Home Documentatii Articole pe categorii Casa inteligenta By-me. Domotica devine familiara
By-me. Domotica devine familiara Print
Tuesday, 28 August 2012 12:06

Simplu, imediat, intuitiv, sistemul domotic By-me a fost creat pentru a intra in casele si obiciurile noastre, ale tuturor, ajutandu-ne sa traim mai bine si cu mai mare usurinta viata cotidiana.
By-me este un sistem Bus, foarte usor de programat, care permite realizarea gestiunii coordonate a tuturor functiilor care in mod traditional sunt efectuate utilizand dispozitive normale – intrerupatoare, variatoare, cronotermostate, videointerfoane, etc. – dar care nu sunt in masura sa interactioneze intre ele si deci nu pot fi gestionate dintr-un punct unic de supervizare si programare. Cu By-me instalatia electrica devine un SISTEM deoarece integreaza toate sistemele electrice, permitand controlul si reglajul centralizat intr-un mod absolut eficient.

By-me este deschis dialogului cu retelele Konnex pentru a garanta interoperabilitatea cu miile de produse realizate de producatori afiliati Konnex, unul dintre standardele internationale din domeniul automatizarilor.
Prin simpla atingere a unei taste este posibil sa alegeti intre 32 de combinatii diverse de temperatura, iluminat si confort, configurate dupa necesitatile noastre cotidiene. Un sistem automat si fiabil cu care putem comunica prin intermediul telefonului mobil chiar si atunci cand suntem departe; care vegheaza asupra starii aparatelor electrocasnice, care semnalizeaza prompt alarmele si, in cazul apartitiei suprasarcinii, intrerupe alimentarea diverselor aparate configurate, evitand balck-aut-ul care ne constrange sa iesim din casa pentru a reporni sistemul de alimentare cu energie electrica.
 
Siguranta, confort, reducere de consum, control, comunicatie si videointerfonie integrate intr-un singur sistem, capabil sa se adapteze continuu exigentelor in continua schimbare ale utilizatorului si care se completeaza din punct de vedere estetic cu seriile de aparataj terminal VIMAR Eikon, Ekon EVO, Idea si Plana pentru a se adapta oricaror exigente ale unui interior rezidential.

Siguranta
By-me de la Vimar permite cresterea considerabila a gradului de siguranta intr-o cladire (a se intelege amble sensuri ale sigurantei: security – siguranta la incalcarea proprietatii prin amenintari exterioare – si safety – protectie la pericole ambientale) deoarece toate componentele instalatiilor electrice sunt integrate intr-un singur sistem care oferta performante superioare si posibilitatea comunicarii cu exteriorul a diverselor pericole. Putem integra urmatoarele sisteme utilizand un unic sistem BUS: 

• Detectoare de gaz metan/GPL/monoxid de carbon, de fum si de pierderi de apa, care, atunci cand detecteaza anomalia pentru care au fost construite, transmit alarma prin sms si pot activa diverse dispozitive, precum electrovalve, pentru protejarea sigurantei cladirii;

casa inteligenta 
• Detectoare de prezenta care semnaleaza diversele intruziuni cu ajutorul unei alarme acustice si prin sms. Acesti senzori, conectati cu dispozitivele asociate pentru activare/dezactivare (tastaura digitala, cheie trasponder, etc) si sunt controlate si gestionate de catre Centrala domotica sau de la Touch-screen-ul de 4.3 inci. Aceste componente pot dezvolta functii diverse de cele pentru care au fost create: un detector de prezenta poate fi utilizat pentru pornirea/oprirea sistemului de iluminat, asa cum un detector de fereastra deschisa poate comanda oprirea sistemului de climatizare.

 
casa inteligenta

• Camere video de interior care permit realizarea unui sistem de televiziune cu circuit inchis (TVCC). In particular, utilitatea in cazul prezentei in casa a copiilor, care, in acest felprin intermediul Centralei domotice sau a unui ecran TV sunt tot timpul supravegheati de catre parinti (functie baby-watching).

casa inteligenta camera video interiorcasa inteligenta camera video interior

Confort
Prestatiile oferite de catre By-me in domeniul confortului rezidential sunt foarte interesante.

casa inteligenta climatizarecasa inteligenta climatizare

casa inteligenta climatizarea• Climatizarea uneia sau mai multor ca,ere poate fi conditionata nu numai de catre temperatura ambientala sau a orei, dar si de catre prezenta uneia sau mai multor persoane, deschiderea unei ferestre, temperaturii camerelor alaturate. Poate face parte chiar si dintr-un scenariu programat. Este posibil sa se prevada comenzi fie centralizate, fie sub-divizate pe zone. Comanda care programeaza functionarea poate fi controlata prin intermediul telefonului mobil si este de mare ajutor pentru proprietarii mai multor case.
 
