Home Documentatii Articole pe categorii Parchet si pardoseli Parchet lemn triplustratificat incalzire in pardoseala
Parchet lemn triplustratificat incalzire in pardoseala Print
Friday, 17 October 2014 10:33

parchet triplustratificat 1Niky Decor - Loc. Constanta
Site web – http://www.nikydecor.ro

Istoria naste calitate. Peste parchetul triplustratificat Karelia nu s-a asternut niciodata praful uitarii si nici nu s-au cunoscut urmele degradarii provocate de timp, pastrandu-si frumusetea, stralucirea si pretiozitatea neatinse.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice ale acestui parchet, trebuie sa mentionam structura sa triplustratificata din molid finlandez in stratul de baza si cel de mijloc din lemn de esenta nobila in stratul superior.

Aceasta structura speciala, ii confera o serie de proprietati speciale, precum rezistibilitate, flexibilitate, conductibilitatea uniforma si de durata a caldurii. Aspectul elegant cat si protectia impotriva factorilor externi nocivi este oferita de catre lacul in 5 straturi care aduce un plus de stralucire si rafinament.

Ne dorim tot ce este mai bun pentru noi si pentru familia noastra. Astfel cautam sa ne protejam si sa ii protejam, alegand mereu calitate la standarde inalte in orice domeniu. Mai ales in ceea ce priveste decorarea locuintei noastre, calitatea ar trebui sa reprezinte conditia dupa care sa ne ghidam alegerile. Asa vom reusi sa oferim nu doar trainicie cat si frumusete, eleganta, sti, bun gust si mai ale confort, locului pe care-l numim acasa.

parchet triplustratificat Daca inca nu te-am convins ca parchetul din lemn Karelia reprezinta alegerea persoanelor boeme, care inteleg, emana si respira eleganta si-si doresc sa fie inconjurati doar de lucruri de calitate, trebuie sa-ti spun ca acesta a reprezentat si alegerea designerilor de interior celebrii ai Bibliotecii Nationale a Romaniei, Operei din Helsinki si a celor mai de lux hoteluri din Moscova. Ce spui, merita si locuinta un astfel de rasfat regal?

Specificatii tehnice parchet triplustratificat pretabil incalzire in pardoseala.

Conditiile ideale ce trebuiesc respectate sunt: o temperatura ambientala de 19-24° C, o umiditate relativa a aerului intre 40 si 60%.

Temperatura la nivelul sapei maxim admisa este de 27° C.

Alegerea parchetului pentru placarea pe o pardoseala incalzita se face in functie de trei criterii:
- rezistenta termica a parchetului ;
- stabilitatea dimensionala ;
- tipul de finisaj al parchetului: lac sau ulei.

Rezistenta termica depinde de modul in care este structurat parchetul (multi, dublu sau triplustrat) si implicit de grosimea si esenta lemnului din care este fabricat.

Parchetul triplu stratificat asigura o mai buna stabilitate dimensionala si o conductibilitate termica superioara in raport cu parchetul masiv. Parchet incalzire pardoseala.

Diferentele in ceea ce priveste rezistenta termica intre diferitele tipuri de parchet, la modul general, ar fi:
- Parchet masiv 20 mm grosime - 0,13 m2K/W
- Parchet triplustratificat 14 mm grosime - 0,09 m2K/W
- Parchet dublustratificat 10 mm grosime - 0,07 m2K/W

parchet triplustratificatConductivitatea termică este egală numeric cu cantitatea de căldură (Q) transferată în unitatea de timp (τ) prin unitatea de arie (A) și de-a lungul unei unități de grosime (L), când cele două fețe opuse diferă printr-o unitate de temperatură(T sau t).

Conductivitatea termica a parchetului triplu stratificat Karelia este de 0,13 W/mk.

Diferenta dintre rezistenta termica a parchetului masiv si a celui triplustratificat este dubla fata de diferenta dintre rezistenta termica a parchetului triplustratificat si a celui dublustratificat.

Avantajele parchetului triplu stratificat fata de cel dublu stratificat constau in stabilitatea dimensionala sporita, datorita existentei stratului 3 de contrabalans si a sistemului de imbinare click, ce presupune existent unei prinderi mecanice, pretul mai redus si disponibilitatea in placi mari (gen dusumea).

Totodata, numarul de imbinari pe acceasi suprafta este mai mic in cazul parchetului triplu stratificat, fapt ce reduce riscul aparitiei diferitelor problemelor datorate variatiilor de umiditate si temperatura.
In ceea ce priveste stabilitatea dimensionala este evident ca produsele multistrat, triplu sau dublu sunt mult mai stabile decat cele din lemn masiv, datorita modului in care sunt fabricate (straturi de lemn aplicate perpendicular unul pe celalalt).

Eventualele tensiuni ce apar la nivelul fiecarui strat datorita modificarii conditiilor ambientale (umiditate si temperatura) se anihileaza reciproc.

Stabilitatea dimensionala a esentelor de lemn se masoara in functie de procentul in care parchetul se contracta in situatia modificarii umiditatii cu 1%.

Conform calculelor, esente cum ar fi: paltin, mesteacan, fag au o stabilitate redusa in raport cu esente exotice cum ar fi merbau, afrormosia, wenge. In principiu, esentele cu o densitate medie si mare sunt cele recomandate pentru incalzirea in pardoseala.

In ceea ce priveste tipul de finisaj, uleiul are avantajul ca in cazul unor eventuale probleme aparute datorita unei exploatari necorespunzatoare a sistemului, eventualele reparatii sau reconditionari se pot face mai usor.

Niky Decor - Loc. Constanta
B-dul. 1 Decembrie 1918 ( in spate la E-mag)
Telefon : 0722.426.284
E-mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Site web – http://www.nikydecor.ro

Last Updated on Friday, 17 October 2014 11:27
 
Page Ranking Tool