Home Documentatii Documentatie video Sapa autonivelanta cu priza si uscare rapida - Ultraplan
Print
Sapa autonivelanta pe baza de ciment cu priza si uscare rapida - Ultraplan.
Get Flash to see this player.

Film de prezentare cu privire la domeniul de aplicare a sapei autonivelante pe baza de ciment cu intarire si uscare rapida.

Sunt evidentiate prin teste de laborator caracteristicile amestecului de sapa autonivelanta in stare proaspata si caracteristicile tehnice de rezistente mecanice si proprietatile materialului intarit.
Prezentarea fazelor tehnologice de aplicare a sapei autonivelante pe baza de ciment incepand cu operatiunile de pregatire a stratului suport:
- repararea eventualelor fisuri (din sapa de egalizare sau placa de beton) cu rasini epoxidice cu consistenta fluida, utilizarea si amorsarea suprafetei (sapa de egalizare, placa de beton sau pardoseala ceramica existente) cu amorse specifice, diferentiate pentru suport absorbant si pentru suport neabsorbant.
Prezentarea modalitatilor de preparare si aplicare a amestecului de sapa autonivelanta pe baza de ciment, mecanizat cu pompa prevazuta cu sistem de premalaxare, si aplicarea manuala a amestecului de sapa autonivelanta pe baza de ciment cu fierul de glet.
Amestecul de sapa autonivelanta are intarire rapida dar mai ales timp scurt de uscare deci scade timpul de asteptare inainte de montarea diverselor tipuri de imbracaminti de pardoseli. 
Acoperirile care necesita in particular un suport cu o suprafata neteda, lisa si rezistenta la compresiune sunt reprezentate de urmatoarele tipuri de imbracaminti de pardoseli: covor PVC omogen, covor PVC eterogen, covor PVC de trafic intens, covor PVC antistatic, covor PVC pentru activitati sportive, covoare cauciuc pentru sali de sport, covoare cauciuc cu grosime mica de trafic intens, linoleum, pluta, mocheta in dale sau mocheta in suluri, etc.

Aceste imbracaminti de pardoseli sunt materiale elastice, rezistente la deformari mecanice insa transmit socurile si solicitarile mecanice direct stratului suport.

La montarea imbracamintilor elastice de pardoseli, sapa autonivelanta asigura o suprafata foarte lisa, cu cat mai putine denivelari, prevenind astfel aparitia neregularitatilor din sapa de egalizare si uzura accentuata la suprafata imbracamintilor ca urmare a darii in folosinta a pardoselii finite.
Durabilitatea finala a pardoselilor de trafic intens realizate cu tipurile de imbracaminti elastice enumerate mai sus, este direct dependenta cu rezistenta mecanica si durabilitatea stratului suport.

Datorita caracteristicilor mecanice de rezistenta, pe sapa autonivelanta pe baza de ciment – Ultraplan - se poate monta prin lipire si parchet masiv sau parchet stratificat.

Caracteristici generale:
- Sapa autonivelanta pe baza de ciment cu intarire si uscare rapida, consistenta fluida si caracter autonivelant excelent, utilizata pentru nivelarea si corectarea diferentelor de nivel cu grosime de pana la 10 mm.
- Se aplica manual cu fierul de glet sau mecanizat cu o pompa prevazuta obligatoriu cu sistem de premalaxare.
- Timp de punere in opera 20-30 minute, cu intarire ultrarapida, apta la trafic pietonal usor dupa numai 3 ore, cu rezistenta la compresiune de 30 N/mmp, rezistenta la incovoiere de 8 N/mmp, cu excelenta rezistenta la abraziune, duritate mare, clasificata ca autonivelant de calitate superioara conform normelor franceze (P3) dupa clasamentul UPEC.

Sapa autonivelanta pe baza de ciment, Linia MAPEI.
Pentru informatii suplimentare vezi si fisele tehnice ale urmatoarelor materiale:

Produse pentru egalizarea si corectarea planeitatii stratului suport - fise tehnice (click pe denumire)

Novoplan 21, sapa autonivelanta pe baza de ciment, turnare de la 1-5 mm, rezistenta la compresiune 22 N/mmp

Ultraplan Eco, sapa autonivelanta pe baza de ciment, turnare de la 1-10 mm, rezistenta la compresiune 26 N/mmp

Plano 3, sapa autonivelanta pe baza de ciment, turnare de la 3-10 mm, rezistenta la compresiune 28 N/mmp

Ultraplan, sapa autonivelanta pe baza de ciment, turnare de la 1-10 mm, rezistenta la compresiune 30 N/mmp

Ultraplan Maxi, sapa autonivelanta pe baza de ciment, turnare de la 3-30 mm, rezistenta la compresiune 35 N/mmp


Mapei Romania, 14, Gen. Ion Dragalina Str, Sector 5 - Bucharest - Romania Phone +4021 311 78 19; +4021 311 78 20 FAX +4021 311 78 21 info@mapei.ro

 

 
Page Ranking Tool