Home Documentatii Articole pe categorii Comunicate de presa Primul Concurs National Al Montatorilor De Parchet - Cluj-Napoca 2007
PDF Print
 Asociaţia Profesioniştilor din Industria Pardoselilor din Lemn (APIPL)
cu sprijinul
Asociatiei europene EAPT P+F
(Association to Promote Training in Parquet-laying Skills and Flooring Technology in Europe)
şi a SC AF Construct S.R.L. Cluj-Napoca
organizează:

PRIMUL CONCURS NAŢIONAL AL MONTATORILOR DE PARCHET

Concursul va avea loc in perioada 19 – 21 octombrie 2007 in spatiul Grupului Scolar Industrial Tehnofrig Cluj-Napoca, strada Maramuresului numarul 165 / A.

Concursul propriu-zis consta din executarea unui montaj din parchet lemn masiv după un model impus afisat in salile de concurs la ora inceperii concursului.

Pentru executarea modelului impus se alocă 4 ore pentru montaj si 1 ora pentru finisaj (folosind ulei).

La concurs vor participa parchetari din toată tara, triati de asociatia APIPL, in marea lor majoritate parchetari care au maximum 25 de ani, concursul avand ca si scop stimularea si incurajarea tinerilor meseriasi.

Notarea concurentilor se va face de catre comisia de arbitrii  formata din:
- domnul Heinz Brehm, Presedintele EAPT P+F
- domnul Constantin Cadar, Vicepresedinte APIPL
- domnul Ioan Bodor, membru APIPL, viitor profesor la scoala de montatori de pardoseli.

Concursul propriu-zis va avea loc sambata 20.10.2007 intre orele 9:30 si 13:30 montajul, respectiv 14:30 si 15:30 finisajul.
Premierea va avea loc duminica 21.10.2007, ora 12:00 la cantina grupului scolar. Premiul 1 si premiul 2 vor consta in suportarea tuturor cheltuielilor implicate de  participarea castigatorilor la concursul european al parchetarilor, care va avea loc la Salzburg, Austria, in perioada 31.01-02.02.2008.

Pentru participarea la concursul european se impune participantului o varstă maxima de 25 de ani, ca atare, in cazul in care unul dintre castigatorii locului 1 sau/si 2 nu indeplineste aceasta conditie va primi un premiu de consolarea urmând ca la concursul european sa fie calificat unul/doi dintre urmatorii clasati care indeplinesc baremul de varsta.

In timpul concursului cat si in ziua premierii vor fi expuse, in zona in care va avea loc concursul propriu-zis, modele de montaj realizate de catre fiecare competitor, inaintea competitiei.

Notarea modelelor se va face de catre fiecare vizitator, participant, delegat sau oficial, buletinele de vot fiind introduse intr-o urna special amenajata, urna care se va deschide sambata 20.10.2007 ora 8:00 si se va inchide in aceeasi zi la ora 18:00.

Premierea celui mai bun model va avea loc duminica 21.10.2007, ora 12:00 la cantina grupului scolar.

In intervalul sambata 20.10 ora 9:00 – duminica 21.10 ora 14:00 va fi deschisa expozitia sponsorilor, expozitie organizata in trei sali alaturate celor in care se va  desfasura concursul propriu-zis.

Expozitia va cuprinde produse:

Henkel Romania SRL, sponsor principal
Alto Construction Materials SRL, sponsor special