Home Documentatii Articole pe categorii Design Placari sticla bucatarii – design Olin Kitchen
Placari sticla bucatarii – design Olin Kitchen Print
Tuesday, 26 April 2011 13:16
In domeniul rezidential sticla este utilizata in principal in design interior pentru bucatarii, unde datorita modului facil de intretinere cat si a suprafetei sale deosebit de igienice devine tot mai indragita. Diferitele moduri de modelare, imprimare si colorare ii sporesc atractivitatea in domeniul amenajarilor si de design de interior, unde sunt cerute solutii adaptate individual. Bucataria este inima unei gospodarii si locul de intalnire al intregii familii, sufrageria si bucataria contopindu-se in prezent tot mai mult. Bucataria este astazi punctul central si integrator al vietii cotidiene de familie si de mult nu mai reprezinta  un loc destinat numai pentru  prepararea  mancarii.
Sticla utilizata in bucatarie are un efect de design deosebit in realizarea dorintei fiecaruia de perfectiune, atat al aspectului estetic, cat si al celui functional, din acest spatiu dedicat intregii familii. Sticla este in acelasi timp eleganta si durabila, parca special dedicata constructiei suprafetelor extinse, usilor, peretilor etc. In comparatie cu lemnul si materialele plastice, sticla se poate mentine in mediu umed mult timp,  fara restrictii, ea nu se contracta si nici nu se dilata, nu preia miros si nici nu degaja miros. In conceptia de design a fiecarui arhitect sau client, luat individual, in ce privesc preferintele sale estetice personale, sticla este materialul care ofera o flexibilitate  de modelare estetica ideala.

Sticla surprinde mereu iar -sticla Olin- va descopera posibilitati de conceptie si design nebanuite pentru bucataria dvs. Nu este necesara nici o reconstructie in bucataria dvs. pentru garantarea realizarii si mentinerii unei curatenii ireprosabile. De decenii avem aceleasi placi de faianta pe zidurile din bucatarie, pe care chiar daca am vrea sa le schimbam, aceasta ar semnifica o cheltuiala deosebita. Prin placari cu sticla a peretilor dvs.veti ajunge la un cost convenabil, de la bun inceput, la culori deosebit de atractive si la modernitate in bucatarie. In plus placile aplicate pe pereti sunt usor de schimbat, daca lucrul acesta se va mai dori ulterior. Peretii plictisitori si faianta standard apartin deja  trecutului.

placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla
placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla

Placari din sticla de calitate, nu numai ca valorizeaza incaperile ci le fac si mult mai interesante, oferind multe posibilitati estetice de modelare. Frontaluri pentru mobila de bucatarie din sticla de valoare conving de asmenea ca o trasatura  a arhitecturii moderne a bucatariilor. Transparente sau lucioase suprafetele din sticla stabilesc estetica si sunt expresia designului bucatariilor. Ele pot fi executate prin aplicarea pe partea inferioara a sticlei, a lacurilor colorate care dau la suprafata sticlei acea senzatie impresionanta de luciu matasos, suprafata sticlei ramanand neatinsa si stralucitoare. Aceasta metoda fata de metoda de impregnare cu sita, prezinta avantajul ca poate fi obtinuta orice nuanta posibila, cat si efecte speciale de marmora, granit sau de aspect de praf diamantat.  

Sticla poate fi fixata si direct pe peretele din zidarie. Bineinteles pot fi executati si pereti despartitori sau paravane in cadrul incaperilor, fara implicatii constructive importante. Firma noastra va consiliaza in mod profesional si complet, in vederea  aplicarii variantei optime, privind placari cu sticla a peretilor, privind compartimentari facute cu ajutorul sticlei sau montarea de usi din sticla. Noi proiectam pe baza solutiilor dvs. speciale si individuale pe care le punem in aplicare ca atare. Eleganta, moderna si comoda bucataria reprezinta in prezent un loc pentru confort si placere. Ca o oglindire a vietii bucataria reprezinta totodata emotie si punctul central pentru design. Placari de pereti cu sticla si usi din sticla simpla sau colorata, cu aplicatii de modele, motive si imagini, nu atrag numai privirile, in mod cert, dar sunt si foarte usor de intretinut. Pe cand la faianta trebuia pentru curatire sa frecam, mai ales la imbinari, acuma peretii sunt usor de sters si intretinut. Intrucat placile mari de sticla sunt montate pe intreaga suprafata fara imbinari intre ele, aproape ca nu exista vreo posibilitate sa se ascunda murdaria pe ele. Prinderea are loc cu ajutorul unui sistem bine gandit si deosebit de flexibil. Se poate tine cont si de conditii mai grele de adaptare, cum sunt de exemplu cele de la constructiile vechi.

