplicatori sau beneficiarul final. Astfel produsul este inscriptionat pe ambalaj si in Fisa tehnica cu marcajul GEV EMICODE/ EC 1R.
Economic: este o amorsa economica deoarece reduce drastic timpul de lucru al aplicatorului si implicit costurile. (One day sistem). Consumul este cca. 0,2-0,30 kg/mp pe strat. Materialul este gata preparat. Restul de material se poate folosi la alte lucrari.
Tehnic: utilizarea ei este raspandita doar printre firmele foarte specializate.

Legislatie: Agrement Tehnic ICECON S.A. Bucuresti

Vezi fisa tehnica: Eco Prim PU 1K Turbo

Rasina poliuretanica rapida Eco Prim PU 1K Turbo_aplic Rasina poliuretanica rapida Eco Prim PU 1K Turbo_aplic


Legislatie: *
In acest moment la nivel european nu exista standarde armonizate pentru certificarea acestor produse. In conformitate cu legislatia romaneasca, MAPEI Romania a agrementat tehnic aceste materiale inca din anul 2003, la institutul ICECON S.A. Bucuresti.

EC1_R_romanian_dunkelgr EC1_R_romanian_dunkelgr
  EC1_romanian_dunkelgr EC1_romanian_dunkelgr
  Sigla GEV Institut Logo Sigla GEV Institut Logo

GEV-EMICODE - Marcajul este folosit pentru a identifica produsele ce au o emisie foarte scazuta a substantelor organice volatile (VOC) certificate de GEV (Gemeinschaft Emissionskontrollierte Verlegewerkstoffe, Klebstoffe und Bauprodukte e.V.), o organizatie internationala pentru controlul nivelului de emisii a produselor destinate pardoselilor.
Green_Innovation Mapei Green_Innovation Mapei

Green Innovation - Marcajul semnifica implicarea noastra in protejarea mediului. Peste 150 de produse MAPEI, purtand marcajul "Inovatia verde", contribuie cu puncte valoroase in proiectele de certificare LEED

www.mapei.ro - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , Tel.: 021 311 78 19 - 021 311 78 20, Fax: 021 311 78 21
Last Updated on Thursday, 05 January 2012 15:57
 
Page Ranking Tool