Home Documentatii Documentatie video Montarea parchetului masiv cu adezivi fara apa
Print
Adezivi parchet masiv, montarea parchetului cu adezivi speciali bicomponenti sau monocomponenti fara apa.
Get Flash to see this player.
Film de prezentare a tipurilor de adezivi pentru parchet utilizati la montarea pardoselilor din lemn. Este prezentat un adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic si noul adeziv monocomponent poliuretanic cu intarire in prezenta umiditatii. Acesti adezivi sunt pe baza de rasini reactive - R. Sunt cei mai indicati adezivi pentru montarea de parchet masiv exotic, parchet masiv din esente europene, parchet clasic din esente autohtone, parchet dublu stratificat sau parchet triplu stratificat de mari dimensiuni (L >1200 mm), parchet mozaic in dale, intarsii parchet esente exotice, parchet industrial, pardoseli laminate si elemente plastice laminate, plinte din lemn masiv.

Caracteristici generale:
- Adezivi speciali pentru montarea pardoselilor din lemn, a parchetului din estente autohtone (fag, stejar, nuc, etc) sau esente exotice, ce pot fi sensibile la umiditatea continuta de adezivii in dispersie. Se preteaza in special pentru montarea parchetului masiv cu lamele de mari dimensiuni.
- Adezivii speciali pentru parchet se disting prin faptul ca nu contin apa. Neavand apa, adezivul nu influenteaza stabilitatea dimensionala a parchetului sau a substratului. Intarirea amestecului dupa aplicarea pe suport se realizeaza prin simpla reactie chimica.
- Adezivii bicomponenti epoxi-poliuretanici pentru parchet au o aderenta mare (> 2 N/mmp), se preteaza a fi aplicati pe aproape orice tip de suport si asigura o inalta aderenta la elementele de parchet. Dupa reactia de intarire dupa intarire adezivul devine elastic.
- Adezivii monocomponenti poliuretanici pentru parchet sunt dupa intarire mai elastici decat adezivii epoxi-poliuretanici bicomponenti.
- Adezivii bicomponenti epoxi-poliuretanici pentru parchet cat si adezivii monocomponenti poliuretanici pentru parchet au o lucrabilitate foarte buna, se intind usor cu o spatula dintata adecvata si au o rezistenta net superioara in timp fata de adezivii traditionali (monocomponenti in dispersie) pentru parchet.

Adezivi parchet, Linia MAPEI.
Pentru informatii suplimentare vezi si fisele tehnice ale urmatoarelor materiale:

Adezivi pe baza de rasini vinilice in dispersie
Adeziv parchet Adesilex LC/R
Adeziv parchet Adesilex LC/RP
Adeziv parchet Adesilex LC
Adeziv parchet flotant Adesivil D3

Adezivi pe baza de rasini sintetice in alcool
Adeziv parchet Adesilex PA

Adezivi bicomponenti epoxi-poliuretanici

Adeziv parchet Lignobond
Adeziv parchet Ultrabond P902 2K - fise tehnice: Ultrabond P902 2K (RO) - PDF; Ultrabond P902 2K (GB) - PDF

Adeziv monocomponent poliuretanic

Adeziv parchet Ultrabond P992 1K  - fise tehnice: Ultrabond P990 1K (GB) - PDF

Detregent pentru indepartarea urmelor de adeziv pentru parchetul lacuit

Cleaner L  - fise tehnice: Cleaner L (GB) - PDF

Solvent pentru indepartarea urmelor de adeziv
Pulicol

Mapei Romania, 14, Gen. Ion Dragalina Str, Sector 5 - Bucharest - RomaniaPhone +4021 311 78 19; +4021 311 78 20 FAX +4021 311 78 21 E-mail: info@mapei.ro
 
Page Ranking Tool