Home Documentatii Articole pe categorii Materiale transparente pt. inchideri si acoperiri Acoperiri terase, piscine, luminatoare si parasolare
Acoperiri terase, piscine, luminatoare si parasolare Print
Monday, 21 October 2013 11:04

piscina acoperitaO piscina neacoperita este ocupata vara, plina de inotatori de orice tip, dar inevitabil vremea se schimba si sezonul pentru piscine neacoperite se inchide. Odinioara vesel, locul agitat devine uitat si abandonat.

Deci, ce optiuni sunt disponibile pentru detinatorii de piscine?

Este timpul sa ne gandim la o acoperire pentru piscina care sa prelungeasca sezonul de inot an dupa an.
Acoperirea piscinei este o decizie importanta dar si o investitie costisitoare. Sunt diverse tipuri si stiluri, si nu este intotdeauna usor sa gasim acel gen de acoperire care sa se potriveasca. Cand alegeti o acoperire de piscina, obiectivul este acela de a gasi un echilibru intre administrarea eficienta a energiei, creerea unui mediu placut, reducerea costurilor de intretinere pe perioada de iarna si minimizarea condensarii.

Noi oferim calitate superioara care consta in profile de aluminiu de inalta calitate in aliaj cu o baza din mangan si siliciu (ref. 6060350 T6 F22S), cu o rezistenta mare si o greutate de +/- 2,3 kg/ m pentru montantul principal. Ca zona vitrata se poate folosi cu usurinta geam termopan dar daca se doreste putem sa punem si Plexiglas. Vitrajul acoperisului este din policarbonat tricameral de 16 mm, partea interioara fiind tratata impotriva condensului. Structura din interior este facuta din otel inoxidabil. Prin aceasta calitate, aveti garantie 10 ani la partile componente si garantie 25 ani pentru structura. Sunt calculate sa reziste la furtuni pana la 150 km/h si presiunea zapezii pana la 120 kg/m.

Profilele noastre sunt lacuite termic cu o protectie din pudra de poliester uscat si copt in cuptor pana la +/- 200 grade timp de +/- 45 minute (toate culorile RAL sunt posibile).
Garnitura Neopren nu mai este folosita de 10 ani, pentru ca punctul de topire al Neoprenului este prea mic pentru acoperirea de piscina unde se ating temperaturi ridicate in timpul verii. Neoprenul se poate topi si poate deteriora geamul. Se foloseste Santopren, care este o varianta imbunatatita, cu punctul de topire la 125 grade Celsius, ceea ce impiedica orice risc de avariere a geamului. Multumita garniturilor murdaria nu poate patrunde, intretinerea fiind astfel mult imbunatatita spre deosebire de orice alt sistem care nu foloseste garnituri. Garniturile impiedica ca geamurile sa se miste sau sa vibreze din cauza vantului in cadrul de aluminiu, impiedicand astfel toate “tremurarile” zgomotoase.

Acoperirile ruleaza pe roti de calitate superioara tip “Novatron” montate pe o axa de otel inoxidabil. Novatron este un material cu auto - ungere, nefiind necesara nici o intretinere, (ulei sau grasime pentru ungere).
In eventualitatea unui pavaj inegal, sau daca doriti o manipulare mai usoara, acoperirea poate glisa pe sine. Sina noastra este alcatuita dintr-un profil de aluminiu anodizat cu o inaltime de 13 mm, cu laterale conice, pentru a inlatura posibilitatea ranirii. Sina este prevazuta la capat cu o piesa de cauciuc. In cazul folosirii sinelor se monteaza intre profil si sina o garnitura flexibila din PVC. Aceasta garnitura impiedica intrarea oricarui tip de murdarie (frunze, insecte, etc).

Spatiile dintre sectiunile de glisare sunt inchise cu o perie din polipropilena (tinuta intr-un suport din otel inoxidabil), pentru a impidica intrarea oricarei murdarii.
Fiecare acoperire este echipata automat cu usa glisanta cu incuietoare pe fiecare parte.

