Home Documentatii Articole pe categorii Metode si produse intretinere si reconditionare Intretinere - tratare si reconditionare piatra cuartoasa naturala si piatra artificiala
Intretinere - tratare si reconditionare piatra cuartoasa naturala si piatra artificiala Print
Monday, 14 February 2011 14:02

Materiale pentru intretrinere, tratare si reconditionare piatra cuartoasa naturala de tip granit, etc. si piatra artificiala - de la Akemi

Cuartul este dupa feldspat cel mai raspandit in scoarta terestra iar ca si compozitie chimica este definit preponderent prin continutul sau de SiO2 cristalizat in sistem trigonal. In stare pura este incolor dar datorita impuritatilor pe care le poate contine, poate capata in natura diferite culori.Din punct de vedere optic el poate fi confundat cu calcitul, dar este mult mai dur decat acesta.
Din sirul de roci cuartoase putem enumera in ordinea importantei lor urmatoarele tipuri: granitul, agatul, andezitul, gneisul, ametistul, silexul, onixul, jaspul si multe altele.

Granite_azul_noce Granite_lavanda_blue Granite_giallo Granite_giallo

Cea mai larga raspandire si utilizare in constructii o are insa granitul, roca vulcanica magmatica acida, bogata in silicati, cu cristale mari, facand parte din grupa de piatra natuarala dura. Culoarea granitului variaza de la cenusiu deschis pana la albastrui, rosu,sau galben. Despre granit se poate spune ca este cea mai raspandita roca din scoarta terestra, el exploatandu-se frecvent in cariere de piatra. Granitul care este foarte rezistent, poate fi utilizat, de la pavarea strazilor si trotoarelor, la trepte, mergand pana la acoperirea peretilor cladirilor cu placi de granit, in gradini la fantani sau ca pavaj, placari verticale, la coloane si alte constructii cu expunere mare la umezeala sau alti factori atmosferici cum sunt soarele, vantul sau praful.

Koesseine HSBC_Duesseldorf Granite

Avand in vedere paleta larga a posibilitatilor de prelucrare pentru granit (mat, lucios, graniform etc.) si larga sa utilizare in constructii, la placari de pereti si pardoseli pana la trepte, balustrade, platouri de bucatarie, chiuvete, seminee si piese de mobilier din granit, s-a dezvoltat in cadrul firmei Akemi Germania, ale carei produse sunt comercializate in Romania, de catre firma Abitare Brasov, o serie de produse speciale care ajuta prelucratorii, montatorii si utilizatorii, la intretinerea pietrei de cuart, putand astfel enumera, Quartz Intensive Cleaner , Quartz Clean & Care sau Quartz Polish.
AKEMI Quartz Intensive Cleaner este un produs pregatit pentru utilizare, neacid, obtinut din tenside neionizate, agenti ajutatori, substante odorizante si solventi sub forma de spray. Produsul curata foarte bine suprafetele de piatra cuartoasa compozita. Curata bine pete superficiale, in special ulei, ce contine murdarie si grasimi. Produsul nu contine fosfati si baze. Tensidele continute, sunt conforme reglementarilor in vigoare pentru substante active, pentru suprafete de contact cu produse alimentare,ele fiind si degradabile biologic, fiind potrivit pentru curatarea rapida si temeinica a platourilor de lucru pentru bucatarii, tejghele, seminee si alte suprafete realizate din piatra cuartoasa compozita (piatra compozita cum sunt Caesarstone, Cambria, Silestone, Zodiaq etc.).

Various_granites

AKEMI Quartz Clean & Care este o combinatie de agenti decuratare, care nu genereaza pelicule sau straturi, fiind realizat din compusi cu legaturi organice modificate, foarte activi, intr-o formula apoasa, sub forma de spray. Produsul este destinat in mod special pentru suprafete de piatra cuartoasa compozita si se remarca prin urmatoarele carecteristici:
- cuaratare temeinica a petelor de suprafata
- accentueaza rezistenta suprafetelor pietrei din cuart compozit, impotriva petelor persistente (de ex. markere, flauri)
- reinprospatare naturala a luciului
- miros proaspat
- nu se ingalbeneste
- se usuca fara sa ramana lipicios
- nu este daunator pentru alimente
- utilizat pentru curatarea si intretinerea periodica
Produsul serveste pentru curatarea si intretinerea periodica a platourilor de lucru din bucatarii, a tejghelelor sau a altor suprafete din piatra cuartoasa compozita (ca de ex. Caesarstone, Cambria, Silestone, Zodiaq, etc.), curatand murdarie usoara, el sprijina si completeaza suplimentar rezistenta pietrei compozite, impotriva murdaririi.

Quartz_Clean_Care_250ml_Internet Quartz_Care_Set_Internet Quartz_Polish_250ml_Internet Quartz_Intensive_Cleaner_250ml_Internet

Produsul pentru lustruirea cuartului AKEMI Quartz Polish, este un material pentru intretinere, realizat din uleiuri siliconice reactive, cu agenti de alunecare si lustuire. El reactioneaza cu umiditatea din aer si dezvolta astfel o protectie rezistenta a suprafetei. Este rezistent la intemperii si ingalbenire si a fost conceput in mod special pentru piatra pe baza de cuart (piatra compozita) distingandu-se prin urmatoarele proprietati:
-indeparteaza murdarie lipita pe suprafata
-mareste rezistenta suprafetelor de piatra compozita din cuart.
-reinprospateaza luciul suprafetei si caracteristicile ei
-este rezistent la radiatia UV si nu se ingalbeneste
-se intareste fara a fi lipicios
-nu este daunator pentru alimente

Produsul pentru lustruit este potrivit pentru intretinerea platourilor de lucru din bucatarii, suprafete de tejghea sau alte suprafete pe baza de piatra, pe baza de cuart (cum sunt Caesarstone, Cambria, Silestone, Zodiaq, etc.) ca si pentru placile ceramice de acoperire a sobelor.

area_QuarzCare_Web

Pentru aceste tipuri de piatra natuarala sau artificiala, au fost dezvoltate atat pentru interior cat si pentru exterior si multe alte tipuri de produse Akemi, cum sunt cele pentru accentuarea nuantei, pentru impregnare contra patrunderii in timp a apei, pentru curatarea ruginei si a resturilor de mortar sau beton, contra alunecarii, pentru marirea aderentei, pentru eliminarea culorii verzi preluate de la muschi, alge sau alte plante, cat si pentru repararea, lipirea si chituirea cu diferite masticuri sau pentru sigilare si etansare.

In Romania, produsele germane Akemi, pentru reparare, lipire, tratare, impregnare, chituire si intretinere pentru piatra, sunt comercializate prin firma SC Abitare CG SRL Brasov, iar datele de contact pentru obtinerea atat de informatii si detalii tehnice cat si informatii comerciale, suplimentare, sunt oferite in continuare:

SC Abitare CG SRL
Str. Brazilor Nr.55
Tel. 0268 412600
Fax. 0268 476044
Mobil: 0722.353.270
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.abitare.ro
Last Updated on Wednesday, 16 February 2011 12:31
 
Page Ranking Tool