Energie eoliana Print


Avantajele energiei eoliene:

- este o sursa de energie curata, fara emisii de bioxid de carbon; . este o energie nepoluanta
- este accesibila pe teritorii intinse ale globului
- furnizeaza energie la un cost redus, pe plan local;
- in present, este deja o industrie exportatoare importanta;
- modifica peisajul, dar activitatile agricole / industriale se pot desfasura in continuare in jur; suprafetele ocupate sunt relativ mici
- poate fi desfasurata atat pe uscat cat si in larg; se poate transforma in energie mecanica si electrica; se pot
- realiza unitati mari de ordinul MW, dar si de puteri mici 2..10 Kw; se poate utiliza complementar cu energia solara; este nelimitata in timp

Sectorul energiei eoliene se va imbogatii cu noi locuri de munca.
Un nou Studiu al Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana arata ca pana in anul 2020 industria energie eoliene din Uniunea Europena se va dubla. La nivel European industria energiei eoliene va ajunge la 330.000 de locuri de munca. Datorita nevoii statelor de a stimula cresterea economica, tot mai multe companii vor investii in acest domeniu.

IMOGROUP EOLIAN ENERGY isi desfasoara activitatea in principala regiune a tarii, Dobrogea, acolo unde s-au concentrat de fapt si primii, si cei mai mari jucatori de pe aceasta piata in devenire - sud-estul Dobrogei fiind cea de-a doua zona din Europa din punctul de vedere al potentialului eolian.

In aceasta perioada, S.C.IMOGRUP EOLIAN ENERG S.R.L. in colaborare cu PNE WIND AG.au in desfasurare proiecte privind dezvoltare de parcuri eoliene prin achizitionarea de terenuri, in judetele Constanta si Tulcea. Compania noastra este experimentata in securizarea contractelor propice centralelor eoliene.

DE LA LOCUL EXAMINAT LA INSTALATIA COMPLETA
Analiza si achizitionarea terenului pretabil fermei eoliene, marcheaza inceputul oricarui proiect.
Bazata pe conditiile locale, instalatia ce va fi construita  este aleasa, iar apoi procesul de aprobare necesar este initiat.
Un punct important este de asemenea finantarea de catre firma care dezvolta parcul de eoliene.
In plus fata de analiza financiara, aceasta faza, cuprinde de asemenea structura juridica a ulterioarelor operatiuni ale companiei vanzand ferma eoliana investitorilor si asigurand proiectul de finantare.
Cand aprobarile au fost acordate ferma eoliana va fi construita - in cazuri individuale drepturile proiectului pot fi deasemenea vandute.
Pentru acest scop reteaua de conectare va fi intai asezata si asigurata infrastructura corespunzatoare. Apoi dupa terminarea ansamblului instalatia este comisionata.
Ulterior ferma eoliana este inmanata operatorilor.
Dupa finalizarea lucrarilor, putem prelua operatiunile tehnice si de service - si astfel ne asiguram ca morile de vant se rotesc!

energie eoliana energie eoliana
energie eoliana energie eoliana


CONSULTANTA
ETAPELE INVESTITORULUI PENTRU REALIZAREA UNUI PARC EOLIAN


Pentru realizarea unui parc eolian, investitorul trebuie sa parcurga mai multe etape. In primul rand, trebuie cautata suprafata de teren in functie de dimensiunea parcului proiectat. Se vor realiza apoi masuratori de vant pe locatie, care dureaza minimum un an, la o inaltime cat mai apropiata de inaltimea turnului viitoarelor turbine. Dupa finalizarea masuratorilor este necesara o analiza a datelor culese, in vederea stabilirii conditiilor in care vor opera turbinele si a configuratiei viitoarelor turbine, pentru a obtine un echilibru optim intre livrare, costuri si productie realizata. In continuare, proprietarul parcului eolian va trebui sa obtina toate avizele si autorizatiile necesare in vederea implementarii parcului eolian, sa-s asigure finantarea si sa incheie un contract de livrare a turbinelor. Ulterior, trebuie asigurate constructia drumurilor de acces si a retelelor de conectare a parcului eolian la Sistemul Energetic National, constructia statiei de transformare si constructia fundatiilor. Ultimul pas important consta in livrarea si instalarea turbinelor, testarea si punerea lor in functiune. Investitorul urmeaza, de asemenea, sa semneze un contract pentru energia produsa, un acord de service si intretinere si sa obtina licenta de producator. In ceea ce priveste valoarea investitiei si perioada de amortizare estimam urmatoarele costuri.Costurile totale ale unui parc eolian variaza intre 1,3 si 1,5 milioane euro/MW instalat. Costul pe MW instalat poate oscila in functie de caracteristicile proiectului si de solutiile tehnice alese. De obicei se opteaza pentru turbine mai mari, in acest caz existand mai multe avantaje. in general, perioada de amortizare pentru turbine noi este de 10-15 ani. Investitia intr-o ferma eoliana de 400 MW va induce cheltuieli de cel putin 500 milioane de euro.