usa sticla usa sticla
bucatarii-sticla-4 bucatarii-sticla-4

Peretii placati cu sticla in combinatie cu blaturi de lucru din sticla, pot conferii un efect ambiental nebanuit. Blaturile de lucru din sticla sunt nobile, igienice si practice, pe scurt sunt perfecte. Ele nu pot avea concurenta. Blatul de lucru din sticla intruneste multiple caltati esentiale pentru bucatarie. Nici un alt material nu este mai potrivit, fata de cum este in prezent sticla de calitate. Blaturi din sticla generoase ofera mult spatiu pentru pregatirea mancarii iar lucrul in bucatarie devine o placere. Trendul actual il reprezinta blaturi de lucru din sticla securit de 12 mm , care sunt rezistente la temperatura, zgarieturi si taiere. Blaturi din sticla se potrivesc, datorita prelucrarii si montajului lor mai complex, mai mult pentru locurile din bucatarie unde se prepara hrana sau ca blaturi de lucru mobile.
Nu numai blaturi de lucru pot fi executate din sticla ci suplimentar si peretii invecinati acestora, intr-un ton coloristic asortat. Sticla are un aspect deosebit, este insensibila la caldura, umezeala, acizi, baze si la frig, absolut igienica, usor de curatat, durabila, nu se umfla, sigura la utilizare si rezistenta. In plus, nici un alt material nu ofera astfel de posibilitati largi de modelare estetica. Fie ca este vorba de culori deosebite, structuri de material, reflectii din iluminare, executii la dimensiuni speciale, inaltimi si latimi diferite, cu sticla totul este usor realizabil, iar gatitul si timpul petrecut in bucatarie devine o placere.  Adesea sunt mici rafinamente care confera nota estetica a  unei bucatarii.

placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla
placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla

Suprafata recomandata pentru blaturi din sticla este cea mata, satinata, intrucat la suprafetele lucioase pot apare in timp usoare zgarieturi vizible, care nu mai pot fi indepartate. Riscul unei spargeri la temperatura inalta poate fi practic inlaturat cu ajutorul sticlei securit care reprezinta astfel materialul de constructie ideal in bucatarii. Acoperirea cu blaturi de lucru din sticla si acoperirea frontala a mobilierului de bucatarie cu sticla Olin vor oferi suprafete ideale pentru lucru in bucatarie, ce pot rezista pe durate scurte, chiar si la temperaturi de pana la 380 grade Celsius – putand fi asezate pe sticla si tigai sau oale fierbinti. Pentru curatarea blaturilor de bucatarie exista alaturi de apa si alte materiale speciale la indemana, pentru indepartarea stropilor de grasime, ulei sau alte tipuri de murdarire. Dupa curatare suprafata capata din nou aspectul avut anterior. Sticla normala poate fi curatata cu mijloace de curatare obisnuite, cu un burete sau o carpa ca si cu o solutie de curatat uzuala, din gospodarie.

Ca fapt divers dar si util totodata, pe sticla puteti lasa mesaje scrise, celor din familie,  ca pe o tabla scolara, cu un marker usor, care ulterior pot fi sterse cu usurinta si inlocuite cu altele noi . Sticla Olin ofera posibilitati constructive si design, de utilizare si conceptie aproape nelimitate – ei ii pot fi aplicate diferite culori, imagini, fotografii, forme geometrice sau diferite forme structurale prin diferite tehnici specifice.Sunt posibile obtinerea de forme unghiulare, rotunde, ovale sau forme speciale cat si suprafete tratate special sau daca se impune o rezistenta si izolare doesbita, se poate utiliza si sticla structurala.

placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla
placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla

Firma Olin va sta la dispozitie cu consilierea pentru design si executie  la dimensiunile, formele, culorile si modelele optime atat pentru blaturi de lucru cat si pentru pereti din sticla sau usi din sticla, astfel incat veti starni admiratia oricarui vizitator din bucataria dvs. Datorita suprafetei  pe cat de robuste pe atat de elegante, solutiile pe baza de sticla sunt utilizabile peste tot unde este nevoie de design modern, de bun gust si de functionalitate maxima, in domeniul privat sau in domeniul public, in bucatarii din apartamente, cat si in domeniul gastronomic si cel hotelier. Blaturi de lucru din sticla, peretii din sticla securit, cat si usi din sticla vor imprumuta bucatariei dvs. expresia unei clase de eleganta superioare. Clientul trebuie sa detina bucataria care i se potriveste, prin intermediul inovatiilor patentate, noi fixam noi repere si nu lasam nesatisfacute  nici una dintre cerintele clientilor nostri.

placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla
placari bucatarii sticla placari bucatarii sticla
SC Olin SRL
Str. Brazilor Nr. 55
500313 Brasov
Tel. 0268 331031 / 0268 340138
Mobil: 0723 671 430
Fax.0268 333471 / 0268 340412
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Last Updated on Tuesday, 26 April 2011 13:49
 
Page Ranking Tool