Tabel comparativ Calitate standard a aluminiului Calitate otel superior
Profile din aluminiu standard 6060 TS 606035 T6 F22S
Greutate pe metru pentru profile 1,6 Kg/m 2,3 kg /m
Ingrosarea (pierdere spre pamant pe sectiune) 2 x 7,5 cm 2 x 9 cm
Geam transparent Geam 4 mm - acryl Geam 6 mm
Policarbonat pentru acoperis Dublu -6 mm 16 mm triplu izolator
Coeficient de izolare (K) 6 W/mpKs 2,4 W/mpKs
Inconvoierea vitrajului din Pexiglas   2 cm/m inert
Interiorul structurii profilelor Aluminiu calit Otel inoxidabil AISI 316

Punctul de incovoiere interior SS inserat

  600 kg 9 tone
Puntul de rupere in interiorul SS inserat   2 tone 20 tone

Acoperirile de piscine/terase cu tavane sau pereti glisanti si luminatoarele va permit Dvs si clientilor dvs o prelungire a perioadei de folosire a facilitatilor de acest gen creand un mediu propice pe tot parcursul anului. Prin atingerea unui singur buton, segmentele de acoperis motorizate deschid pana la 50% din acoperis, lasand sa intre atat lumina naturala cat si aerul proaspat. Unic, fara a avea nevoie de o intretinere separata, sistemul de aluminiu cu bariera termica ofera o adevarata bariera impotriva umezelii care se opune mediului dur al piscinelor de interior. Acoperirile pot cuprinde distante mari pana la 30-40 m si mentin o deflectie a luminii de pana la L/180. zonele vitrate din acoperis si din peretii laterali au in structura lor geam termopan de pana la 25 mm (6-13-6) sau policarbonat cu pana la 5 pereti. Pentru a mari rezistenta aluminiului, acesta se vopseste existand o gama larga de culori pe care o punem la dispozitie.

Terase inchise - Acoperiri terase - Curti de lumina - Partitii din sticla - Inchideri balcoane

Constructia acestora la cladirile moderne reprezinta o solutie de rafinament estetic, ce rezolva in acelasi timp si problema iluminatului natural si al spatiilor.

Terasele sunt structuri acoperite realizate in scopul protectiei de razele solare sau de intemperii (ploaie, zapada, vant).

Sunt compuse din doua elemente principale: structura de sustinere si materialul de acoperire. Aceste elemente sunt realizate din:

 1. Structura de sustinere: profile metalice de otel;
 2. Materialul de acoperire: printre aceste se numara sticla in variantele de geam laminat, securizat , geam termopan, geam tripan si policarbonatul celular sau in masa. 

  Considerentele de care trebuie sa tinem seama cind alegem sistemul de vitrare sunt in general impuse de catre beneficiar, aspect , grad de izolare, incarcare datorata vintului, zapezii.

  Terasele pot avea diferite forme: dreptunghiulare, patrate, rotunde, hexagonale, cu forme care le pot cuprinde pe toate acestea, pot fi de mici sau mari dimensiuni avand destinatii multiple: restaurante, baruri, magazine, case, apartamente, balcoane .

  O mare utilizare pentru aceste aplicatii se integreaza in constructia piscinelor, bazinelor de inot, salilor de sport si centrelor comerciale, creand un confort si o ambianta foarte placuta.
  Trebuie subliniat faptul ca aceste sisteme duc la o economie de energie protejandu-va de arsita zilelor calduroase si de racoarea celor din anotipul friguros.

 3. Sistemul de protectie solara pe timpul anotimpului calduros, sistemul de ventilare naturala (sifonare termica). Sistemele de profile folosite la constructia acestor terase permit realizarea de aplicatii arhitecturale cu forme geometrice variate, cum ar fi: prisma, caramida, cilindru, semisfera etc.

Aceste acoperiri si luminatoarele sunt potrivite atat pentru constructiile mai vechi cat si pentru cele noi, atat pentru aplicatii individuale cat si pentru cele comerciale si sunt instalate peste tot in Europa de echipele noastre specializate.

Calitatile produselor sunt: solutii ce se potrivesc perfect fiecarui client, performante dovedite pentru toate climatele lumii, extrem de eficiente , precum si suport pentru client de la stadiul de design pana la instalarea finala.

Pentru solutii complete, consultanta, livrare si realizare:  www.bogdesign.ro  / tel. 021 2243 779

acoperire-paianjen acoperire-paianjen
piscina-acoperita-arges piscina-acoperita-arges
piscina-acoperita-rhodos piscina-acoperita-rhodos
piscina-acoperita piscina-acoperita
piscina-iarna piscina-iarna
tearasa-acoperita-rotund tearasa-acoperita-rotund
terasa-acoperita-austria terasa-acoperita-austria
terasa-acoperita-balcescu terasa-acoperita-balcescu

Last Updated on Monday, 21 October 2013 12:22
 
Page Ranking Tool