Home Documentatii Articole pe categorii Design Usi din sticla cu feronerie speciala
Usi din sticla cu feronerie speciala Print
Sunday, 08 August 2010 18:22
Transparenta usilor din sticla aduce lumina in birouri pe coridoarele si in ungherele retrase ale cladirilor. Ele ofera constructorilor si arhitectilor o mare libertate de etalare a posibiltatilor, in designul interior, privind forma, culorile, materialele, prin infinitele variante posibile. Usile din sticla sunt usor de intretinut si au o fiabilitate ridicata.

In timp ce in trecut feroneriile erau privite ca un rau necesar pentru montarea sticlei, astazi diferitele tehnologii de productie fac posibila crearea de multiple solutii pentru numeroasele functii ale feroneriilor – solutii care nu sunt numai inteligente dar sunt orientate si catre variate solutii de design, reprezentand solutia adecvata pentru practic orice cerinta constructiva. Seturile de feronerie ofera solutia corecta pentru fiecare caz in parte. Suplimentar feroneriei, firmele ofera astazi de asemenea clientilor sai, un software adaptat : programul ’e-design’, care ajuta la elaborarea unui design aplicat, pentru fiecare caz particular in parte, fara efort.

Transparenta si designul sunt concepute astfel incat sa transceada in intregul obiect, oferind arhitectilor un vast camp de actiune, putandu-se corela intr-un mod optim cu inspiratia de creatie artistica a acestora. Setul de fitinguri pentru usi glisante cu silduri pentru mascare, ghidaje superioare si profile de mascare, cu finisaj eloxat sau cu aspect de otel inox, se incadreaza foarte bine in orice interior contemporan.
Concret, feroneriile nou concepute trebuie sa ofere urmatoarele caracteristici esentiale, care sunt minimale :
• Ele trebuie sa fie testate pe baza DIN 18251 clasa 3 respectiv numar cicluri: 200.000 activari de deschidere prin intermediul manerului usii / 50.000 actionari
• Cu o singura rotatie / cu adancime de inchidere de 18 mm a butucului)
• Potrivite pentru sticla de grosime de 8 – 10 mm (geam de siguranta, calit)
• De asemenea ele trebuie sa fie potrivite pentru manere de usa cu adancime de inchidere de 16 mm
• Suruburile M6 sa fie din otel inox, pentru instalare in rame de usa conform DIN 18101/18111

usi sticlaferoneriefeonerie usi sticla


Seturile de feronerie pentru usi glisante, in combinatie cu sina de prindere, pot suporta greutati de 80 kg pana la 150 kg si grosime a sticlei de 8 mm, 10mm, 12 mm (12,7 mm).Cu ajutorul sinei de prindere usile complet din sticla pot fi montate fara prelucrarea sticlei. Dorintele clientului putand fi indeplinite rapid si flexibil.
Ghidajele de baza nu prezinta nici un fel de joc, asigurand o glisare uniforma si usoara, impiedicand usile sa produca zgomot, fiind usor de instalat si extrem de fiabile. Sistemul de vitrare uscata, impunand numai simpla gaurire a sticlei.
Prinderea adecvata a sticlei asigura o fiabilitate optima in timp, chiar si la sarcini maxime.Profile de mascare din aluminiu, pentru prinderea sticlei subtiri, se potrivesc cu usurinta in prezent, folosind clipsuri din cauciuc.
Combinand ghidajele cu prinderile elegante, sofisticatele fitinguri deschid noi posibilitati si dimensiuni in designul spatiilor deschise, pentru arhitectura si design interior.
Instalarea lor genereaza multiple avantaje :
Sistemul de suspendare este atasat dinspre interior, oferind astfel protectie impotriva efractiei. Prinderea surubului pentru suspendare este facuta la o inaltime de instalare minimala.
In plus reglajul usilor glisante este foarte simplu, intrucat inaltimea se poate regla din interior.
Un exemplu aleatoriu privind cerintele asupra caracteristicilor ce se impun la realizarea unei usi glisante din sticla, poate fi urmatorul :
• Greutatea maxima a usii glisante este de 80 – 150 kg
• Latimea maxima a usii este 1200 mm
• Grosimea sticlei din care este executata usa glisanta: sticla calita 8 / 9.5 / 10 mm
• Inaltimea profilului este de 65 mm
• Fixare a sticlei cu feronerie de calitate pentru un maximum de siguranta si fiabilitate
• Functionare uniforma, silentioasa
• Limitator de cursa ajustabil
• Reglabile pe inaltime fara demontarea usii din sticla
• Silduri cu finisaje variate, obtinute prin eloxare
• Ghidaj silentios, pentru usi glisante
• Montaj simplu