CE FACEM PENTRU INVESTITOR

- oferim servicii profesionale in ceea ce priveste consilierea, asistenta pe parcursul incheierii actelor necesare si obtinerea tuturor avizelor necesare pentru finalizarea parcului eolian
- indentificam locatiile propice pentru dezvoltarea de parcuri eoliene pe teritoriul Romaniei, aducand dovezi satisfacatoare cu privire la suprafetele interesate , prin fragmente din registru terenurilor, harti cadastrale pentru ca o firma sa poata achizitiona sau inchiria
- negociem cu autoritatile locale si livreaza proiecte;     
- actionam ca si agent cu autoritatile locale, companiile de utilitati, sau alte autoritati implicate in dezvoltarea centralelor eoliene.

Beneficiind de un personal calificat si cu experienta va oferim garantia ca investitia dumneavoastrat prin IMOGROUP EOLIAN ENERGY este cea mai buna !

IMOGROUP EOLIAN ENERGY este o  companie privata care a fost infiintata in 2008 prin includerea altor firme cu experienta si specialisti competenti, scopul ei fiind acela de a oferi servicii profesionale pe piata romaneasca a energiei eoliene, cautand solutii avantajoase pentru satisfacerea clientilor sai, oferind astazi solutii profesionale la standarde europene pentru. finalizarea unor proiecte privind energia verde.
Am reusit sa ne dezvoltam propria filozofie si propriile noastre principii de a face afaceri. Am reusit sa ne extindem si sa formam o echipa puternica, tanara, competitiva, informata, flexibila si dinamica ...  

Echipa IMOGROUP EOLIAN ENERGY se identifica perfect cu obiectivele companiei, membrii acesteia fiind devotati principiilor si valorilor fundamentale ale firmei: servicii de inalta calitate profesionala, integritate, respect, demnitate si munca in echipa.  
Astfel, rezultatele nu au intarziat sa apara, IMOGROUP EOLIAN ENERGY  castigandu-si o pozitie bine meritata si consolidata in topul primelor companii  ce actioneaza pe piata parcurilor eoliene, .printre colaboratorii nostri numarandu-se companii straine sau firme solide cu capital romanesc  precum si numerosi clienti din tara si strainatate.

energie eoliana energie eoliana

ACTIVITATI ALE COMPANIEI

In acest moment, IMOGROUP EOLIAN ENERGY va pune la dispozitie oferte de terenuri pretabile constructiilor de ferme eoliene precum si consultanta privind suprafetele pe care pot fi amplasate centralele, intensitatea vantului, obtinerea titlului asupra terenului, inscrierea in Cartea Funciara,  reglementari zonale, autorizatii si aprobari: autorizatii speciale si aprobari emise de autoritatile de mediu, autorizatii si licente emise de ANRE, autorizatii speciale,  conectarea la reteaua de interes public, consultanta privind  managementul proprietatii in constructia parcurilor eoliene in areale din afara Naturii 2000.
Avand in vedere toate acestea, o societate interesata in a investi in energia regenerabila din Romania trebuie sa aiba in mod obiectiv in vedere costurile si timpul necesare pentru dezvoltarea afacerilor lor in mod eficient si chibzuit.
In conditiile in care competitivitatea in domeniul energiei eoliene a crescut fulgerator in ultimii doi ani in Romania, securizarea ternurilor si obtinerea permiselor si autorizatiilor este o adevarata provocare pentru echipa noastra.


S.C. IMOGROUP EOLIAN ENERGY S.R.L.
Tulcea, Str. Garii Nr.38, Bl.19, Sc.A, Ap.21
Cod postal 820245
Tel.: 0746 032 598, 0751 301 941, 0756 289 676
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ECHIPA NOASTRA

Dan Murariu - Director General - Tel. 0746 032598
Parfeonov Simona - Manager General - Tel.0756 289676 :
Pavel Georgian - Consilier juridic si purtator de cuvant;
Donos Aurelia - Sef Departament Proiectare, Inginer Arhitect
Soparla Gabriela - Inginer Expert Mediu
Sarbu Cristina - Sef Compartiment Cadastru
Florescu Adrian - Consilier tehnic pentru studiu si dezvoltare parcuri eoliene;
Neacsu Nicolae - Consilier constructii,  racordari si transport energie electrica;
Pantea Razvan - IT Support Specialist;
Murariu Laura - Director Marketing;
 
Page Ranking Tool