Home Documentatii Documentatie video Chituri de rosturi, etansanti pentru rosturi elastice la placari ceramice si cu piatra naturala
Print
Chituri de rosturi si etansanti elastici de rosturi pentru placari ceramice si placari cu piatra naturala
Get Flash to see this player.
 
Film de prezentare a tipurilor de mortare utilizate la chituirea rosturilor: chituri pe baza de ciment cu intarire rapida, chituri pe baza de ciment cu timp mare de lucrabilitate, chit epoxidic bicomponent sau chit antiacid pentru rosturi rigide, etansanti elastici monocomponenti (etansanti siliconici, etansanti poliuretanici) si etansanti bicomponenti epoxi-poliuretanici pentru rosturile elastice ale placarilor ceramice si un detergent special pentru indepartarea urmelor de chituri de rosturi si de adezivi pe baza de ciment de pe placile ceramice si a eflorescentelor calcaroase de pe placile din piatra naturala (granit, beton, caramida aparenta).
Gama de materiale prezentate se utilizeaza la chituirea rosturilor rigide sau a rosturilor elastice ale placarilor ceramice cu gresie, gresie portelanata, klinker, faianta, mozaic vitroceramic sau a rosturilor rigide sau elastice la placari cu placi din roci ornamentale - marmura, granit, travertin, calcar, andezit, onix, alabastru, placi din piatra artificiala sau placi recompuse avand ca liant rasina poliesterica, placi din piatra artificiala sau placi recompuse avand ca liant cimentul.
 
Caracteristici generale:
Materialele utilizate la chituirea rosturilor rigide dintre placi sunt mortare predozate pe baza de ciment (CG) sau mortare pe baza de rasini epoxidice (RG).
- Diferentierea chiturilor de rosturi pe baza de ciment se face in functie de timpul de intarire, de latimea rosturilor, de aspectul final al suprafetei chituite.
- Gama de chituri de rosturi Ultracolor Plus are ca particularitate un timp scurt de intarire si de dare in folosinta a placarii. Nu se aditiveaza sub nici o forma cu latex. Chitul de rosturi are rezistente deosebite la compresiune si abraziune.
- Gama de chituri de rosturi Keracolor FF si Keracolor GG sunt mortare cu intarire lenta.  Au granulatia agregatelor diferita, foarte fina la FF si mai grosiera la GG. Alegerea chitului de rosturi depinde de latimea rosturilor si de aspectul estetic urmarit dupa chituire. Aceste mortare se aditiveaza in cazul chituirii rosturilor la piscine, la chituirea placilor din piatra naturala montata ’’fara rosturi’’sau la pardoseli de trafic intens, cu latexul Fugolastic.
- Chitul de rosturi Kerapoxy, este un mortar bicomponent epoxidic pentru chituirea rosturilor rezistente la agresiunea substantelor chimice (pardoseli antiacide din gresie portelanata sau klinker in industria alimentara, fast food-uri, service-uri, piscine cu ape termale sau apa de mare). Dupa intarire chitul este inalterabil la majoritatea agentilor chimici, cu mari rezistente mecanice la compresiune si abraziune. Chiar daca este un mortar bicomponent epoxidic, stergerea si finisarea materialului aplicat in rosturi se face cu apa !
- Important, toate ceste chituri nu se pot pigmenta suplimentar si au caracteristici net superioare de rezistenta la compresiune, de aderenta, de rezistenta la gelivitate, de stabilitate a culorilor la razele UV, etc. fata de mortarele traditionale.

Materialele utilizate la chituirea rosturilor elastice sunt materiale pe baza de substante chimice mono sau bicomponente, care dupa intarire devin elastice. Materialul de etansare se alege in functie de tipul de placi din care este alcatuita placarea, de tipul de trafic si de dimensiunea maxima in lucru la care poate fi supus rostul.
- Pentru rosturi elastice intre diferite suprafete placate cu placi din gresie portelanata se recomanda gama Mapesil AC.
- Pentru rosturi elastice intre diferite suprafete placate cu placi din piatra naturala se recomanda gama Mapesil LM.
- Pentru rosturi elastice la pardoseli de trafic intens, placate cu orice tip de placi, se recomanda gama Mapeflex PU55 SL, Mapeflex PU50 SL, Mapeflex PU21.


Chituri de rosturi si etansanti elastici, Linia MAPEI.
Pentru informatii suplimentare vezi si fisele tehnice ale urmatoarelor materiale:

Chituri de rosturi pe baza de ciment (CG)
Chit rosturi pe baza de ciment Ultracolor Plus - fise tehnice: ULTRACOLOR PLUS (RO) - PDF; ULTRACOLOR PLUS (GB) - PDF
Chit rosturi pe baza de ciment Keracolor FF - fise tehnice: KERACOLOR FF (RO) - PDF; KERACOLOR FF (GB) - PDF
Chit rosturi pe baza de ciment Keracolor GG - fise tehnice: KERACOLOR GG (RO) - PDF; KERACOLOR GG (GB) - PDF
Latex Fugolastic pentru chiturile pe baza de ciment Keracolor - fise tehnice: FUGOLASTIC (RO) - PDF; FUGOLASTIC (GB) - PDF
Chit rosturi pe baza de ciment Maxifuga

Chituri de rosturi bicomponente pe baza de rasini epoxidice (RG)
Chit rosturi bicomponent pe baza de rasini epoxidice Kerapoxy - fise tehnice: KERAPOXY (RO) - PDF; KERAPOXY (GB) - PDF
Chit rosturi bicomponent pe baza de rasini epoxidice Kerapoxy P
Chit rosturi bicomponent pe baza de rasini epoxidice Kerapoxy SP
Chit rosturi bicomponent pe baza de rasini epoxidice Kerapoxy IEG

Etansanti siliconici
Silicon Mapesil AC - fise tehnice: Mapesil AC (RO) - PDF; Mapesil AC (GB) - PDF
Silicon Mapesil LM - fise tehnice: Mapesil LM (RO) - PDF; Mapesil LM (GB) - PDF

Etansanti poliuretanici
Etansant rosturi bicomponent pe baza de rasini poliuretanice Mapeflex PU55 SL
Etansant rosturi bicomponent pe baza de rasini poliuretanice Mapeflex PU50 SL - fise tehnice: Mapeflex PU50 SL (GB) - PDF; Mapeflex PU55 SL (GB) - PDF
Etansant rosturi bicomponent pe baza de rasini poliuretanice Mapeflex PU21 SL - fise tehnice: Mapeflex PU21 (RO) - PDF; Mapeflex PU21 (GB) - PDF
Etansant rosturi bicomponent pe baza de rasini poliuretanice Mapeflex PU30

Detergent pentru chituri pe baza de ciment
Detergent acid pentru placi ceramice si piatra naturala Keranet - fise tehnice: Keranet (RO) - PDF; Keranet (GB) - PDF

Detergent/solvent pentru chituri pe baza de rasini epoxidice sau epoxi-poliuretanice
Solvent Pulicol

Alte fise tehnice:
Mapefoam (RO) - PDF; Mapefoam (GB) - PDF
Fuga Fresca (GB) - PDF;

Mapei Romania, 14, Gen. Ion Dragalina Str, Sector 5 - Bucharest - Romania
Phone +4021 311 78 19; +4021 311 78 20 FAX +4021 311 78 21 info@mapei.ro
 
Page Ranking Tool