PDF Print
GRAITEC a lansat versiunea 8.1 a programului de proiectare pentru construcţii metalice Advance Metal.

Fiind un program de desen dedicat inginerilor proiectanţi de structuri metalice, Advance Metal permite atât modelarea structurilor metalice (profile şi ansambluri), cât şi crearea planurilor de ansamblu, a planurilor de detaliu, a diverselor extrase de materiale şi a fişierelor pentru maşinile cu comandă numerică. Advance Metal rulează pe platforma AutoCAD®.

Versiunea 8.1 aduce numeroase noi funcţionalităţi, cu ajutorul cărora proiectarea structurilor metalice de orice tip devine mult mai rapidă şi mai uşoară. Sa amintim doar câteva din principalele noutăţi Advance Metal 8.1: modelarea elementelor complexe din metal, noi tipuri de noduri predefinite, calculul nodurilor conform EC3, noi facilităţi de realizare automată a planurilor, interoperabilitate inter programele Graitec.

Compatibilitate: Windows 2000 Pro, Windows XP Pro, Windows Vista, AutoCAD 2002-2008, AutoCAD Architecture 2002-2008
1. Modelarea elementelor complexe din metal

Advance Metal 8.1 dispune de un set de noi funcţii care facilitează proiectarea şi fabricarea elementelor complexe din metal. Astfel, pot fi modelate şi detaliate trunchiuri de con (cu baze circulare, pătrate şi ovale), trunchiuri de piramidă, elemente în formă de pâlnie dreptunghiulară sau rotundă, etc. De asemenea, se pot crea plăci răsucite, folosite în special la construcţia podurilor.

  Placi indoite Placi indoite

  Placiindoite

 Cu fiecare nouă versiune, Advance Metal îşi confirmă încă odată statutul de soluţie de vârf pentru dezvoltarea structurilor de metal cu componente "netradiţionale".

  Placi rasucite Placi rasucite

 Placi rasucite

2. O gamă largă de noi noduri predefinite, cu aplicabilitate în România

In Advance Metal 8.1, utilizatorul dispune de instrumente specializate atât pentru crearea automată a unei palete largi de conexiuni, cât şi pentru adaptarea dimensiunilor acestora. O serie de noi conexiuni sunt disponibile în noua versiune Advance Metal 8.1 (cum ar fi eclisa de îmbinare cap la cap a stâlpilor, contravântuirile, etc), iar pentru nodurile existente au fost aduse îmbunătăţiri. În ceea ce priveste nodurile, ar fi de menţionat şi extinderea tehnologiei "Quick Connection" pentru conectarea automată a nodurilor în model.

  Noi tipuri de noduri Noi tipuri de noduri

Noi tipuri de noduri disponibile in Advance Metal 8.1


3. Calculul nodurilor conform Eurocodes 3

Advance Metal 8.1 dispune de instrumente de predimensionare şi de verificare a nodurilor conform standardului Eurocodes 3. Dimensionarea şi verificarea nodurilor se realizează pe baza eforturilor introduse manual sau provenind dintr-un alt program de calcul structural Graitec (Advance Design sau Effel). Atât dimensionarea, cât şi verificarea conexiunilor se pot face şi în conformitate cu standardul american AISC.

  Calculul nodurilor Calculul nodurilor

Calculul nodurilor conform Eurocode 3
 

4. Calitatea şi gradul mare de automatizare a planurilor

Versiunea 8.1 Advance Metal permite o creştere considerabilă a productivităţii datorită unui set de funcţionalităţi ce îmbunătăţesc calitatea şi viteza de creare a detaliilor de execuţie şi a planurilor de ansamblu. În Advance Metal 8.1 se pot crea automat vederi ce furnizează informaţii utile pentru execuţie (de exemplu, dacă o grindă are găuri numai pe inimă, atunci va fi afişată numai vederea corespunzătoare inimii). O serie de alte noi implementări permit o mai bună amplasare automată a etichetelor şi a adnotărilor, precum şi o mai bună reprezentare a indicatorului de pantă, planurile obţinute fiind astfel mai clare.

  plan de detaliu plan de detaliu

5. Interoperabilitatea

Versiunea 8.1 a programului Advance Metal integrează tehnologia "GTC" (Graitec Transfer Center) dezvoltată exclusiv de Graitec. Această tehnologie permite:
- Importul / Exportul datelor în formate standard: CIS/2, SDNF, PSS, IFC 2.x3
- Lucrul simultan la acelaşi proiect realizat de mai mulţi utilizatori şi sincronizarea modelelor
- Sincronizarea în Advance Metal a modificărilor făcute de ingineri în alte programe Graitec (modificări de secţiuni, adăugarea unor elemente structurale, etc.)
Astfel, se evită reintroducerea inutilă a datelor, a pierderilor de date, iar riscul de apariţie a erorilor este redus la minim.

graitec graitec

Adresa: Str. Samuil Vulcan Nr. 10, Sector 5 Bucuresti, Telefon: 021 / 410.01.19, E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
Page Ranking Tool