Mozaicul din lemn Print
Sunday, 31 October 2010 19:21


ARBOL_biancoSUPERIOR_marchio_neroO inovatie... intre pardoselile traditionale din lemn si finisajele ceramice aplicate la pereti, pentru a crea un nou concept de spatiu, asigurand potentialul maxim de expresivitate.

Mozaicul din lemn, realizat de firma italiana Arbol, se poate aplica prin lipire, atat la pardoseli, cat si la pereti, iar prin folosirea diferitelor modele si dimensiuni, creeaza in mod inovativ, un nou concept despre utilizarea si designul suprafetelor realizate din lemn.


1 Mozaic din lemn Arbol 1 Mozaic din lemn Arbol
2 Mozaic din lemn Arbol 2 Mozaic din lemn Arbol
3 Mozaic din lemn Arbol 3 Mozaic din lemn Arbol
4 Mozaic din lemn Arbol 4 Mozaic din lemn Arbol
5 Mozaic din lemn Arbol 5 Mozaic din lemn Arbol

IL_MOSAICO_logo_traccMOZAIC DIN LEMN, ARBOL
Material nobil si natural, creeaza spatii ce dau o senzatie aparte indepartand aspectul banal si static.
Gama cromatica, tipul de finisare si dimensiunea elementelor placutelor de mozaic fac din acest material, un finisaj inovativ. Designerii, arhitectii sau de ce nu beneficiarii pot sa conceapa modele simple sau dintre cele mai complexe.
Placarile mixte cu mozaic din lemn in combinatie cu gresia sau faianta, fac suprafata finala mai frumoasa si mai calda.
Imbinarea cromatica dintre pardoseala de lemn si placarile ceramice mixate cu mozaic din lemn, asemanator sau nu cu pardoseala, este mai reusita.
Datorita mozaicului din lemn, suprafetele curbe sunt usor de placat si de finisat.

MOZAICUL SI FASCINATIA SA
Intre dragostea pentru traditional si nevoia de noutate si inovatie, prinde viata un nou trend, mozaicul din lemn, unde dragostea intalneste pasiunea pentru lemn.

6 Mozaic din lemn Arbol 6 Mozaic din lemn Arbol
7 Mozaic din lemn Arbol 7 Mozaic din lemn Arbol
8 Mozaic din lemn Arbol 8 Mozaic din lemn Arbol


ESENTE
Artar, Doussie, Iroko, Rovere, Teak, Wenge

COMPOZITII
Lemn cu fibra dispusa randomizat.
Lemn cu fibra dispusa ordonat, sau compozitii cu mai multe culori, in functie de cerintele beneficiarului.
Desen multiplu in camp continuu.
Desen in functie de proiect.

9 Mozaic din lemn Arbol 9 Mozaic din lemn Arbol
10 Mozaic din lemn Arbol 10 Mozaic din lemn Arbol
11 Mozaic din lemn Arbol 11 Mozaic din lemn Arbol
12 Mozaic din lemn Arbol 12 Mozaic din lemn Arbol

CARACTERISTICI TEHNICE
Module realizate din placute de mozaic, fixate temporar cu fata aparenta pe o folie de polietilena transparenta, perforata.
Mozaicul este realizat din doua straturi de lemn.
Stratul de finisaj, lemn selectionat cu grosime de 4 mm.
Lemnul este finisat cu lac extra mat, rezistent la UV.
La realizarea mozaicului se foloseste adeziv rezistent la apa, clasa D4.
Corespunde normelor UNI EN 204/205.
Mozaicul se poate aplica la pereti sau pardoseli.

13 Mozaic din lemn Arbol 13 Mozaic din lemn Arbol

DIMENSIUNI
100 Dimensiuni mozaic lemn Arbol
23 x 23
Modul de 298 x 298 mm, cu placute de mozaic de 23 x 23 mm, cu rost de 2 mm, grosime 10 mm.

90 x 90
Modul de 274 x 274 mm, cu placute de mozaic de 90 x 90 mm, cu rost de 2 mm, grosime 10 mm.

23 x 73
Modul de 298 x 298 mm, cu placute de mozaic de 23 x 73 mm, cu rost de 2 mm, grosime 10 mm.

MONTAJUL MOZAICULUI DIN LEMN
Montarea mozaicului din lemn se poate face numai pe un suport uscat, plan si rezistent, fara posibile infiltratii de umiditate prin capilaritate. Suportul va fi adecvat si, in functie de destinatia placarii, poate fi realizat din beton, tencuiala, sapa, gips carton, placi fibrociment, placi OSB, etc.

Placutele de mozaic din lemn Arbol, alcatuiesc un modul si sunt fixate temporar pe o folie autoadeziva. Fata de alte tipuri de mozaic, la care modulele sunt alcatuite din placute din lemn care sunt lipite pe o plasa de fibra de sticla, Arbol este mai usor de pus in opera, corectarea planeitatii si asezarii pe stratul suport este mai usoara, iar lemnul nu este expus la murdarire sau zgariere, datorita foliei de protectie.

Lipirea mozaicului
Se face cu un adeziv reactiv monocomponent poliuretanic, care nu contine apa si care are o consistenta tixotropica, adica vartoasa. Intarirea adezivului poliuretanic se face in contact cu umiditatea atmosferica si de aceea folia de protectie si fixare a mozaicului din lemn are gauri perforate. Adezivul poate fi utilizat atat pe suprafete verticale cat si orizontale si are o aderenta pe suprafete absorbante, neabsorbante si pe majoritatea suporturilor folosite in mod uzual in constructii. Adezivul se aplica pe suport cu ajutorul unei spatule metalice dintate.

