Home Documentatii Articole pe categorii Informatica GRAITEC lanseaza noile versiuni Advance 2010
GRAITEC lanseaza noile versiuni Advance 2010 Print
Tuesday, 22 September 2009 19:51
GRAITEC Romania anunta lansarea noii versiuni Advance 2010 ce va avea loc pe data de 1 octombrie 2009, ora 11:30, la Hotel Royal, Bucuresti - Sala Mircea Voda.

Logo Advance

Suita software GRAITEC Advance reuneste trei aplicatii dedicate proiectarii constructiilor din metal si beton armat: Advance Metal, Advance Beton si Advance Design. Integrând tehnologia BIM (Building Information Modeling), programele GRAITEC beneficiaza de functionalitati ce permit schimbul de date si sincronizarea modelelor, facilitând comunicarea dintre arhitecti, ingineri proiectanti si desenatori.

Versiunea Advance 2010 aduce o serie de noi functionalitati care optimizeaza procesul de proiectare structurala: gestionarea eficienta a materialelor, eliminarea erorilor de modelare, reducerea duratei ciclului de proiectare, facilitarea comunicarii dintre participantii angrenati la un proiect.

Francis GUILLEMARD, CEO al GRAITEC, declara: „Pe lânga implementarile majore aduse versiunii 2010 ce sporesc eficienta si optimizeaza productivitatea, trebuie mentionat marele avantaj al tehnologiei BIM. Aceasta orientare de dezvoltare se înscrie în strategia GRAITEC, contribuind astfel la furnizarea de tehnologii durabile în domeniul simularilor numerice si structurale.”

Advance Design_splash
Advance Design 2010Advance Design este programul de calcul structural cu element finit si de dimensionare a structurilor din beton armat si metal. În versiunea Advance Design 2010 au fost implementate cele mai noi prevederi ale normativelor europene (EC0, EC1, EC2, EC3 si EC8):

Advance Design_img•    Gestionarea combinatiilor de încarcari (EC0)
•    Generator climatic 3D (EC1) ce permite generarea automata a încarcarilor din vânt pe structurile cu zabrele (§ 7.11), pe streasina de adapost (§ 7.2.1) si pe panourile de semnalizare (§ 7.4.3), precum si generarea acumularilor din zapada
•    Analiza seismica (EC8)
•    Numeroase îmbunatatiri pentru modulul de expertiza beton armat (EC2) si expertiza metal (EC3)
Alte implementari noi:
•    Dimensionarea grinzilor ajurate conform EC3, gratie parteneriatului cu ArcelorMITTAL
•    Definirea punctelor de calcul pentru analiza de tip Dinamica Temporala
•    Gestionarea conditiilor limita la grinzi
•    Vizualizarea vectorilor modurilor proprii pe o selectie de noduri
•    Noi tipuri de diagrame pentru exploatarea grafica a rezultatelor etc.


Advance Beton_splash
Advance Beton 2010


Advance Beton – program dedicat modelarii si detalierii structurilor din beton armat - automatizeaza generarea planurilor de armare si de executie, a extraselor de materiale si a fisierelor pentru masinile cu comanda numerica. Compatibila cu AutoCAD 2010, noua versiune Advance Beton aduce o îmbunatatire majora in ceea ce priveste performantele aplicatiei: timpul de creare a elevatilor, sectiunilor si vederilor izometrice fiind acum de la 4 la 6 ori mai scurt.

Advance Beton_imgNoua ergonomie a functiei de armare dinamica reprezinta o alta optimizare majora a noii versiuni. Armarea dinamica este un concept unic ce permite amplasarea cu usurinta a carcasei de armare în model.
Numeroase alte noi implementari sunt disponibile, dintre care:
•    Un set extins de solutii de armare dinamica predefinite
•    Noi optiuni pentru repartitiile liniare
•    Noi simboluri de armare a barelor
•    O mai buna gestionare a marcilor barelor
•    Noi optiuni pentru reducerea numarului de marci pentru bare
•    Îmbunatatirea reprezentarii detaliilor de bare.
Advance Metal_splashAdvance Metal 2010

Advance Metal – programul de modelare si detaliere dedicat structurilor metalice - automatizeaza generarea planurilor de ansamblu, a planurilor de detaliu, a planurilor de montaj, a extraselor de materiale si a fisierelor pentru masinile cu comanda numerica.
Versiunea Advance Metal 2010, compatibila si cu AutoCAD® 2010, aduce totodata îmbunatatiri semnificative în procesul de realizare a detaliilor de uzinare. Timpul de creare a planurilor este de la 2 pâna la 3 ori mai scurt.
Advance Metal_imgDe asemenea, au fost aduse noi optimizari ale ergonomiei, facilitând învatarea si utilizarea programului: o noua interfata pentru selectarea si amplasarea îmbinarilor în model, noi optiuni pentru izolarea elementelor în model si pentru lucrul în plan, optimizarea functiei de redare realista ce permite o mai buna manevrare si percepere a modelului, un nou mod de integrare a instrumentelor în interfata Advance Metal pentru o utilizare mai intuitiva etc.
Versiunea Advance Metal 2010 include numeroase alte îmbunatatiri, dintre care:
•    Noi optiuni pentru izolarea elementelor în model si pentru lucrul în plan
•    O noua functie pentru crearea automata a scarilor de incendiu
•    Noi functii automate pentru crearea grinzilor cu zabrele
•    Noi optiuni pentru scari si balustrade (contururi alungite în montanti, tipuri de montanti pentru balustrade)
•    Noi tipuri de îmbinari (îmbinare cu vuta între stâlp si grinda sau pe inima stâlpului, îmbinari de tip tub, îmbinari cu vuta din placa pe talpa stâlpului, o noua îmbinare pentru tuburi cap la cap etc.), reprezentarea desfasurata pentru grinzi curbe sau poligonale.

Pentru mai multe detalii referitoare la noile versiuni GRAITEC Advance sau la conferinta de lansare, vizitati www.graitec.com/ro.

LogoGRAITEC08_RVB
GRAITEC Romania
Str. Samuil Vulcan Nr. 10, Sector 5, Bucuresti
Tel: 021 4100119
Fax: 021 4100124
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Web: www.graitec.com/ro
Last Updated on Friday, 25 September 2009 07:16
 
Page Ranking Tool