Aniversare MAPEI 75 de ani Print
Monday, 12 March 2012 12:42
Aniversare MAPEI: 75 de ani
Bucuresti, 7 martie

In luna februarie compania MAPEI a sarbatorit in toata lumea, 75 de ani de la fondarea sa. Aceasta aniversare a fost celebrata in cadrul unor momente speciale, organizate la teatrul Scala din Milano, unde aproximativ 2500 de persoane au fost invitate la spectacolul de opera Aida de Verdi, pus in scena cu aceasta ocazie in 19 si 21 februarie 2012.

Conceputa ca o mica afacere de familie specializata in productia de vopsele, MAPEI, nume care provine din abrevierea cuvintelor In limba italiana “Materiali Auxiliari Per Edilizia e Industria” (Materiale Auxiliare pentru Constructii si Industrie), a fost fondata in data de 12 februarie 1937 la Milano, prin determinarea lui Rodolfo Squinzi. Pe parcursul anilor, afacerea a evoluat si a devenit cu eforturi sustinute un grup puternic, un lider mondial in domeniul produselor chimice si al adezivilor pentru constructii.

Oportunitatea de internationalizare a brandului a aparut cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal In 1976, câand s-au utilizat adezivi MAPEI pentru realizarea pistei olimpice. In anul 1984 s-a construit prima fabrica pe continentul american In Phoenix, Arizona, urmata la inceputul anilor '90, de extinderea prezentei pe alt continent, prin deschiderea unei unitati productive in Asia, la Singapore, expansiunea fiind continuata treptat pe tot globul.

In prezent, compania numara 59 de fabrici, 68 de filiale, o gama de 1400 de produse si 7500 de angajati, inregistrand in 2011 o cifra de afaceri de 2,1 miliarde de euro.

Fabrica_MapeiIn cei 75 de ani de experienta, reprezentantii MAPEI au investit permanent in cercetare, in dezvoltarea de produse si tehnologii noi, eforturi reflectate in calitatea materialelor de constructii oferite, castigand increderea consumatorilor. Astfel, compania porneste pretutindeni in lume de la aceleasi valori solide: flexibilitate, inovatie si diversitate. Acestea nu sunt simple concepte notate pe o hartie, ci constituie modelul dupa care o lume unita construieste mai departe viitorul.

Anual, investitiile in cercetare reprezinta 5% din cifra de afaceri MAPEI la nivel global, aproximativ 100 milioane de euro, 12% din totalul numarului de angajati il formeaza personalul departamentului Cercetare & Dezoltare, iar 70% din activitate este directionata catre dezvoltarea de produse eco-sustenabile, in cele 18 laboratoare proprii.

Trendul eco nu este considerat doar o “moda”, cat o necesitate, o alegere strategica pentru mediul inconjurator si individ, dar si pentru dezvoltarea grupului.

In Romania, MAPEI a sarbatorit anul trecut cinci ani de activitate, reusind sa se pozitioneze in aceasta perioada in topul firmelor de profil, impunandu-se pe piata locala, prin valorile transmise.
.

Contact:
Adina Triandafil
Violet - Pr Consultant
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
(0745)755299
Last Updated on Tuesday, 13 March 2012 15:28
 
Page Ranking Tool