Home Documentatii Documentatie video Detergent pentu curatarea urmelor de adeziv si chit intarite pe gresie, faianta, piatra naturala
Detergent pentu curatarea urmelor de adeziv si chit intarite pe gresie, faianta, piatra naturala Print
Wednesday, 07 October 2009 09:02
Indepartarea urmelor intarite de chituri si adezivi pe baza de ciment de pe placile ceramice si de pe rosturi la placaje realizate cu placi din gresie, faianta, mozaic vitroceramic, gresie portelanata, klinker, cotto, granit etc cu ajutorul detergentului acid Keranet de la Mapei.
.
Get Flash to see this player.

Film realizat de: sigla_1001case
.
Dupa renovari, reamenajari in casa, sau dupa incheierea unei noi constructii, urmeaza curatenia. O problema apare insa dupa curatarea suprafetelor placate pe care observam ca au ramas pete sau urme de ciment intarit. Aceste urme sunt lasate de produse precum adezivii pentru gresie si faianta sau chiturile de rosturi. Pe langa acestea intalnim si o alta problema care este reprezentata de murdarirea rosturilor, cu precadere vizibila daca chiturile de rosturi sunt late si mai ales de culoare inchisa, negru sau antracit de exemplu, cu ipsos rezultat de la montarea peretilor sau a tavanelor din gips carton sau chiar cu vopsea lavabila. Chiar la spalari repetate, dupa uscarea apei, suprafata chiturilor ramane patata si se pot vedea eflorescente de culoare alburie.
Detergentii casnici nu pot indeparta aceste tipuri de pete, oricat de mult ne-am stradui.
Solutia pentru indepartarea urmelor intarite de adezivi sau chituri de rosturi pe baza de ciment este Keranet, un produs dezvoltat de firma Mapei.
Keranet lichid este un detergent acid ce curata placarile ceramice din gresie, faianta, piatra naturala, klinker, mozaic de sticla, zidarii din caramida, caramida aparenta, cotto si altele asemenea.
Detergentul acid Keranet, datorita faptului ca reactioneaza cu cimentul dar si cu carbonatul de calciu, nu se foloseste pentru suprafete constituite din marmura sau pietrele calcaroase.
De asemenea Keranet lichid indeparteaza eficace si eflorescentele de pe soclurile placate cu granit sau zidariile aparente din caramida, afectate din punc de vedere optic de eflorescente.
Nu ataca metalul, plasticul sau suprafetele obiectelor sanitare.
Actiunea sa este rapida, iar aplicarea extrem de simpla.

Se aplica Keranet lichid cu o pensula, sau prin pulverizare, deasupra petelor de adeziv sau chit ce trebuie indepartate.

Produsul actioneaza imediat actionanda chimic creand senzatia de “fierbere” asupra petelor, reactionand cu cimentul din compozitia lor, slabindu-le aderenta pe placa. Se lasa astfel sa actioneze singur, timp de 5 minute. Apoi pe suprafata placilor se face o curatarea mecanica cu un burete abraziv tip Scotch Brite, frecandu-se bine suprafetele acoperite cu urmele de adeziv sau chit.
Petele pot fi acum indepartate cu usurinta.
La final suprafata se curata si se limpezeste cu apa din abundenta, pentru obtinerea unei suprafete perfect curate.
Keranet lichid poate fi folosit cu succes si pentru curatenia periodica a bailor, bucatariilor, teraselor, balcoanelor, spatiilor comerciale placate cu gresie/faianta, pentru indepartarea murdariei acumulate in timp in rosturi si pentru reimprospatarea aspectului si culorii chitului de rosturi.
Keranet lichid corect folosit nu degradeaza si nu distruge placile ceramice sau rosturile placajelor.
Totusi, datorita multitudinii de materiale ceramice existente pe piata, se recomanda efectuarea unui test in prealabil, intr-un loc putin vizibil, pentru a verifica rezistenta chimica a glazurii placilor ceramice.
Mapei Romania, 14, Gen. Ion Dragalina Str, Sector 5 - Bucharest - Romania Phone +4021 311 78 19; +4021 311 78 20, Fax: +4021 311 78 21 info@mapei.ro
Last Updated on Tuesday, 27 October 2009 07:53
 
Page Ranking Tool