Home Documentatii Documentatie video Gresie portelanata - sistem rapid de montare
Print
Sisteme rapide pentru montarea placilor din gresie portelanata
Get Flash to see this player.

Film de prezentare a materialelor utilizate la punerea in opera a placilor din gresie portelanata. Sunt prezentate tehnologic numai materiale foarte performante precum si modalitatile de aplicare si punere in opera.

Tehnologic sunt prezentate urmatoarele aspecte:
1. Realizarea sapelor de egalizare cu uscare ultrarapida sau rapida pe care se va monta gresia portelanata
- Tipurile de materiale folosite si modalitatile de aplicare a sapelor de egalizare, cu consistenta semiuscata (datorita consistentei amestecului, sapa se poate folosi si cu rol de sapa de panta la balcoane, la terase sau la piscine), cu timp foarte scurt de uscare si mari rezistente mecanice, fara contractii. Datorita uscarii rapide si a rezistentelor mari la compresiune aceste tipuri de sape de egalizare, constituie un strat suport ideal pe care se pot executa placari ceramice, placari cu piatra naturala, etc. Sunt prezentate doua mortare predozate si doua tipuri de lianti speciali pentru sape.
2. Adezivii pe baza de ciment cu priza rapida pentru montarea placilor de gresie
- Tipurile de adezivi bicomponenti pe baza de ciment, priza si intarire rapida, cu foarte mare aderenta. Adezivii se pot aplica in grosime nominala de 10 mm. Adezivii sunt potriviti pentru realizarea pardoselilor de trafic greu si intens utilizand ca tip de placi: gresie portelanata, klinker, granit, marmura, etc. Sunt prezentate doua tipuri de adezivi.
3. Chit de rosturi pe baza de ciment, cu priza si intarire rapida
Prezentarea chitului pe baza de ciment cu priza si intarire rapida pentru chituirea rosturilor rigide dintre placi. Gama Chitul de rost se utilizeaza la chituirea rosturilor rigide ale placarilor ceramice cu gresie, gresie portelanata, klinker, mozaic vitroceramic sau a rosturilor rigide la placari cu placi din roci ornamentale - marmura, granit, travertin, calcar, andezit, onix, alabastru, placi din piatra artificiala sau placi recompuse avand ca liant rasina poliesterica, placi din piatra artificiala sau placi recompuse avand ca liant cimentul.
4. Chituirea rosturilor elastice
Este prezentat un etansant bicomponent epoxi-poliuretanici, cu consistenta fluida, aplicat prin turnare, cu mare rezistenta la abraziune, adecvat pentru pardoseli de trafic intens si greu pentru chituirea rosturile elastice ale placarilor ceramice.


Caracteristici generale:
Sapa de egalizare - Sape de egalizare pe baza de ciment aplicate mecanizat sau manual. Sapele de egalizare MAPEI se disting prin faptul ca: se pot turna in grosime de la 3 la 8 cm aplicate flotant (pe strat de separare) sau se pot turna in grosime de la 1-8 cm aplicate in aderenta (cu ajutorul unei amorse de aderenta) cu stratul suport, consistenta amestecului este semiuscata si astfel se poate da foarte usor o panta mortarului aplicat, nu au contractii si deci nu fisureaza, se usuca foarte repede, dupa numai 1-4 zile (in functie de materialul folosit) ajung la umiditate de 2% C.M. masurata cu higrometrul cu carbid si de aceea se preteaza ca strat suport pe care se efectuaza rapid lucrari de finisaje. Furnizarea de material de sapa prevede doua tipuri de ciment special care se amesteca cu nisip si doua tipuri de mortare predozate (se amesteca numai cu apa). Rezistentele la compresiune la 28 zile sunt cuprinse intre 30 si 62 N/mmp.

* Utilizata la pardoseli cu sistem de incalzire inglobat, stratul de acoperire peste tevile de incalzire trebuie sa fie de minim 25 mm si se armeaza obligatoriu cu plasa sudata. Astfel sistemul de incalzire se poate porni dupa doar 4 zile fata de 21-28 zile cat necesita o sapa clasica pe baza de ciment.
**Utilizata ca sapa de panta cu uscare rapida, la balcoane, terase, piscine, fantani arteziene sau zone umede, pe ea, dupa numai 24 ore se poate aplica o hidroizolatie elastica pe baza de ciment, care este compatibila cu adezivi clasa C2 pentru placari ceramice.