usi sticla usi sticla usi sticla


Seturile de feronerie pentru usi glisante ofera transparenta, generata printr-o integrare completa. Aceste fitinguri sunt potrivite pentru toate tipurile de usi glisante (sticla de siguranta calita/laminata) beneficiind de o suspendare mascata, la o greutate a usii de pana la 150 kg, fiind ideale pentru camerele unde se foloseste combinatia sticla/sticla sau sticla/lemn in cazul partitionarilor de incaperi reprezentand elemente de design, nu numai in hoteluri, restaurante, sali de conferinta si cladiri administrative dar si in designul interior din cladirile rezidentiale, in mod special la mansarde cu tavane usoare, suspendate. Rulmenti cu bile de o calitate deosebita, special proiectati sunt incastrati in sistemul troler, permitand culisarea uniforma si silentioasa a usilor de-a lungul sinelor de ghidare eloxate, de inalta calitate. Montajul este usurat prin beneficiul furnizat de ghidajele silentioase fixate pe pardoseala , suspendarea centrala a sticlei si de curand nou patentata suspendare incastrata. Un alt plus il reprezinta profilele aditionale detasabile pentru reglarea si integrarea rapida si usoara a elementelor de fixare din sticla, lemn sau alte materiale.
Acum vrem sa dam un alt exemplu aleatoriu, care evidentiaza in continuare posibilitatile constructive si functionale ale acestor usi din sticla, montate cu feronerie speciala:

• Greutatea maxima a usii pe 4 role este de 100 kg
• Greutatea maxima a usii pe 6 role este de 150 kg
• Latimea minima a usii este de 750 mm
• Trolere cu rulmenti, cu bile de inalta calitate.
• Prinderea sticlei si tehnologia suspendarii incastrate, integrate in ghidajul superior
• Profile pentru imbinarea de tavan, pentru tavane suspendate, de greutate mica.
• Suspendare cu feronerie profilata a usilor din sticla pe axa de ghidare.
• Profile aditionale detasabile de dedesubt.
• Grosimea sticlei usii poate fi:
Sticla de siguranta, calita 8 / 10 /12 / 12.7 mm
Sticla laminata executata din sticla calita de 8 – 13 mm
• Grosimea sticlei pentru panoul fix (sticla stationara)
sticla calita/ laminata : 10 -12 mm (cu silicon, pana la 13 mm)

clip_image007

Feroneria este executata din alama masiva si finisata, finisajele pornind de la crom si ajungand pana la placarea cu aur. Noile serii de feronerie prezinta in mod aditional „sistemul by-pas”un nou patentat, a carui garnitura pentru sigilare, de tip continuu, permite un dus ce exclude aparitia scurgerilor nedorite, oferind o etanseitate exceptionala. Suplimentar, sistemele moderne de feronerie pentru usi din sticla sunt atat de versatile, incat ele ofera solutia ideala pentru orice instalare prin cuprinzatoarea gama de accesorii, (cum sunt ajustarile pentru pozitia de zero sau pentru greutati maxime).
Aceste produse de feronerie, sunt produse de grupul german Bohle, infiintat din anul 1923, fiind principalul producator si furnizor de scule masini si accesorii pentru prelucrarea sticlei din Europa si care colaboreaza la realizarea feroneriei cu alte doua firme germane de renume, Hawa si KL – megla, iar in Romania ele sunt comercializate prin firma Abitare CG Brasov , iar usile din sticla, in diferite variante constructive, sunt executate de Olin Brasov.

usi sticla usi sticla
feronerie usi sticla feronerie usi sticla


Datele de contact pentru informatii suplimentare sunt urmatoarele :

SC Olin SRL
Str. Brazilor Nr. 55
500313 Brasov
Tel. 0268 331031 / 0268 340138
Mobil: 0723 671 430
Fax.0268 333471 / 0268 340412
Email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.olin.ro

si

SC Abitare CG SRL
Str. Brazilor Nr.55
Tel. 0268412600
Fax. 0268476044
Mobil: 0721295057
Email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.abitare.ro
Last Updated on Wednesday, 11 August 2010 20:03
 
Page Ranking Tool