14 Mozaic din lemn Arbol 1 14 Mozaic din lemn Arbol 1

Peste stratul de adeziv, se aseaza modulul cu placutele de mozaic si se pozitioneaza astfel incat sa se infrateasca cu modulele adiacente, sau sa respecte un anumit model...


15 Mozaic din lemn Arbol 2 15 Mozaic din lemn Arbol 2

Imediat dupa aplicarea adezivului, mozaicul se pune bine in contact si se preseaza usor, in stratul de adeziv. Aceasta operatiune se face prin compactarea mozaicului cu ajutorul unei spatule de cauciuc, avand grija ca placutele sa ramana aliniate egal intre ele si la aceeasi grosime fata de stratul suport. In aceasta faza, in timp de maxim 2-3 ore se vor remedia orice diferente de planeitate sau repozitionare a modulelor. Dupa lipire se asteapta cca. 24 de ore si apoi se va da jos folia de polietilena care fixeaza si protejeaza suprafata placutelor de mozaic. Urmatoarea operatiune se poate face dupa 2 zile de la indepartarea foliei protectoare.16 Mozaic din lemn Arbol 3 16 Mozaic din lemn Arbol 3

Chituirea rosturilor
Pentru ca placutele sunt compuse din lemn, pentru chituirea rosturilor, se va utiliza un mortar bicomponent pe baza de rasini epoxidice. Acest mortar nu contine apa iar intarirea lui se face prin reactia chimica dintre cele doua componente, rasina si intaritor. Este important sa amintim ca pentru stergerea surplusului si a urmelor de chitul epoxidic, se foloseste doar apa.
O noutate este faptul ca, pentru chituirea rosturilor, a aparut un chit epoxidic special cu o paleta larga, in 15 culori, iar aceste culori pot fi mixate la randul lor cu fulgi colorati de culoare argintie, aurie, culoarea cuprului, etc. Efectul obtinut imbunatateste substantial designul final al placarii.

Materialul de chituire se pregateste conform instructiunilor date de producator, iar dupa preparare si omogenizare, amestecul se aplica in rosturi cu ajutorul unei spatule cauciucate.


17 Mozaic lemn Arbol 17 Mozaic lemn Arbol

Spatula cu materialul de chituire pentru rosturi, se trece si se plimba pe suprafata mozaicului de jos in sus, lasand in rost materialul de chituire. Obligatoriu, chituirea se face intinzand mortarul de chituire in diagonala fata de suprafata mozaicului si a rosturilor. Aceasta operatiune este necesara pentru a umple cat mai bine rosturile.


18 Mozaic lemn Arbol 18 Mozaic lemn Arbol

Stergerea si finisarea chitului de rosturi
Odata aplicat in rosturi, surplusul de chit epoxidic trebuie indepartat iar suprafata finala de mozaic trebuie curatata. Chitul epoxidic insa nu poate fi usor curatat daca nu avem sculele adecvate.
Daca vom incerca sa stergem chitul, direct cu un burete umed, vom constata ca buretele se incarca rapid cu o substanta „grasa”, aceasta fiind reprezentata de rasina, iar materialul de chituire se va curata foarte greu. In plus, prin incercarea de a apasa cu buretele pe suprafata mozaicului, vom dezgoli partial rosturile.
Pentru a evita toate aceste neajunsuri, imediat dupa chituirea rosturilor, suprafata se umezeste cu ajutorul unui burete sau vom folosi o drisca de plastic prevazuta cu pasla abraziva, tip Schotch Brite, putin umezita. Prin frecarea energica a supraftetei chitului cu drisca umeda, chitul de rosturi cu consistenta vartoasa se transforma intr-o emulsie care poate fi foarte usor colectata cu un burete dur de celuloza. Buretele se va clati din abundenta cu apa curata dupa fiecare stergere. Dupa curatarea urmelor grosiere de material de chituire de pe suprafata placutelor de mozaic, se sterge foarte usor suprafata chitului, tot cu buretele prin miscari circulare. Aceasta ultima operatiune are rolul de a inchide porii materialului de chituire, avand ca rezultat final o suprafata bine chituita, compacta si lisa, iar suprafata mozaicului va fi curata.


19 Scule chituire rosturi 19 Scule chituire rosturi
20 Spatula pasla abraziva Scotch Brite 20 Spatula pasla abraziva Scotch Brite

Mozaicul Arbol
Va lasam sa apreciati designul, frumusetea si complexitatea suprafetelor realizate cu acest material...mozaicul din lemn Arbol.


21 Mozaic lemn Arbol 21 Mozaic lemn Arbol
22 Mozaic lemn Arbol 22 Mozaic lemn Arbol
23 Mozaic lemn Arbol 23 Mozaic lemn Arbol
24 Mozaic lemn Arbol 24 Mozaic lemn Arbol
25 Mozaic lemn Arbol 25 Mozaic lemn Arbol

26 Mozaic lemn Arbol 26 Mozaic lemn Arbol
27 Mozaic lemn Arbol 27 Mozaic lemn Arbol
28 Mozaic lemn Arbol 28 Mozaic lemn Arbol
29 Mozaic lemn Arbol 29 Mozaic lemn Arbol

Informatii suplimentare si contact:
http://www.arbol.it
mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Last Updated on Sunday, 31 October 2010 20:12
 
Page Ranking Tool