Home Documentatii Documentatie video Sapa de egalizare cu uscare ultrarapida - Mapecem
Print
Sapa de egalizare cu uscare ultrarapida - MAPECEM
Get Flash to see this player.

Film de prezentare a domeniilor de utilizare si modalitatile de aplicare a sapelor de egalizare cu consistenta semiuscata (consistenta permite aplicarea si ca sapa de panta la balcoane, la terase sau la piscine), cu mari rezistente mecanice si un timp foarte scurt de uscare, fara contractii.
Dupa uscare, sapa devine un strat suport ideal, pe care se pot executa placari ceramice, placari cu piatra naturala sau montarea de pardoseli din lemn.
Daca pe sapa de egalizare se vor monta inbracaminti tip mocheta, linoleum, covor PVC, dale din PVC sau covor subtire de cauciuc, suprafata se va nivela in prealabil cu o sapa autonivelanta pe baza de ciment. Sapa de egalizare se prepara si pune in opera manual sau mecanizat, la fel ca o sapa clasica. Sapa se poate aplica in aderenta cu stratul suport sau ca sapa flotanta daca este separata fata de suport cu o folie de polietilena.


Caracteristici generale:
Sapa de egalizare cu intarire si uscare foarte rapida, umiditate reziduala 2% masurata cu higrometru cu carbid, dupa numai 24 ore de la aplicare comparativ cu o sapa clasica pe baza de ciment sau o sapa pe baza de ipsos, la care timpul de uscare poate dura cateva saptamani.
Utilizand o sapa de egalizare cu uscare rapida sau ultra rapida, se obtin urmatoarele avantaje:
- dupa numai 4 ore, pe ea se poate turna o sapa autonivelanta;
- dupa 4 ore se pot monta placi ceramice cu adezivi;
- dupa 4 ore se pot monta placi din roci naturale cu adezivi;
- dupa 24-48 ore se poate monta parchet masiv cu adezivi.

*Utilizata la pardoseli cu sistem de incalzire inglobat, stratul de acoperirea peste tevile de incalzire trebuie sa fie de minim 25 mm si se armeaza obligatoriu cu plasa sudata. Astfel sistemul de incalzire se poate porni dupa doar 4 zile fata de 21-28 zile cat necesita o sapa clasica pe baza de ciment.
**Utilizand-o ca sapa de panta cu uscare rapida, la balcoane, terase, piscine, fantani arteziene sau zone umede, pe ea, dupa numai 24 ore se poate aplica o hidroizolatie elastica pe baza de ciment (Mapelastic), care este compatibila cu adezivii clasa C2 pentru placi ceramice.

- Sapa de egalizare pe baza de ciment special, aplicata mecanizat sau manual. Sapa de egalizare preparata cu unul dintre materialele MAPEI se distinge prin faptul ca:
- se poate turna in grosime de la minim 3 cm la 8 cm, cand se aplica flotant (pe un strat de separare);
- se poate turna in grosime de la minim 1 cm la 8 cm, cand sunt aplicate in aderenta (cu ajutorul unei amorse de aderenta, Planicrete sau Eporip) cu stratul suport;
- consistenta amestecului este semiuscata, astfel se poate da foarte usor o panta mortarului aplicat, fapt ce are ca aplicatie sapele de panta pentru balcoane, terase, piscine care se hidroizoleaza ulterior;
- mortarul preparat nu are contractii si deci nu fisureaza;
- se usuca foarte repede, dupa numai 1 - 4 zile (in functie de materialul MAPEI folosit) si se ajunge rapid la umiditate de numai 2% C.M., masurata cu higrometrul cu carbid, de aceea se preteaza ca strat suport pe care se efectuaza rapid lucrari de finisaje.
- Furnizarea de material de sapa prevede doua tipuri de ciment special care se amesteca cu nisip si apa si doua tipuri de mortare predozate (se amesteca numai cu apa).

Rezistentele la compresiune la 28 zile sunt cuprinse intre 30 si 62 N/mmp.

Pregatirea stratului suport - Sape, Linia MAPEI.
Pentru informatii suplimentare vezi si fisele tehnice ale urmatoarelor materiale:

Lianti si mortare pentru sape de egalizare
Ciment sapa de egalizare cu uscare ultrarapida Mapecem (RO) - pdf
Mortar sapa de egalizare cu uscare ultrarapida Mapecem Pronto
Ciment sapa de egalizare cu uscare rapida Topcem
Mortar sapa de egalizare cu uscare rapida Topcem Pronto
Latex sintetic Planicrete
Rasina epoxidica bicomponenta in dispersie apoasa Eporip

Mapei Romania, 14, Gen. Ion Dragalina Str, Sector 5 - Bucharest - Romania Phone +4021 311 78 19; +4021 311 78 20 FAX +4021 311 78 21 E-mail: info@mapei.ro
 
Page Ranking Tool