Home Documentatii Articole pe categorii Parchet si pardoseli Incalzirea electrica prin pardoseala – costuri si consum
Incalzirea electrica prin pardoseala – costuri si consum Print
Wednesday, 02 April 2014 12:44

Hobbit Integral RO este o companie ce ofera instalatii de incalzire prin pardoseala si degivrare, fiind prima firma din Romania care a promovat, vandut si instalat sisteme de incalzire electrica prin pardoseala.

Stim ca atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei, foarte multi consumatori apeleaza la metoda clasica (incalzire cu radiatoare). Un lucru foarte important de stiut este ca exista alternative mai avantajoase. O sa va prezentam pe scurt cateva dintre cele mai importante informatii despre incalzirea electrica prin pardoseala – o modalitate eficienta de a incalzi locuinta dumneavostra.

Tipuri de incalzire electrica prin pardoseala

1. Incalzirea cu cablu electric incalzitor

Aceasta varianta este folosita atunci cand exista posibilitatea turnarii unei sape iar cablul incalzitor va sta inglobat in aceasta.

2. Incalzirea cu covoras electric incalzitor

Hobbit-Integral-RO-Covoras-incalzire-electrica Hobbit-Integral-RO-Covoras-incalzire-electrica

Aceasta varianta este folosita atunci cand nu se toarna o sapa iar covorasul este inglobat in adezivul care fixeaza gresia.

Covorasul este format dintr-un cablu foarte subtire (de aproximativ 3mm) care este dispus pe un material de 50 cm latime si cu lungimea intre 1 si 24 de metri. Aceasta varianta este mai scumpa decat cea cu cablu electric incalzitor.

 

3. Incalzirea cu placi incalzitoare

Pentru aceasta varianta se foloseste un material de tip pasta, in care este inglobat un cablu incalzitor si care se monteaza sub parchet.
Suprafata minima pentru instalarea unui sistem de incalzire electrica prin pardoseala este de 0.5 m patrati. O suprafata maxima nu exista. Astfel puteti instala acest tip de sistem de incalzire cam in orice incapere.

Costuri de achizitie

Hobbit-Integral-RO-Incalzire-cu-placi-incalzitoare Hobbit-Integral-RO-Incalzire-cu-placi-incalzitoare


Pretul pe metru patrat este influentat de suprafata incaperii in care doriti sa instalati un sistem de incalzirea electrica prin pardoseala. In incaperile mici (bai, camara, hol) pretul pe metru patrat este mai ridicat iar in incaperile mari (dormitor, camera de zi etc) pretul pe metru patrat este mai mic.

osturile de achizitie ale unui sistem de incalzire electrica prin pardoseala sunt mai mici decat cele ale unui sistem clasic de incalzire cu radiatoare. Un alt avantaj al sistemului de incalzire electrica prin pardoseala se refera la montaj. Acesta este mai simplu si dureaza mai putin.

Exemplu:

Pentru o incapere de 20 de metri patrati (un dormitor) sistemul de incalzire electrica prin pardoseala va fi format din:

  • cablu incalzitor;
  • elemente de fixat;
  • termostat.

Costul pentru acest sistem este de aproximativ 15 EUR pe metru patrat, deci de aproximativ 300 de euro.

Durata de viata a unui sistem de incalzire este un alt factor in procesul de alegere a modului de incalzire a locuintei. Spre exemplu, un sistem de incalzire electrica prin pardoseala DEVI are o durata de viata cuprinsa intre 60 si 80 de ani si o perioada de garantie de 10 ani. Spre deosebire de sistemele DEVI, durata de viata a unei centrale termice este de aproximativ 7-10 ani. De aceea, in cazul sistemelor DEVI investia in echipamente nu trebuie repetata la anumite intervale de timp.

Sistemul DEVI de incalzire electrica prin pardoseala nu necesita revizii periodice sau inlocuiri de piese, astfel incat nu se genereaza costuri ulterioare de intretinere, costuri pe care sistemele de incalzire clasice cu radiatoare le presupun de obicei.

Putere si consum

Indiferent de varianta de incalzire electrica prin pardoseala aleasa, puterea instalata trebuie calculata in functie de rezultatul dorit:

  • Pentru incalzire electrica prin pardoseala ca sursa unica puterea instalata va fi de 100-150 W/mp;
  • Pentru incalzire electrica prin pardoseala ca sursa suplimentara de conform puterea instalata va fi de 60 – 100 w/mp.

Puterea care trebuie instalata este influentata de conditiile concrete ale locuintei in care se instaleaza sistemul. Principalul factor este izolatia termica.

Este foarte important sa nu confundati consumul de energie electrica cu puterea instalata. Atunci cand sistemul de incalzire electrica prin pardoseala este in functiune, consuma exact cat este si puterea instalata. O data atinsa temperatura setata, sistemul se va opri iar apoi urmeaza o perioada in care sistemul se va porni sau se va opri (pentru mentinerea temperaturii).

Consumul de energie electrica va reprezenta o medie a kilowatilor consumati pe ora in decursul unei zile, iar valorile medii sunt:

  • Pentru incalzire electrica prin pardoseala ca sursa unica consumul este de aproximativ 20-25 W/mp/ora;
  • Pentru incalzire electrica prin pardoseala ca sursa suplimentara de confort consumul este de aproximativ 10-15 W/mp/ora.

Daca pentru controlul sistemului de incalzire se folosesc termostatele DEVIREG programabile atunci consumul poate fi redus cu pana la 20%.

Termostatele DEVIREG programabile pot fi setate sa functioneze la anumite ore din zi si la anumite zile din saptamana. Astfel va puteti programa sistemul de incalzire sa functioneze dupa programul specific familiei dumneavostra, diminuand consumul inutil de energie electrica in perioadele in care nimeni nu este acasa.

Daca se face o analiza de ansamblu a costurilor de achizitie, sistemul de incalzire electrica prin pardoseala prezinta numeroase argumente pentru a fi ales in defavoarea unui sistem clasic de incalzire cu radiatoare.

Hobbit-Integral-RODate de contact:

Hobbit Integral RO - Str. Macarovici, Nr 23, sect. 6, 021 410 08 91, 0723 248 954   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , http://www.hobbit-integral.ro/

Last Updated on Tuesday, 27 May 2014 06:16
 
Page Ranking Tool