Adezivi pe baza de ciment, cu priza rapida - sunt adezivi performanti, cu priza si intarire rapida (pe placaj se poate merge dupa doar 3 ore), cu foarte mare aderenta, avand rezistente masurate la smulgere (la 28 zile) > 2,5 N/mmp si 22 N/mmp la compresiune. Adezivii se pot aplica in grosime nominala de 10 mm. Adezivii sunt adecvati pentru realizarea pardoselilor de trafic greu si intens utilizand ca tip de placi: gresie portelanata, klinker, granit, marmura, etc.

Chit de rosturi pe baza de ciment, cu priza si intarire rapida
Materialele utilizate la chituirea rosturilor rigide dintre placile ceramice, placile din piatra naturala sau piatra compozita sunt mortare predozate pe baza de ciment (CG).
- Diferentierea chiturilor de rosturi pe baza de ciment se face in functie de timpul de intarire, de latimea rosturilor si implicit de grosimea de aplicare, de rezistenta si aspectul final al suprafetei chituite.
Ultracolor Plus are ca particularitati:
- DropEffect®, datorita unor aditivi de hidrofobizare, apa nu se absoarbe in mortar, si ramane, la suprafata chitului, sub forma de picaturi. Ca efect, suprafata rostului este mai rezistenta la murdarire iar rostul se curata mai usor.
- BioBlock® consta in introducerea a unor particule de natura organica distribuite omogen in microstructura mortarului de chituire, ce impiedica dezvoltarea microorganismelor responsabile de aparitia mucegaiului.
- Timp scurt de intarire (20-30 minute), la pardoseli suprafata chituita este pietonabila rapid (3 ore) si de dare in folosinta a placarii se face rapid (max 24 ore). Rezistenta dupa 3 ore, la compresiune este de 12 N/mmp.
- Chitul de rosturi are rezistente deosebite la compresiune si abraziune. Rezistenta finala la compresiune este de 30 N/mmp.
- Nu se aditiveaza sub nici o forma cu latex (adaos de rasina sintetica lichida) intrucat o are in componenta.
- Culorile nu sun stridente, sunt pastelate si nu creaza distonanta cu placajul.
- Stabilitatea culorilor este atent studiata in timp.

Chituirea rosturilor elastice
Materialul utilizat la chituirea rosturilor elastice este un produs bicomponent epoxi-poliuretanic, cu consistenta fluida, care dupa intarire devine elastic. Este un material extrem de rezistent la abraziune, substante chimice precum si la spalari intense. Se preteaza pentru rosturi elastice, la pardoseli de trafic intens, placate cu orice tip de placi.

Pregatirea stratului suport - Sape, Linia MAPEI.
Pentru informatii suplimentare vezi si fisele tehnice ale urmatoarelor materiale:

Lianti si mortare pentru sape de egalizare
Ciment sapa de egalizare cu uscare ultrarapida Mapecem
Mortar sapa de egalizare cu uscare ultrarapida Mapecem Pronto
Ciment sapa de egalizare cu uscare rapida Topcem
Mortar sapa de egalizare cu uscare rapida Topcem Pronto


Adezivi pe baza de ciment cu priza rapida, Linia MAPEI.

Adezivi cu priza rapida, pe baza de ciment, imbunatatit cu priza rapida (C2F)
Adeziv gresie portelanata si placi neabsorbante Granirapid (RO) - PDF (C2F)/S1
Adeziv gresie portelanata si placi neabsorbante Elastorapid (RO) - PDF (C2FTE)/S2
Adeziv gresie portelanata si placi neabsorbante Keraquik (C2FT)/S1
 

Chituri de rosturi si etansanti elastici, Linia MAPEI.
Pentru informatii suplimentare vezi si fisele tehnice ale urmatoarelor materiale:

Chituri de rosturi pe baza de ciment (CG)
Chit rosturi placi ceramice Ultracolor (GB) - PDF
Chit rosturi placi ceramice Keracolor FF
Chit rosturi placi ceramice Keracolor GG
Latex Fugolastic pentru chiturile pe baza de ciment Keracolor

Etansanti poliuretanici
Etansant rosturi elastice Mapeflex PU55 SL
Etansant rosturi elastice Mapeflex PU50 SL
Etansant rosturi elastice Mapeflex PU21
Etansant rosturi elastice Mapeflex PU30


Produse complementare, Linia MAPEI.
Pentru informatii suplimentare vezi si fisele tehnice ale urmatoarelor materiale:

Detergent pentru chituri pe baza de ciment
Detergent placi ceramice si piatra naturala Keranet

Detergent/solvent pentru chituri pe baza de rasini epoxidice sau epoxi-poliuretanice
Solvent Pulicol
Mapei Romania, 14, Gen. Ion Dragalina Str, Sector 5 - Bucharest - Romania align="center">Phone +4021 311 78 19; +4021 311 78 20 FAX +4021 311 78 21 info@mapei.ro
 
Page Ranking Tool