Home Documentatii Articole pe categorii Parchet si pardoseli Parchet masiv din esente exotice
Parchet masiv din esente exotice Print
Friday, 09 July 2010 11:38
parchet-header

In zilele noastre lemnul ocupa o pozitie exclusiva in ierarhia materialelor cele mai potrivite pentru a exprima in modul cel mai elocvent valorile vietii actuale si ale arhitecturii moderne. Fie ca este vorba de locuinta dumneavoastra privata, la lucru sau in ambientul facilitatilor de relaxare si odihna, acest produs raspunde tuturor ambitiilor si dorintelor, exprimand valori simbolice diferite – asa cum sunt traditia, eleganta, modernitatea si bunul gust.

Prin utilizarea diferitelor tipuri de parchet masiv de diverse lungimi se alege o varianta ecologica si naturala pentru innobilarea pardoselilor cladirilor publice sau  a celor private. Lemnul pentru parchet este obtinut din pomii care reprezinta in mod simbolic legatura dintre pamant si cer.

parchet-scupira-america-sud parchet-scupira-america-sud

Majoritatea cladirilor castiga la capitolulele privind intimitatea si climatul ambiental atractiv, daca in privinta pardoselii se opteaza pentru parchet masiv, in momentul constructiei acestora. Aerul de caldura emanat de lemnul natural imprima locuintei un aspect atragator familial, conferind spatiilor de locuit un confort termic unic. Prin porii sai deschisi el se evidentiaza pentru capacitatea sa de a regla umiditatea aerului in incaperile de lucru sau de locuit, fiind foarte indicat deci si pentru cei alergici.

Alaturi de atractivitate parchetul mai poseda multe alte proprietati pozitive care-l caracterizeaza. In mod special putem enunta durata lui foarte lunga de folosinta, care-l face atat de indragit. El isi pastreaza ani de zile nobletea daca este protejat si ingrijit in mod corespunzator, fiind in acelasi timp foarte robust, igienic si indurator.

parchet-wenghe-africa parchet-wenghe-africa

Suplimentar putem mentiona ca ingrijirea si curatarea parchetului nu este nici costisitoare nici solicitanta. Parchetul poate fi montat conform necesitatilor fiecariei incaperi in parte. Pentru spatii mai mari este indicata utilizarea modelului os de peste, dar exista nenumarate alte variante de asezare, de exemplu dintre cele mai uzuale se mai pot enumera, in forma de patrate sau in model impletit. Parchetul masiv care poate avea diferite lungimi, se poate combina intr-un mod armonios si cu alte tipuri de pardoseli cum este piatra naturala sau placi din gresie.

parchet-wenghe-africa parchet-wenghe-africa

Pentru productia parchetului masiv din lemn natural se pune problema executiei lui din lemn autohton sau din lemn exotic. Cele mai preferate tipuri de parchet, s-au dovedit prin tendinta de crestere a cererii, din cursul ultimilor ani, a fii cele executate din esente tropicale, braziliene si africane, cunoscute in intreaga lume ca cele mai frumose si durabile tipuri de lemn de pretutindeni. Odata ce ai vazut fibrele si textura lor este imposibil sa nu te indragostesti de ele. Dintre toate esentele, ele au ceva aparte care fascineaza. Deoarece pardoselile din parchet si in general pardoselile lemnoase, se utilizeaza in general pentru o perioada care depaseste 25 de ani ajungand in conditii de pastrare corespunzatoare la perioade de utilizare intre 80-100 de ani, ele sunt deci, chiar daca la achizitionare si montaj, pretul pare mai ridicat, un tip de pardoseala foarte economic.

parchet-wenghe-africa parchet-ipe-america-sud

Dupa cativa ani de utilizare si la solicitare intensa si indelungata se impune adesea raschetarea parchetului si relacuirea lui, dupa care el isi recapata aspectul proaspat de produs nou. Operatia poate fi repetata in functie de tipul parchetului de mai multe ori.

In acest trend de adaptare la cerintele actuale se remarca si se incadreaza prin inalta precizie a procesului de productie care garanteaza calitatea unica a fiecarui tip de parchet din lemn masiv, oferit la  latimi pornind de la 90 mm, parchetul comercializat de SC Abitare CG SRL Brasov si produs de firma portugheza XPZ Madeiras SA, care inregistreaza o prezenta de succes pe pietele globului in tari ca SUA, Germania, Franta s.a.m.d. prin produse ce se remarca prin cele 2  game de pardoseli din lemn tip South American  si African ce se pot monta printr-un sistem simplificat de imbinare chiar daca elementele au lungimi diferite dar sunt de aceeasi grosime, fiind mai stabil in timp si mai putin predispus la dilatari, contractari sau deformari de orice natura. Totodata oferta este insotita si de adezivul special Korapop 329 necesar montarii,  adeziv care este produs de firma Kommerling GmbH – Germania avand un consum de 1,5 ÷ 2,00 kg /mp si oferit constructorilor, tot prin SC Abitare CG Brasov.

parchet-ipe-america-sud parchet-scupira-america-sud

Prin intermediul combinatiei dintre parchet, pereti, mobila si accesorii puteti sa conferiti cea mai pregnata expresie modului dvs personal de a traii si locuii.


SC Abitare CG SRL
Str. Brazilor Nr. 55
500313
Telefon : 0268412600
Mobil :   0722361306
Fax :       0268476044
Email : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Web: www.abitare.ro
Last Updated on Thursday, 05 January 2012 16:06
 
Page Ranking Tool