Home Documentatii Articole pe categorii Comunicate de presa Concursul european al montatorilor de pardoseli Domotex 2009 - Hanovra
Concursul european al montatorilor de pardoseli Domotex 2009 - Hanovra Print
Tuesday, 28 April 2009 05:19
        In fiecare an, la Hanovra se intalnesc in 15 ianuarie cei mai importanti producatori de pardoseli pe plan mondial, in cadrul targului Domotex. Pe langa expozitia producatorilor, in cadrul acestui eveniment se desfasoara si Concursului European al Montatorilor de Pardoseli.Este un concurs cu traditie in cadrul acestui eveniment la care participantii din tarile europene isi dovedesc cunostintele si experienta in montarea diferitelor pardoseli. Editia din acest an a avut printre participanti si echipa Romaniei. Prezenta si afirmarea pe piata internationala a Romaniei in domeniul montajului pardoselilor profesionale nu ar fi fost posibile fara implicarea si sustinerea din partea A.M.P.R. si al MAPEI Romania, care a fost sponsorul principal al echipei Romaniei la Concursul European al Montatorilor de Pardoseli de la Hanovra. Participarea echipei Romaniei a fost sustinuta de urmatorii sponsori: Burmatex Romania, BOEN si Kuberit.

Fiind cel mai mare targ comercial de profil, Domotex stabileste standarde de referinta pentru firmele expozante si pentru vizitatorii profesionisti. Noutatea, designul si calitatea exponatelor au guvernat cele 5 zile ale expozitiei, la care s-au adaugat indemanarea si precizia echipelor la Concursul European de Pardoseli organizat in cadrul expozitiei. Editia din acest an a concursului a reunit echipe din Austria, Germania, Italia, Olanda, Elvetia si Marea Britanie si in premiera echipa Romaniei, reprezentata de echipa Karina R din Bucuresti, castigatoarea primului Concurs National al Montatorilor de Pardoseli de la Constanta in 2008, organizat de Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania. Membrii echipei Karina R care au participat la competitie sunt: Florin Falcescu, Valentin Decu si Marius Cretu. MAPEI Romania, care s-a implicat in desfasurarea editiei nationale a concursului montatorilor de pardoseli, a acordat un sprijin important echipei Romaniei si la Hanovra.

Prezenta la aceasta competitie a insemnat pentru echipa Romaniei sansa de a concura alaturi de cele mai bune echipe de montaj de pardoseli din Europa. Pe langa competitia in sine s-a urmarit si schimbul de experienta intre echipe de profesionisti cu stiluri diferite de lucru.

Concursul s-a desfasurat pe parcursul a 3 zile. Comisia de arbitri a fost compusa din cate un reprezentant al fiecarei tari participante care a notat executarea montajelor fiecarei echipe din concurs, mai putin pe cea a tarii pe care au reprezentat-o. Arbitrul desemnat pentru Romania a fost Dl Constantin Cadar.

Competitia a avut ca tema montarea urmatoarelor tipuri de pardoseli :
  1. mocheta rola cu bordura;
  2. mocheta dale cu intarsii;
  3. linoleum cu ridicare si bordura;
  4. PVC dale;
  5. parchet laminat.
         Suprafata de montaj a fost impartita in suprafete distincte, fiecare dintre acestea fiind de la inceput destinata montajului unui anumit tip de pardoseala. Probele de lucru au fost date in conditii identice, oferind sanse egale concurentilor.

Fiecare echipa a avut libertate in a alege ordinea de montaj a pardoselilor, nefiind o planificare prestabilita si impusa acestora. In acest fel concurentii si-au putut dovedi capacitatea de organizare, viteza de lucru si creativitatea, aceste criterii fiind de asemenea punctate de catre comisia de arbitri, pe langa detaliile specifice de montaj. In plus, urmatoarele puncte au fost urmarite si evaluate de catre arbitri: utilizarea echipamentelor si a instrumentelor de lucru; manipularea materialelor (taierea, lipirea etc); calitatea montajului; executia imbinarilor; respectarea termenului de executie si modul de abordare al lucrarilor (respectarea etapelor de executie si organizarea in vederea eficientizarii lucrului); curatenia la locul de munca; impresia estetica.

Prima participare a unei echipe din Romania la un astfel de concurs a fost un real succes, avand in vedere ca este prima echipa din Europa de Est care ia parte la Concursul European al Montatorilor de Pardoseli, alaturi de profesionisti cu traditie. Aparitia reprezentatilor Romaniei a fost aplaudata de catre concurenti si organizatori in a doua zi de concurs, ceea ce confirma aprecierea pe care a castigat-o echipa noastra.
Pentru detalii si rezultatele Concursului de la Domotex 2009 accesati:  http://www.domotex.de/etfc_e

A.M.P.R. intentioneaza sa organizeze si in acest an Concursul National al Montatorilor de Pardoseli din Romania, editia din acest an urmand a se desfasura la Cluj Napoca. Scopul A.M.P.R. este ca Romania sa fie prezenta si in 2010 la Concursul European al Montatorilor de Pardoseli.

Concurs Hannovra Concurs Hannovra

A.M.P.R.