Reparatii la piatra naturala si artificiala Print
Monday, 17 January 2011 14:48
Reparatii la piatra naturala si artificiala (marmura, granit ,calcar, gresie, faianta, etc.) cu muchii ciobite, zgarieturi si gauri- cu ajutorul setului de produse si scule speciale Akemi, comercializate prin SC Abitare Brasov

trusa

Sistemul AKELUX Stone Repair System 2000 PRO, pentru repararea pietrei, reprezinta un set complet de produse ce se bazeaza pe tehnolgia UV si serveste la repararea defectiunilor - muchiilor ciobite, gaurilor, zgarieturilor - in general din piatra pentru mobila, constructii etc. dar in special pentru piatra de la platouri de bucatarie, tejghele si glafuri, produse realizate in general din piatra naturala si artificiala, marmura, granit, cuart – compozit, calcar,gresie, faianta, teracota, mozaic etc.

De subliniat este faptul ca orice produs din componenta trusei poate fi comandat separat si ulterior sau anterior, in functie de necesitatile utilizatorilor.

Sistemul permite industriei de prelucrare a pietrei, mici dar foarte importante reconditionari ale pietrei economisind prin aceasta rectificarea si slefuirea repetata si costisitoare a intregii suprafete a placii din piatra. De asemenea montatorii de piatra pot profita de sprijinul oferit prin acesta metoda, rapida si foarte fiabila, in special dupa ce au efectuat un montaj si constata mici defecte in piatra, sau in cazul unei placi de mare dimensiune si valoare, gata finisate, care poate fi refuzata datorita unor mici defecte.

AKELUX Lichtstrahler

Pentru remedierea zonei care prezinta un defect de suprafata, se utilizeaza un adeziv special UV de diferite viscozitati si culori, cristale de structura pentru imitarea suprafetelor cristaline ca si un aparat LED pentru intarirea adezivului aplicat.

In cazul gaurilor provocate accidental, acestea trebuie anterior frezate manual sau mecanic cu o freza deget cu cap rotund, pentru indepartarea tuturor partilor instabile.

In vederea pregatirii repararii pietrei cu Akelux Stone Repair System zona cu defect trebuie curatata temeinic cu ajutorul decapantului Akelux Cleaner ( 150 ml) iar apoi zonei respective trebuie sa i se genereze un strat intermediar de Si O2, pentru favoraziarea aderentei in piatra de calcar, in cazul in care defectul de remediat este la piatra calcaroasa.

saubern2 maflamm handflakat_Kopie Primer1

Acest strat este realizat in timp de 5 sec., cu ajurorul arzatorului special Pyrosil Brenner si a amestecului de gaz de ardere pentru acesta, aflat in trusa (in recipient de 50ml). Se poate utiliza si un primer / grund sub forma de creion Akelux Primer, in scopul realizarii legaturii chimice optime dintre piatra, cu componentele de siliciu si masticul de umplere. Acesta trebuie ca dupa aplicare sa fie lasat sa se usuce, timp de 60 sec.. Mascati apoi locul defectului de pe muchie cu banda adeziva transparenta.

fillerhint_Kopie filler applik_Kopie duese

In pasul urmator se aplica masticul de umplere /fillerul de structura, Akelux Structure, cu granulatie de 1mm sau 2mm (din recipienti de 5 g), care este transparent sau alb, ori negru in amestec sau nu, cu ajutorul creioanelor Transparent Liquid sau Transparent Gel sau potrivite cu culoarea fillerelor continute, lichide sau sub forma de gel (de culoare alba, rosie, neagra, galbena , albastra, verde, maro) prin combinarea acestora pentru determinarea nuantei corecte compatibile cu piatra de reparat, pe placutele de amestec speciale Akelux Anmischplatte, cu instrumentele de aplicare, introducandu-se in profunzimea golului in zona cu defect, in mod optim, prin intermediul instrumentului cu varf special, dental Akelux Dentalspitze.

Acoperiti apoi zona cu folia transparenta Akelux Sichtfolie, pentru ca suprafata de remediat sa se modeleze perfect plan si pentru a proteja de murdarire lampa cu leduri, iar apoi cu ajutorul acestei lampi speciale - Akelux LED, intariti rapid masticul realizat, timp de 30 sec/cmp.

Indepartati excesul de material cu rindeaua speciala din plastic Akelux Planner, cu cutite interschimbabile, pentru nivelarea suprafetei pietrei, fara a-i modifica astfel luciul. Pentru calcar va recomandam sa utilizati “os de sepie”. Pentru lustruirea umeda a zonei reparate se recomanda utilizeaza panzei abrazive speciale cu microgranulatie aplicata pe strat de silicon, Akelux Silikon –Schleifleinen cu granulatii de 2400 / 3200 sau 4000. In continuare pentru sporirea luciului suprafetei portiunii remediate, se utilizeaza produsul Akelux Polierpaste, pasta de lustruit in recipient de 150 g, prin aplicare cu laveta Akelux Poliertuch, realizata dintr-o panza speciala.

schleifhobelhint_Kopie buerste_Kopie Schleifleinen_Kopie

Pentru conferirea de luciu suprafetei reparate in trusa este prevazut calupul special Akelux Schleif und Polierblock, care are dublu rol si anume, i se poate aplica panza abraziva pentru lustruit sau poate fi utilizat, cu partea sa prevazuta cu panza de postav, pentru lustruirea pietrei. Pentru curatarea cutitului rindelei se va utiliza peria speciala pentru aceasta, din trusa. In scopul finalizarii optime dpdv. al aspectului optic al zonei de trecere de la zona reparata la suprafata pietrei, se utilizeaza in cazul pietrei de culoare inchisa, creionul cu lac acrilic Akryllackstift, din trusa.
f
polieren3 triple_effect_4c retusche_Kopieo

In fine se poate aplica substanta speciala de protectie Triple Effect –Spray (in recipient cu pulverizator, de 250 ml) care va proteja suprafata reparata de murdarire si ii va mentine luciul mult timp.

Acest produs este verificat de LGA Nurnberg si este declarat compatibil, pentru utilizarea lui pe suprafete care intra in contact cu alimente (cum sunt platourile din piatra, pentru bucatarii).

Dupa aplicarea acestui procedeu de reparare, piatra arata ca noua, fara nici o urma de defect.

In Romania, produsele germane Akemi, pentru reparare, lipire, tratare, impregnare, chituire si intretinere a pietrei, sunt comercializate prin SC Abitare CG SRL Brasov, iar datele de contact pentru obtinerea de informatii si detalii suplimentare, sunt redate in continuare:

SC Abitare CG SRL Str. Brazilor Nr.55
Tel. 0268412600
Fax. 0268476044
Mobil: 0722353270
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.abitare.ro
Last Updated on Monday, 17 January 2011 15:47
 
Page Ranking Tool