• Gestiunea iluminatului se face in mai multi pasi cu cresterea confortului si cu reducerea consumului de energie electrica. Cu By-me este posibila realizarea de scenarii in functie de cerintele fiecarui utilizator, ca de exemplu aprindereinilor la iesirea din casa. Posibilitatile oferite in acest domeniu sunt nenumarate.
 
• Chiar si pentru aplicatii domestice de baza, precum inchiderea storurilor, jaluzelelor, perdelelor, usilor sau portilor, pot fi controlate in mod automat cu ajutorul By-me in mod simplu si intuitiv. SistemuI domotic este in masura sa controleze actionarile asociate in baza conditiilor climatice sau meteorologice, a prezentei sau absentei persoanelor, ale scenariilor predefinite. Toate aceste particularitati au o importanta deosebita in cazul in care in casa locuesc persoane in varsta sau cu dificultati motorii.


Reducerea de consum – Eficienta energetica
Controlul si gestiunea consumului de energie electrica este functia sistemului domotic By-me de la Vimar care favorizeaza reducerea consumului de energie. Consta, in mod esential, in posibilitatea de a monitoriza cu continuitate consumul de energie electrica si de a interveni automat atunci cand se depasesc valorile puterii instalate, riscand intreruperea alimentarii (blackout) datorata suprasarcinii Este deci posibila programarea sistemului astfel incat, in caz de suprasarcina, prizele supra-incarcate vor primi comanda de declansare automata a sarcinilor identificate anterior ca ne-prioritare. Intergrarea in interiorul sistemului domotic a functiilor de gestionare a climatizarii si iluminatului, permite si in acest caz oportunitati de reducere a consumului interesante. Putem considera cazul in care temperatura este adusa automat la un nivel de stand-by (deci consum redus) in momentul in care in casa sunt persoane sau ca toate luminile sa se stinga automat la iesirea din casa.

 


Control
Sistemul domotic By-me gaseste in acest caz maxima sa expresie si diferenta fata de instalatiile traditionale. Prin intermediul unei singure interfete este posibila programarea si modificarea in orice moment a parametrilor sistemului. De la Centrala de control sau local cu ajutorul Touch-screen-ului se supravegheaza si gestioneaza apoi imediat si intuitiv toate functiile instalate in casa (alarme, scenarii, climatizare, automatizari, control sarcini, etc.). O centralizare a tuturor aplicatiilor care simplifica notabil gestiunea casei si permite optimizarea timpilor si a resurselor. 

casa inteligenta programarea sistemului

 
Comunicare
Sistemul domotic By-me comunica cu utilizatorul in diverse moduri.
 
• Cu ajutorul telefonului mobil. Cu un simplu sms, de exemplu, este posibila activarea si dezactivarea alarmei si primirea de semnalizari de efractie, reglajul climatizarii si comanda diverselor scenarii de confort si iluminat. In plus, este posibila receprionarea pe telefon a alarmelor tehnice de toate tipurile precum pierderi de gaz, apa si blackout electric.

 casa inteligenta comunicare

• Prin intermediul aplicatiei Vimar pentru Microsoft Media Center este posibil dialogul cu sistemul domotic prin intermediul unui ecran TV – cu ajutorul unei telecomenzi simple – sau a unui monitor de computer care devin astfel o centrala de control, integrand domotica si enertainment-ul Este astfel posibila supravegherea intregii case gestionand in mod automat si intuitiv alarma anti-intruziune, videocontrolul, climatizarea, iluminatul, automatizarile si videointerfonia. Totul in timp ce privesti un film asezati confortabil pe canapea, ascultand muzica preferata sau in timp ce lucrezi pe computer.

Videointerfonia
Integrarea sistemului domotic cu unul sau mai multe posturi externe video Vimar, permit comunicarea cu exteriorul casei. De la  Centrala de control este posibila vizualizarea persoanei care suna la usa sau poarta, deschiderea usii, aprinderea luminii de la intrare si efectuarea de apeluri inter-comunicante.

casa inteligenta videointerfonie casa inteligenta videointerfonie 

SC ARHIMEDE by MENATWORK srl - filiala BUCURESTI
Telefon/Fax: (004) 021.52.96.260 / 201
www.arhimedesrl.ro  /  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

 

 

 

 

Last Updated on Tuesday, 28 August 2012 13:25
 
Page Ranking Tool