Home Documentatii Articole pe categorii Hidroizolatii si Termoizolatii Drenajul in realizarea gradinilor suspendate
Drenajul in realizarea gradinilor suspendate Print
Tuesday, 02 June 2009 14:13
Gradina suspendata poate fi folosita avantajos pentru recuperarea spatiilor vitale si pentru imbunatatirea ambientului in edificii: garajduri si pivnite, realizare de terase in institutii publice.

La proiectarea si realizarea gradinilor suspendate trebuie luate inconsiderare, inca din faza initiala, toate aspectele particulare, pentru a da datele necesare constructorilor (pentru structura impermeabilizarii) si gradinarilor (pentru planul de irigare).
fig-1

1. Perete despartitor.
Chiar si peretii verticali de despartire trebuiesc impermeabilizati si protejati: in acest scop Tenax DP1 vine fixat pe impermeabilizarea sprijinita vertical.

2. Stratul de compensare higrometrica.
Compusul Tenax DP1 este montat intre membrana impermeabilizanta si stratul de compensare higrometrica.

3. Compus filtrant si protectiv.
Tenax DP1 satisface simultan mai multe functii ale stratigrafiei propuse: protejarea radacinilor, protejarea mecanica a parchetului impermeabil, drenajul si filtrarea apei.
Bordura produsului trebuie dispusa la nivelul maxim al planului.

4. Membrana impermeabila.
Radacinile pot deteriora membrana fie prin actiune mecanica fie prin actiune chimica: utilizarea de produse inadecvate sau montate necorespunzator este foarte periculos pentru integritatea structurii.


TENAX DP1

Compozitul este constituit din doua structuri distincte si solidare, lipite prin sudura termica.
a) O membrana protectiva si drenanta, extrudata, din polietilena de densitate mare (HDPE), cu rezistenta mare la compresiune si impenetrabila de radacini, caracterizata de o fata plana destinata contactului cu eventualele impermeabilizari si de o fata cu crampoane.
b) O geotextila netesuta, filtranta, din polipropilena (PP), prinsa de plasa pe extremitatile crampoanelor.

Avantaje

Solutiile traditionale pentru protectia membranei prezinta multe dezavantaje: geotextilele pot fi sectionate de radacini, placile de ciment sunt vulnerabile din cauza fisurilor. Membrana protectiva Tenax DP1 este inatacabilade radacini si produsul garanteaza inspectia facila a membranei in caz de necesitate. Pentru o protectie corecta a membranei, partile laterale al Tenax DP1 trebuie suprapuse.

Membrana protectiva HDPE este inatacabila de acizi si fertilizanti.

Geotextila din fibre sintetice care nu putrezesc, din PP, opresc particulele de pamant fara sa intervina in fluxul apei si contribuie la distribuirea in mod uniform a umiditatii.

Functia drenanta a Tenax DP1 este importanta sin realizarea si dezvoltarea straturilor de vegetatie: permite indepartarea apei in excessi evitarea formarii de santuri in impermeabilizare.

Flexibilitatea si eficienta compozitului Tenax DP1 il face indicat si pentru acoperisuri neregulate sau de dimensiuni mici.

Aplicatii

fig-2

Stratul de separare Tenax FL repartizeaza solicitarile mecanice intre planul montaj si impermeabilizare pentru ca, in eventualitatea in care apare o fisura in teren, evita propagarea in straturile inferioare.

Tenax FL mai indeplineste si functie de bariera impotriva vaporilor.

menatwork
Constantin Jiga
Brand Manager

mobil 0722 538 525,
mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Last Updated on Tuesday, 02 June 2009 18:52
 
Page Ranking Tool