Terasa Circulabila si Terasa Gradina Print
Thursday, 28 May 2009 08:09
Pentru a ne putea folosi si bucura de spatiul acoperisului printr-o imagine frumoasa sau o belvedere de la inaltime, trebuie in primul rand sa avem siguranta impotriva infiltratiilor din mediu sau a condensului si mucegaiului atunci cand sunt diferente de temperatura la suprafata terasei fata de cea de la interior.


Pentru aceasta etapa, se iau in calcul o serie de aspecte si factori la proiectarea acoperisului terasa, care prevad o buna aerisire a terasei pe intreaga suprafata chiar daca se inchide cu hidroizolatie, precum si o buna termoizolatie a structurii de beton sau de metal, care sunt bune conducatoare de transfer termic.

Pentru ca terasa sa respire si sa fie aerisita, se are in vedere montarea inainte de toate a stratului de difuzie si imprastiere a vaporilor ce se formeaza prin transpiratia betonului, si montarea stratului - bariera de vapori - ce impiedica ridicarea umezelii spre straturile superioare de termoizolatie. Astfel ca vaporii de apa vor fi directionati spre exterior prin aticuri.

Termoizolatia consta din placi de polistiren, placi de poliuretan, vata minerala, etc, ce va fi inchisa cu strat superior de hidroizolatie, fiind inchisa intr-un spatiu ermetic si uscat - pentru ca cel mai bun izolator termic este aerul (aerul din BCA, aerul din caramida cu gauri, aerul din polistiren, aerul din lemnul de brad, aerul din paiele ce izoleaza casele de pamant, etc).

Hidroizolatia consta din membrane bituminoase sau sintetice, armate cu impaslitura de fibra de sticla pentru stabilitate si tesatura poliesterica pentru rezistenta la rupere. Bitumul folosit este un bitum modificat, distilat si aditivat cu polimeri sintetici termoplastici APP ce poate fi aplicat pana la o temperatura de -100C, sau bitum aditivat cu polimeri sintetici termoelastici SBS ce poate fi aplicat pana la o temperatura de -250C.

Partea de finisaj superior a membranei consta dintr-o protectie anti-UV de granule minerale de ardezie naturala divers colorata, sau dintr-o folie de aluminiu, ce reduc semnificativ intensitatea caldurii precum si deteriorarile care survin din cauza razelor ultraviolete.

Pentru ca terasa sa fie circulabila, hidroizolatia se va proteja cu un pat de mortar si finisaj cu gresie, ori dale de ciment sau de lemn asezate pe ploturi reglabile. Odata realizat hidro-termosistemul terasei, aceasta va fi in siguranta in fata intemperiilor pentru foarte multĀ  timp.

In privinta teraselor ce gazduiesc spatiu verde, pamantul de crestere poate tine loc de termoizolatie si fonoizolatie. Pamantul pentru vegetatie poate avea grosimi incepand de la 10 cm pana la 25-30 cm in cazul plantatiilor de arbusti. Stratul de vegetatie difera in functie de tipurile de iarba, care in cazul gazonului, nu necesita operatiuni de ingrijire suplimentare.

Pentru aerisirea substratului si scurgerea surplusului de apa in urma irigatiei sau a ploilor, se monteaza un strat de drenaj si de retinere a apei (15 l/mp) pentru hidratarea solului, care consta din cofraje modulare din polipropilena si a unui strat din geotextil netesut pentru filtrare. Acestea se monteaza deasupra hidroizolatiei propriu-zise care consta din doua straturi de membrana bituminoasa anti-radacina de 3mm respectiv 4mm grosime care se monteaza prin termosudare pe placa de beton cu panta.

terase circulabile si terase gradina terase circulabile si terase gradiniHIDROSET
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.hidroset.ro
tel. 0766554497
Bucuresti, str. Infratirii 11
sector 1

Last Updated on Thursday, 02 July 2009 08:05
 
Page Ranking Tool